Redactie
Redactie Relatie 28 jan 2016

11 typen vriendinnen waar je niet zonder kan

Laten we er een interactieve oefening van maken: pak pen en papier erbij en noteer achter elk type de naam van de vriendin die het best aan de omschrijving voldoet. Tot hoever kom je?

[STAP stap=”1″]

De vriendin die je aan het lachen maakt

Ik geef toe: ik vind mezelf tamelijk grappig, maar heb er altijd een sport van gemaakt een paar types te vinden waarin ik op dat vlak mijn meerdere moet erkennen. Als we dat allemaal zouden doen, weten we zeker dat we eens in de zoveel tijd onbedaarlijk aan het lachen gemaakt worden.

[STAP stap=”2″]

De vriendin die je aan het huilen maakt

Althans, niet omdat ze gemene dingen tegen je zegt, maar omdat je je bij haar durft te laten gaan. Waar je bij sommige vriendinnen confronterende vragen afdoet met ‘ja joh, het gaat prima allemaal, gewoon even een dipje’, durf je bij haar te zeggen dat ‘het ronduit kut gaat en je het allemaal even niet meer ziet zitten’. En huilen dus, véél huilen.

Bron: Ottilie

[STAP stap=”3″]

De vriendin tegen wie je echt álles durft te zeggen

Ongecensureerde verhalen over escapades met mannen, maar ook wat je je vriend allemaal toewenste toen je kwaad op hem was. Wanneer je het even gehad heb met je kinderen, durf je dat tegen haar te zeggen, want zij veroordeelt je nou eenmaal nooit.

[STAP stap=”4″]

De vriendin die je uitdaagt kritisch over jezelf na te denken

Niet die ene die altijd pleasende antwoorden geeft, omdat ze denkt dat je het fijn vindt om te horen, maar die ene die je een tegenvraag stelt. Waarom-vragen, heten ze ook wel. Heel vermoeiend, maar o zo constructief. Want ze dwingen je een situatie en jezelf te heroverwegen, waardoor je misschien anders naar zaken gaat kijken, met vaak verhelderende inzichten tot gevolg. That’s what friends are for.

[STAP stap=”5″]

De sportvriendin

Al was het maar omdat je zonder haar echt nooit meer naar de sportschool zou gaan.

[STAP stap=”6″]

De winkelvriendin

Die bel je het liefst de week nadat je salaris gestort is.

[STAP stap=”7″]

De vriendin tegen wie je opkijkt

Wie denkt dat alleen kinderen een rolmodel nodig hebben, heeft het wat mis. Hoe oud je ook bent, en hoe goed je ook denkt dat je het voor elkaar hebt: het is altijd goed iemand in je omgeving te hebben die je bewondert. Om haar interessante baan, om hoe ze soepel haar gezin runt, om haar sportiviteit of omdat het haar (wel) lukt er elke dag piekfijn uit te zien…. Af en toe iemand anders bewonderen houdt je scherp en met beide voeten op de grond. En: geprikkeld om zelf ook bepaalde dingen na te streven!

[STAP stap=”8″]

De vriendin die je al sinds je vroege jeugd hebt

Niets zo bijzonder als je eerste beste vriendin.

[STAP stap=”9″]

De drankvriendin

Zoals mannen drankbroeders hebben, hebben vrouwen drankzusters. Zo eentje die het eens in de zoveel tijd ook nodig heeft om de kroeg in te duiken en niet al om elf uur in haar ogen begint te wrijven van de moeheid. Die het op zo’n avond ook even helemaal niet uitmaakt wat ze morgenochtend allemaal moet doen/hoeveel kinderen er dan naast haar bed staan/dat dit echt de allerlaatste is.

[STAP stap=”10″]

De vriendin die discreter is dan wie dan ook

Met wie je kunt roddelen omdat je weet dat het ook echt bij haar blijft. Roddelen zonder consequenties, dus. Dat maakt de bezigheid nog niet per se goed of aardig, maar je doet er uiteindelijk niemand kwaad mee. Toch?

[STAP stap=”11″]

De vriendin met wie je de breedte én de diepte in kan

De echte allrounder van het span: je kunt met haar lachen, huilen, sporten, niet sporten, winkelen, je grootste geheimen delen, zeggen hoe je je écht voelt, kritische wedervragen verwachten, de kroeg induiken, over koetjes en kalfjes praten, roddelen, herinneringen ophalen, snode toekomstplannen smeden of gewoon compleet niets doen: met haar kun je simpelweg alles. Is die Amerikaanse term ‘BFF’ toch ergens goed voor.

Heb jij alle elf type vriendinnen? Tag ze op onze Facebook en vertel welk nummer helemaal bij hun past!

Deze beloftes maak je sowieso aan je nummer elf vriendin!

Reageer op artikel:
11 typen vriendinnen waar je niet zonder kan
Sluiten