11 slimme hacks tegen irritante winterongemakken

Zodra de temperatuur in de enkele of negatieve cijfers komt, draaien we ons het liefste nog even om in bed. Brrr. Autoramen krabben, een koud huis; regen, regen en nog eens regen; nog even geen zin in. Deze hacks zorgen er in ieder geval voor dat je deze winter goed beslagen ten ijs komt.

1. Natte schoenen? Vul ze met krantenpapier.

Door kranten in je schoenen te stoppen, wordt de vochtigheid sneller opgenomen en zijn ze zo weer droog.

Warm de winter doorkomen

2. Schuimrubberen noodle in je laarzen

Lange laarzen kunnen al snel een lelijke knik krijgen met dat winterse weer. Koop een schuimrubberen noodle (je weet wel, die ze in het zwembad ook gebruiken), knip ‘m doormidden en je laarzen blijven altijd mooi rechtop staan.

3. Gebruik de oven zo vaak mogelijk

Maak gebruik van die hete walm die uit de oven komt zodra je ‘m open doen. Bak koekjes, maak ovenschotels en zet verrassend vaak lasagne op het menu in de winter. Des te vaker je gebruik kunt maken van die ‘gratis’ warmte.

4. Leg je pyjama op de verwarming

Niets is lekkerder dan na het douchen in een verwarmde pyjama schieten. Stiekem vinden we dit de beste tip. De beste tip ooit, om precies te zijn. Voor je handdoek geldt trouwens hetzelfde.

5. Zorg voor genoeg vitamine D

In de zomer maak je zelf genoeg Vitamine D aan door van het zonnetje te genieten, in de winter moet je je lichaam soms een beetje helpen. Ook in de winter is wandelen met een zonnetje een manier om meer vitamine D aan te maken. En anders is een voedingssupplement ook best een idee.

LEES OOK: Deze 7 signalen wijzen erop dat je waarschijnlijk in een winterdip zit

6. Gebruik een paraplu – ook in de sneeuw!

Ook zo’n hekel aan koude sneeuwvlokjes in je haar, gezicht en hals? Een paraplu kan je beste vriend zijn. Niet alleen in de regen, maar ook in een sneeuwbui dus.

7. Gebruik boterhamzakjes in je schoenen als ze niet waterdicht zijn.

Heeft het gesneeuwd of regent het flink? Je zult net zien dat de schoenen die fantastisch bij je outfit passen niet zo waterdicht zijn als je zou willen. De oplossing: doe boterhamzakjes om je voeten als je je schoenen aandoet. Naast dat het je schoenen waterdicht maakt, houden de zakjes je voeten ook nog eens lekker warm. Die zweetvoetjes moet je dan maar voor lief nemen.

De auto winterklaar krijgen

Een grote ergernis is het eindeloos krabben als de temperatuur ‘s nachts de 0 graden aantikt. Daarom hebben we er voor gekozen om speciaal even aandacht te besteden aan het ijsvrij maken van de auto. You can thank us later.

8. Knoop een plastic zak om je zijspiegels van de auto…

Met deze hack kun je ‘s morgens iets langer in bed blijven liggen (en dat willen we allemaal). Doe een plastic zak om de spiegels, draai ze even aan en zet ze vast met wasknijpers of een elastiek. ‘s Morgens zullen de spiegels niet beslagen of helemaal bevroren zijn.

LEES OOK: 11 briljante hacks voor ouders die het leven makkelijker maken

9. … of doe kniekouzen om je ruitenwissers

Nog meer tijd besparen als je auto in een winterse bui heeft gestaan? Doe van te voren oude kniekousen om de ruitenwissers heen. Ziet er misschien erg komisch uit, maar jij bent degene die lacht als je de ruitenwissers níét los hoeft te hakken.

Bron: thekrazycouponlady

10. Geen ijskrabber? Gebruik oude pasjes

Geen ijskrabber bij de hand? Gebruik dan oude  plastic pasjes die je niet meer gebruikt. Een giftcard die op is of een klantenpas van een winkel waar je toch niet meer komt. Werkt net zo goed als een krabber.

11. Azijn + water = geen ijs!

Wordt er ‘s nachts erge vorst verwacht? Spray dan een mix van azijn en water (3:1) op de ruiten van je auto voordat je gaat slapen. Dat zorgt ervoor dat de sneeuw niet aan je ruiten vastvriest. Die restjes sneeuw veeg je d’r zo vanaf!

En de kinderen? Lekker naar buiten! 5x waarom kinderen júist in de winter buiten moeten spelen

thekrazycouponladywisebread

Reageer op artikel:
11 slimme hacks tegen irritante winterongemakken
Sluiten