Redactie
Redactie Verhalen 8 okt 2014

11 x nuttige geld-apps voor iedereen

Als het om geld gaat willen we alles zo goed mogelijk op orde hebben. Alleen, tja, het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Misschien reis je veel voor je werk of ben je zelfstandige. Misschien heb je kinderen en weet je totaal niet wat je aan zakgeld moet uitgeven. Tijd dus voor wat orde in de financiële chaos.

De onderstaande apps dienen als financieel hulpmiddel, zonder dat daar papierwerk of opbergdozen voor nodig zijn. Er zitten er een paar tussen waarbij je alles cijfers en bonnen via je telefoon kunt scannen om zo gegevens te verzamelen. Hartstikke handig en het scheelt je zeeën van tijd! Zo heb je gelijk tijd over om te bedenken waar je het overgebleven geld aan wil spenderen. Voor ieder type iets wils. Komen ze:

Iemand die graag het overzicht bewaart

Check
Gratis – App Store, Google Play
Een multifunctionele app die je waarschuwt als je een beetje moet gaan bezuinigen, wanneer rekeningen betaald moeten worden en met welke kaart je wat betaalt. Check zorgt ervoor dat je weet waar je staat en denkt voor je na. Hierdoor heb je genoeg tijd over om te bepalen waar je je geld nou eigenlijk echt aan uit wil geven.

Next – Expense Tracking
€2.69, App Store
Deze app oogt niet alleen heel knap, ook is het een behoorlijk overzichtelijk exemplaar. Supersimpel en vreselijk handig. De app bestaat uit verschillende categorieën waarbij je je uitgaven invult. Hierna creëert de app zelf een overzicht en zie je gelijk waar je het iets zuiniger aan moet doen.

Het kind

Kidz ‘n Cash
Gratis – App Store, Google Play
Met deze app leren kinderen spelenderwijs omgaan met geld. Ze leren hoe ze hun geld kunnen beheren, hoe ze verlanglijstjes maken om spaardoelen inzichtelijk te maken en hoe ze het beste geld uit kunnen geven.

De vriendengroep

Budgy
Gratis – App Store
Voor wie geregeld vriendenuitjes maakt, is deze app een uitkomst. Vaak worden de kosten gesplitst en dat betekent dat er moet worden bijgehouden wie wat heeft betaald. Daar is Budgy! Je wijst een penningmeester aan en die voert alle declaraties in.

De reiziger

Expensify
Gratis – App Store, Google Play
Wie wil business trips maakt, weet dat het a hell of a job is om alles bij te houden. De taxi, de koffies die je drinkt, de diners die je afgaat. Met Expensify scan je alle bonnen en categoriseer je ze. Ook kan je je reisvergoeding declareren door de route in te voeren via Google Maps. Eenvoudig en superhandig. Oh en gratis.

Voor ouders

Zakgeld Calculator
Gratis – App Store, Google Play
Geen idee wat jouw kind moet krijgen wat zakgeld betreft? Zakgeld Calculator bepaalt welk bedrag reëel is voor de leeftijd van jouw kind en wat jouw kind er mee wil gaan doen.

De Zelfstandige

Gekko
Gratis – App Store, Google Play
Als zelfstandige ben je, buiten je werk om, een hoop tijd kwijt omtrent je administratie. Die doos met bonnetjes wordt groter en groter naarmate de kwartaaladministratie nadert. Alternatief? Gekko. Met deze app digitaliseer je alle bonnetjes en geeft gelijk een overzicht van de verschillende soorten BTW.

De budgetteerder

BUDGT
€1.79 – App Store
BUDGT geeft een overzicht van al je uitgaven en laat je zien waar je wat aan hebt uitgegeven. Iets te gortig geweest? Je krijgt vanzelf te horen hoe veel je nog mag besteden per dag. Handig.

Georganiseerd type

AFAS Personal
Gratis – App Store, Google Play
Het klassieke huishoudboekje in app-vorm. Nu kun je zelfs alle kassabonnen fotograferen met je telefoon waarna AFAS deze verbindt aan de bijbehorende transacties. Huishoudbudget van de bovenste plank.

Vergeetachtig type

IOU: I Owe You – dept manager
€1.79 – App Store, Google Play
Met IOU kun je precies bijhouden aan wie je wat hebt uitgeleend. Voer het bedrag in met de naam van de persoon en de bijbehorende datum. Op deze manier zijn het vergeten van uitstaande leningen passé. Natuurlijk kun je ook bijhouden wat jij van anderen hebt geleend. Trouwens ook handig voor bijvoorbeeld materiële zaken zoals boeken of kleding.

De twijfelkont

SchuldVrij
€1.79 – App Store, Google Play
Geen idee wat het perfecte bedrag is om af te lossen per maand? Deze app geeft je een overzicht van wat je het beste kunt afbetalen per maand en wat je restschuld is, zodat je flink kunt besparen.

Reageer op artikel:
11 x nuttige geld-apps voor iedereen
Sluiten