Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Persoonlijk 20 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

11 redenen waarom je niet zonder goede buren kan

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Nog beter is het als je buren goede vrienden zijn. En hoe weet je of dat het geval is? Neem onderstaande checklist even door. Als je vaker dan zeven keer instemmend kunt knikken; gefeliciteerd! Dan ben je officieel in bezit van een setje superburen!

1. Je kunt alles van ze lenen!

Werkelijk alles! Kopje suiker, handjevol eieren of een doosje paracetamol. Eigenlijk is het een soort voorraadkast op afstand. Met name heel fijn als je tijdens het koken (terwijl in de huiskamer drie kinderen een meltdown hebben) ontdekt dat je iets mist.

2. Buurt op wacht

Alarminstallatie? Niet nodig. Je buurtjes houden immers precies in de gaten wie er door de straat rijdt. Is het niet veel soeps? Dan zullen ze de gordijnen niet sluiten tot ze weten wie deze mystery guest is.

3. Surrogaatouders

Jouw kinderen voelen zich thuis bij buuf. En vice versa. Wordt er rond etenstijd nog gespeeld, dan wordt er gewoon een bordje bij geschoven. Mi baby es su baby.

4. SRV

Je kent ze nog wel, die supermarkt op wielen die op zaterdagochtend voor de deur stopte. Niet meer nodig met een goede buur. Ze belt vanuit de winkel op of je nog iets nodig hebt. Deze buuf is goud waard!

5. Koffietijd!

Zit je in zak en as of heb je iets te vieren? Precies op het moment dat je je verhaal kwijt moet staat de buuf op het raam te kloppen met een kop dampende koffie. Burentherapie is helemaal 2017.

6. Vakantieman!

Terwijl jij geniet van je welverdiende vakantie zorgen de buurtjes voor de hond, de kippen en de planten. Ze houden ze niet alleen in leven, maar op miraculeuze wijze zien ze er ook allemaal beter uit als je terug komt.
Wil je weten welke apps jouw vakantie nog fijner maken? Lees dan dit artikel.

7.Sleutelboertje

Jij en je brein vergeten nogal eens een sleutel mee te nemen. En als je hem niet vergeten bent mee te nemen, dan ben je wel vergeten waar je hem ook alweer gestopt had… Geen nood. In een helder ogenblik gaf jij ooit een reservesleutel aan je superbuur, die je ook nu weer komt redden.

8. Accufietje

Geeft je auto geen sjoege omdat je alweer die lampen aan hebt gelaten? Buurman zet zijn bolide naast die van jou, prikt een kabeltje op de juiste plek en voilà, twee tellen later rijd je weer vrolijk door den landen.

9. Logeerpartij

Bij een spontane logeerpartij van je dochter met haar beste vriendinnen kom je net een hoofdkussen te kort. Als je naar buiten wilt gaan om het pad van de buren op te stappen, staat ze al met kussen en dekbed klaar. Ze had de hele troep immers al zien aankomen.

10. Walkie Talkie

Is je vaste oppas ziek? Dan gooi je zo het lijntje naar de buren even uit. De babyfoon bereikt makkelijk de ontvanger bij de buren. Tip van een ervaringsdeskundige; niet vergeten op te halen bij thuiskomst om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

11. Zuster Clivia

Pleisters nodig of andere medische hulp? De buurtjes staan klaar met alle noodzakelijke medische hulpmiddelen. En als het echt serieus is rijden ze je naar de eerste de beste hulpdienst. Tatuu tatuu.

Natuurlijk moet je zelf ook optimaal zijn voorbereid op noodgevallen. Lees daarom hier hoe je je eigen of je buurkind kunt redden als je geen EHBO hebt gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 redenen waarom je niet zonder goede buren kan
Sluiten