Iris Kodde
Iris Kodde Kids 14 jan 2016

11 typen kinderen waar we allemaal mee zijn opgegroeid

Ongeacht hoeveel vriendjes of vriendinnetjes je vroeger had, er kwamen altijd een paar stereotype kinderen voorbij. Als je ze niet herinnert van vroeger, dan herken je ze vast uit de vriendenkring van je kind. Met deze types zijn we namelijk allemaal opgegroeid…

[STAP stap=”1″]

De broek-plasser

Jep, de een heeft het onder controle en de ander niet…

[STAP stap=”2″]

Het kind met de lekkerste lunch (of het mooiste speelgoed)

Jaloezie all over the place, want dit kind heeft altijd lunches waar je U tegen zegt. Pizzabroodjes, wraps, noem maar op. Daar sta je dan met je verantwoorde boterham met veel te veel zaden en een beetje kaas.

[STAP stap=”3″]

De brutale

‘Vieze’ woorden? Dit kind weet ze allemaal. Als je als kind deze vervolgens thuis herhaalde, had je een week huisarrest te pakken.

[STAP stap=”4″]

Het vieze kind

Als je dit kind een beetje uitdaagt om iets te eten, staat hij daar altijd voor open. Zelfs als je het hem niet vraagt, weet hij zelf ook nog wel wat gore trucjes. Dingen vanuit z’n neus in z’n oren stoppen bijvoorbeeld, of andersom.

[STAP stap=”5″]

De rare

Wat deze allemaal uitkraamt, daar snap je niks van. Hij leeft voortdurend in zijn eigen wereld en het ziet er niet naar uit dat hij zin heeft om jouw kind daarin te betrekken.

[STAP stap=”6″]

De klikspaan

Degene die in plaats van meedoen, altijd kiest voor klikken. En goed ook. Geen detail wordt achterwege gelaten als hij vertelt hoe de klas de whiteboardmarkers had vervangen voor permanente markers…

[STAP stap=”7″]

Degene die al-tijd haar duim in de mond had

Alsof de duim en de mond als een soort magneten aan elkaar vastplakken. Zelfs als je een gesprek probeert te voeren met dit type kind neemt ze niet de moeite om haar duim even uit haar mond te halen. Het gesprek is dan ook vaak snel afgelopen, want je kunt haar voor geen meter verstaan.

[STAP stap=”8″]

De jankerd

Dit is het kind dat op de eerste dag naar school de hele dag jankend in de klas zit, omdat ze haar moeder mist. Trouwens, niet alleen de eerste dag…

[STAP stap=”9″]

De neuspeuteraar

Niemand wil tegenover dit kind zitten in het groepje. De nieuwe klassenindeling is vooral spannend, omdat je dit kind graag wil vermijden. Voortdurend zit hij/zij in haar neus, en nee, schroomt niet om soms wat stukjes ook smakelijk op te smikkelen.

[STAP stap=”10″]

Degene die nooit deelt

Hij speelt altijd met jouw speelgoed, maar als je vraagt of je ook even met dat van hem zou mogen spelen is er altijd maar één antwoord mogelijk: nee.

[STAP stap=”11″]

De altijd-zieke

Ongeveer zeven dagen in de week is dit kind ziek, zwak en misselijk. Spelen? Nee, hij heeft hoofdpijn. Naar buiten? Nope, pijn aan zijn benen… Maar als je een snoepje aanbiedt, is hij wél een en al oor.

Niks ten nadele van deze kinderen natuurlijk, er zit vaak een reden achter waarom deze kinderen zo zijn. We willen niemand in hokjes stoppen, maar deze types komen in iedere generatie terug. Herkenbaar? Reageer op onze Facebook!

Maar niet alleen als kind hebben we het niet altijd makkelijk te verduren, ook moeders komen in alle soorten en maten: 8 moedertypes die ik haat >

Reageer op artikel:
11 typen kinderen waar we allemaal mee zijn opgegroeid
Sluiten