Redactie
Redactie Body 15 jun 2015

11 redenen waarom volle dijen geweldig zijn

Voordat ik verder ga wil ik graag eerst een voorstel doen: om degene die de thigh gap* bedacht heeft voor straf een half jaar lang met een stukje houtskool A3-papieren vol te laten schrijven met de tekst ‘Sorry dat ik zo’n stemmingmakend, zinloos concept de wereld ingeholpen heb’.

Helaas nemen gedane zaken geen keer en is anno nu het wel of niet hebben van een thigh gap voor veel meisjes en vrouwen een big thing. Of eigenlijk juist niet zo big, zeg maar. Van semi-onschuldige pogingen je profielfoto middels photoshop te voorzien van een ‘dijkloof’, tot een heuse aanzet tot eetstoornissen: de thigh gap heeft helemaal niets nuttigs aan de maatschappij toegevoegd.

Goed nieuws: ik ben niet de enige die dat vindt. Kijk eens wat er gebeurt als je op Tumblr zoekt naar een thigh gap: dit dus.

Los daarvan zijn er nog een elftal redenen waarom je überhaupt geen thigh gap wil. Namelijk:

1. ‘Even niet bereikbaar, m’n telefoon is in de wc gevallen’

Hoeveel telefoons al niet gered zijn dankzij het níet hebben van een thigh gap! Als je op de wc zit te appen of Facebooken en even niet oplet, glijdt ‘ie zomaar uit je handen. Godzijdank heb je een stel dijen om een plons in het oneindige diepe te voorkomen. Met een thigh gap had je linea recta naar de telefoonwinkel gemoeten.

2. Strong is the new skinny

Amen.

3. Denk je dat Famke Janssen het anders gered had?

Een thigh gap kan je carrière volledig te gronde richten.

4. Feestjes duren oneindig veel langer

‘Je kan écht niet meer op je benen staan? Ah, sneu, het begint nét zo gezellig te worden! Ja prima joh, we bellen morgen! Dahaaag!’ Sterke dijen = langer op je benen kunnen staan = langer dansen = langer leuk.

5. Je hebt betere seks

Want je houdt niet alleen dat dansen langer vol. Met iets meer dijen kun je veel verschillende kanten op – interessante exercities waar meer kracht en spieren voor nodig zijn. ‘Hey, zullen we het eens staand doen?’ is niet iets wat een meisje met een thigh gap enthousiast zal voorstellen.

6. Hoe leuk is het om te streven naar iets wat genetisch gezien onhaalbaar is?

Newsflash: Het wel of niet hebben van een thigh gap hangt namelijk niet af van je gewicht of BMI, maar van de breedte je heupbotten ten opzichte van de lengte van het ‘hoofd’ van je dijbenen (het bovenste deel van de botten in je dijen). Met andere woorden: als je (genetisch bepaalde!) lichaamsbouw het niet toelaat, zullen 500 squats en lunges per dag het verschil echt niet maken.

7. In de winter heb je het warmer

Scheelt je weer een laag thermo-ondergoed. En zo’n onderbroek met maillot is pas echt dodelijk voor je sex-appeal.

8. Volle dijen zijn mogelijk beter voor je hart

Toegegeven, het is (nog) niet keihard bewezen, maar onderzoeken wijzen uit dat dikke(re) dijen het risico op hartaandoeningen kunnen reduceren en je levensverwachting vergroten. Deens onderzoek (2009) onderzocht tien jaar lang 3000 mannen en vrouwen en kwam tot de conclusie dat mensen met een dij-omvang groter dan 59,95cm minder kans hebben op serieuze gezondheidsproblemen dan mensen met een kleinere dij-omvang.

9. Panna-proof

Voor de dames die op voetbal zitten: dekkende dijen betekent 100% panna-proof.

10. Het zingt niet zo lekker

Heb je ooit een artiest de thigh gap horen bejubelen? Wij ook niet. In tegenstelling tot de anti-beweging met afgevaardigden zoals Destiny Child in hun voloptueuze Bootylicious en Meghan Trainor met All About That Bass.

11. Leggings zijn een no-go

Net zoals een overmatig dikke been- en bilpartij niet altijd even flatterend uitkomt in een legging, geldt dat ook voor spillepootjes. Heb jij nog leggings in de kast, doe er dan flucks dit mee.


* Een thigh gap is de holte tussen je bovenbenen die verschijnt wanneer je rechtop staat, voeten naast elkaar. Als de binnenkant van je bovenbenen (dijen) elkaar raken, heb je geen thigh gap. Is er sprake van een opening, dan heb je die wel.

Power: Deze vrouwen durven zichzelf letterlijk bloot te geven, terwijl ze verre van een thigh gap hebben!

Reageer op artikel:
11 redenen waarom volle dijen geweldig zijn
Sluiten