Redactie
Redactie Kids 1 augustus 2016

11 x onverwachte voordelen van het moederschap

Dat je gruwelijk veel van je kind zou gaan houden, wist je waarschijnlijk van te voren wel. Niet precies hoe veel en hoe dat zou voelen, maar je had wel een vermoeden – dat het veel zou zijn, dus. Dat het vanaf nu gedaan was met de totale onbezorgdheid en ongestoorde nachten, wist je ook. Maar wat je misschien nog niet wist, zijn onderstaande iets minder verwachte voordelen van het moederschap.

[STAP stap=”1″]

Je hoeft nooit meer je wekker te zetten

Net alsof je anders niet op tijd wakker wordt (gejengeld/gehuild/gebruld). Moeders die hun telefoon naast hun bed hebben ‘omdat ze die als wekker gebruiken’: yeah right.

[STAP stap=”2″]

Je kunt zonder afkeurende blikken in het weekend om 21.00u naar bed

Kijk maar eens wat er gebeurt als je een weekendje weg gaat met vriendinnen waaronder enkele nog-niet-zo-lang-moeders. Om tien uur zitten geheid alleen de kinderloze dames nog jolig aan de gin-tonic: de moekes liggen al lang en breed te slapen.

[STAP stap=”3″]

Je creativiteit kent geheel nieuwe dimensies

Los van het feit dat je door met haar te kleuren en te puzzelen weer realiseert hoe leuk dat eigenlijk ook alweer was, heeft het ook de laag dat je creatief wordt in het bedenken van allerhande afleidingen en praktische oplossingen. Met andere woorden: je creatieve brein wordt – in mijn geval althans – uit een zeer lange, diepe winterslaap gehaald.

[STAP stap=”4″]

Excuusrepertoire +1

Vroeger was je bang om een partijtje of ander ‘moetje’ af te zeggen met een niet helemaal waar excuus (want leugens komen altijd uit, leerde mijn moeder mij van jongsafaaan). Dat is nog steeds niet altijd even stijlvol, maar soms komt het niet heel gek uit als je dochter of zoon net toevallig een slechte nacht achter de rug heeft, een loopneus of iets anders waardoor je helaas, helaas dit feestje toch echt aan je voorbij moet laten gaan. Superjammer ja.

[STAP stap=”5″]

Te laat komen is niet langer ‘te laat’ komen

Want er is altijd wel een kind dat treuzelt/een ongelukje had/nog niet wakker was. Dat jij je sleutels nergens kon vinden of vol overgave de tandpasta uit je trui probeerde te wrikken (waarover later meer), kun je derhalve achterwege laten.

[STAP stap=”6″]

Vlekje op je trui?

‘Aaaargh, heeft ze nou alweer haar tandpasta aan me afgeveegd?’ Dat je dat hoogstwaarschijnlijk in alle ochtendhaast zelf was, hoeft niemand te weten.

[STAP stap=”7″]

Je mag als eerste inchecken voor je vlucht

Dat is daarmee gelijk ook het enige voordeel dat ik kan bedenken rondom het concept ‘vliegen met (kleine) kinderen’.

[STAP stap=”8″]

Efficiëntie wordt your middle name

Nooit geweten dat ik a) zo snel goed zou weten wat je eigenlijk wel en (vooral) niet nodig hebt voor een weekendje weg; b) zowel een laptoptas, boodschappentas en een kind tegelijk kan tillen en c) al kokend met m’n dochter kan kletsen, terwijl zij de tafel dekt (lees: haar placemat op de bank drapeert) en ik tussendoor nog even snel een voicenote aan m’n vriendin stuur.

[STAP stap=”9″]

Biceps: aan

Zie 10) is het je nooit opgevallen dat moeders vaak behoorlijk gespierde armen hebben? Daarom dus.

[STAP stap=”10″]

Iets met bovennatuurlijke krachten

Daar blijk je namelijk over te beschikken. Dat wist je niet, totdat je moeder werd. Adrenaline is het nieuwe slapen.

[STAP stap=”11″]

Je maakt je niet meer druk om onbenullige zaken

Maar helaas daarvoor in de plaats wel om een heleboel andere dingen, sorry.

Lees ook: 8 tips die elke opa en oma zou moeten omarmen >

Reageer op artikel:
11 x onverwachte voordelen van het moederschap
Sluiten