Redactie
Redactie Persoonlijk 27 okt 2017
Leestijd: 5 minuten

11 x de meest bijzondere plekken om ten huwelijk gevraagd te worden

Ten huwelijk gevraagd worden is één van die mooiste, meest memorabele momenten uit je leven die je – als het goed is – nooit meer vergeet. Althans, dat schijnt zo te zijn, mij is het nog nooit gebeurd. En even voor de duidelijkheid (en als de vriend onverhoopt meeleest) – daar ben ik zelf meer dan oké mee. Maar dan ook echt. Ik wil niet trouwen. Terwijl ik dit tik, voel ik een ander artikel opborrelen. Maar dat terzijde.

Mooiste plekken huwelijksaanzoek

Het wijdverbreide motto luidt: als je het doet, doe het dan goed. Na uitvoerig beraad met een aantal vriendinnen die nog altijd in spanning afwachten, zijn we tot de volgende lijst gekomen van een elftal bijzondere plekken ter wereld om ten huwelijk gevraagd te worden.

Op de top van de Kilimanjaro, Tanzania

Al was het maar omdat de weg er naartoe puur afzien is, en je op het moment suprême misschien niet eens genoeg energie over hebt om ‘ja’ te brullen. Zelden zal je een moment zo intens beleven als na de barre tocht om te komen waar je nu bent. En die intensiteit, die past zo lekker bij het moment waarop ‘ie op z’n knieën duikt. Pas wel op dat hij er niet doorheen zakt, hij is tenslotte ook behoorlijk afgepeigerd.

Onder water bij Great Barrier Reef, Australië

Het leuke is dat je vooral niet je duim omhoog moet steken als je geliefde met handgebaren duidelijk maakt of je voor altijd de jouwe wil zijn, want dan hijst de instructeur je met spoed naar boven. Beter is om een rondje te maken met je duim en wijsvinger, dat betekent dat alles goed gaat (en dat je heel graag met ‘m wil trouwen). En dat dan temidden van de mooiste koraalriffen en vissen ter wereld, knappe die dan nee zegt.

Naar beneden rennend vanaf Dune 45, Namibië

Google ‘rode duinen’ en ‘Namibië’ en je ziet plaatjes van de mooiste, dieprode duinen die je ooit gezien hebt. Welkom in de Sossusvlei, zoals dit deel van de woestijn heet. Beklim de bekendste zandduin – Dune 45 genaamd – heel vroeg in de ochtend zodat je de zon ziet opkomen vanaf de top van de berg, 170 meter hoog. Als ‘ie je gevraagd heeft, kun je hand in hand naar beneden rennen en heel hard roepen dat je gaat trouwen. Het galmt er namelijk zo lekker.

Op het strand van de Malediven

Een paar woorden: wit zand, azuurblauwe zee en zonneschijn all over. In een dergelijke situatie wil je zelfs trouwen met de jongen die je drankjes komt brengen.

Op de bovenste verdieping van het Empire State Building, New York

Rihanna en Frank Sinatra zongen het onder andere: in New York worden dromen (waar)gemaakt. Ga naar het Empire State Building, neem de lift naar de 102de verdieping, zorg dat er iemand is om het geheel op camera vast te leggen, kijk de 381 duizelingwekkende meters naar beneden en dan vervolgens diep in de ogen van je vent die op dat moment gehurkt naast je zit. ‘Of jullie vanaf nu voor altijd gezellig samen dromen gaan waarmaken’. Hell yeah!

Onder de Eiffeltoren, Parijs

Voor zij die hoogtevrees hebben, een ticket naar New York iets te gortig vinden of gewoon Parijs – terecht – een superromantische stad vinden… tu veux être ici et dix oui! (Het kan geen toeval zijn dat dit rijmt).

Bron: flickr

Onderweg in de Trans Siberië Express

Er zijn mensen die een treinrit van 9297 kilometer een compleet schrikbeeld vinden, maar mij lijkt het persoonlijk opperste romantiek om ergens tussen Moskou en Vladivostok, knus in een coupé (liefst dan wel eentje die niet gedeeld hoeft te worden) gevraagd te worden. Geen haast, hij heeft tussen Moskou en Vladivostok ruim 160 uur de tijd (of 143 uur op de terugweg).

Bovenop de Tafelberg, Kaapstad

Of je er nou naartoe geklommen bent of lekker lui de kabelbaan gepakt hebt, vanaf de top van de berg (meer dan 1000 meter hoog) heb je een prachtig uitzicht op één van de allermooiste steden ter wereld. Leuk feitje: elke maand trouwen hier twee stellen, dus als je echt van ronde cirkels houdt – dan zeg je naast (j)A, ook B bovenop deze iconische berg.

In een luchtballon boven Marrakech, Marokko

Marrakech geldt volgens iedereen die er geweest is – en ook volgens zij die er (nog) niet geweest zijn – als één van de meest romantische steden ter wereld. Juist daarom staat usual suspect Venetië niet op dit lijstje – als je het doet, doe het dan vooral heerlijk cliché in zo’n sexy gondel – maar wél magisch Marrakech. Met stip op #1 als romantische thing to do: in een luchtballon boven de oude stad zweven, met het dramatische Atlasgebergte op de achtergrond. Kost een paar centen, maar ze schreeuwt geheid ja.

Aan de voet van de Niagara Falls, Canada

Officieel liggen deze (drie) watervallen op de grens tussen Amerika en Canada, en dichterbij de natuur voel je je zelden. En heel dichtbij de vriend, als ‘ie tegen de achtergrond van deze woeste, prachtige watervallen z’n ene been subtiel achter z’n andere zet. Ga voor die tijd wel even naar de wc, veel mensen moeten door het geluid van stromend water acuut plassen.

In de waterfiets in de grachten, Amsterdam

Lekker low-budget, met beide benen op de grond, het liefst met kratje Heineken in je achterzak: ergens dobberend (want sturen met die dingen blijft een uitdaging) tussen de Herengracht en de Singel. Neem een iPod deck mee om op het juiste moment de goede muziek op te zetten, pas op dat de ring niet uit je achterzak valt, klaar ben je.

Dit stel trouwde in IJsland, en de foto’s zijn práchtig >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 x de meest bijzondere plekken om ten huwelijk gevraagd te worden
Sluiten