Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 14 jul 2016
Leestijd: 4 minuten

11 redenen om NU je zus of beste vriendin te bellen voor een ‘momcation’

Momcation wordt gebruikt om aan te duiden dat de moeder in kwestie niet alleen vrij heeft van haar moederlijke verplichtingen, maar ook van huishoudelijke taken (denk: de was, werk et cetera).

Voorbeeld van gebruik: ‘Mijn dochter vroeg waarom ik een lang weekend met mijn beste vriendin wegga. Ik zei dat ik dringend toe was aan een momcation.’

Nu de term helemaal helder is, sommen we ook nog even voor je op waarom je nu je BFF moet bellen voor een dergelijke momcation.

Omdat je al 80+ uur werkt (bovenop je baan)

Ga je al bijna gillen van opwinding als je alleen al dénkt aan het feit dat je niet bezig hoeft te zijn met billen afvegen, de was of politie-agentje spelen? Voelt een break als een droom die uitkomt? Een woord: momcation!

Je kinderen overleven het heus wel

Heb je een liefdevolle partner thuis, dan kan-ie het echt wel in zijn eentje managen. Zo lang je weet dat de kinders in goede handen zijn, kun jij er prima even tussenuit piepen.

Je kinderen gaan het niet fantastisch vinden dat je weggaat

Want ja, het zijn kinderen. En die zitten het liefst de hele dag tegen je aan geplakt. Natuurlijk gaan ze je missen, maar dat is een goed iets. Doordat jij er even niet bent, leren ze je nog meer waarderen.

Oh hé, ken ik jou niet ergens van?

Het moederschap is een groot deel van wie je bent, maar: je bent niet alléén maar moeder! Degene die je was voordat je kinderen kreeg, raakt soms een beetje ondergesneeuwd door de waan van de dag. Af en toe iets leuks doen voor jezelf is belangrijk voor je.

Je partner krijgt een beter beeld van wat jij allemaal doet

Natuurlijk waardeert hij allang wat je allemaal voor je gezin doet. Maar plannen, schuiven, organiseren en meer van dat soort dingen zijn niet altijd zichtbaar. Je zult zien dat het voor je partner misschien wel een eye-opener is hoe goed jij alles regelt.

En waarschijnlijk lopen de ochtenden zelfs smoother als jij er niet bent

Misschien vervelend om te horen, maar het is écht zo. Getuige ook dit artikel van Fammes Thea. Je laat het wel uit je hoofd om ook maar één keer op ‘snooze’ te drukken als de wekker gaat en je hoeft geen dingen met elkaar te overleggen. En overleggen kost tijd, dat weet iedereen.

Je familie kan aan hun relaties werken

Als er één iemand van huis is, verandert de dynamiek in het gezin een beetje. En dat is zo slecht nog niet. Sterker nog: je kinderen leren meer op elkaar te vertrouwen en te helpen. Mama is onvervangbaar, maar soms is het goed voor je kinderen om even te zien hoe andere mensen sommige dingen anders aanpakken. Dat papa ook liedjes kan zingen en dat oma misschien wel heel goed is in Monopoly. Door zelf een stapje terug te doen, komen sommige andere relaties nog meer tot bloei.

Je kunt daarna weer met een schone lei beginnen

Het gezegde is niet voor niks dat afstand de liefde versterkt. Je vergeet tijdens zo’n weekendje of week weg even de kleine irritaties die er in het gezinsleven sluipen. Eenmaal thuis kun je alles weer in perspectief plaatsen. Bijvoorbeeld dat je van je vent houdt, en dat het niks uitmaakt dat hij sommige dingen anders aanpakt.

Je kinderen leren ervan

Is het je weleens opgevallen dat je kinderen als kool lijken te groeien qua doen en laten tijdens de vakantie? Hetzelfde gebeurt wanneer jij even op een tripje bent. Alles is een beetje anders wanneer jij er niet bent en dat zorgt voor mooie uitdagingen voor je kinderen.

Het is goed voor je relatie

Mijn vriend en ik moeten regelmatig voor werk naar het buitenland en dat zorgt altijd voor een impuls in onze relatie. Het is goed om elkaar even te missen en zelfstandig aan een leukere versie van jezelf te werken. Want: hang jij bij thuiskomst lekkerder in je vel, dan geniet je vent daarvan mee.

Het beste van alles: het is fantastisch om weer thuis te komen

Hoe lastig het misschien ook is om weg te gaan en je gezin achter te laten, zo leuk is het om iedereen weer te zien bij thuiskomst. Grote kans dat je meer geduld hebt, liefdevoller bent en meer aandacht hebt voor wat er echt toe doet.

Dus hup, gooi dat schuldgevoel uit het raam en bel je moeder, zus of vriendin voor een welverdiende momcation. Tag haar hier.

Om vrolijk van te worden: Niemand heeft een betere dag dan deze dansende knul op vakantie >

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 redenen om NU je zus of beste vriendin te bellen voor een ‘momcation’
Sluiten