Redactie
Redactie Kids 19 maart 2015

12 banen die wij als moeders er gewoon even bij doen

Misschien werk je, misschien ben je thuis bij de kinderen, misschien heb je twee banen. Al met al hebben alle moeders verschillende functies en onderhouden we zo’n 12 banen. Welke missen we nog?

Wat zou het fijn zijn om even ontslag te nemen, heel even. Gewoon even niets. En dan iets doen wat je écht leuk vindt. Totdat je weer tot de ontdekking komt, dat moeder zijn gewoon een hele leuke fulltime job is. 12 jobs welteverstaan.

1. Secretaresse

Een speeldate? Regel jij. Even kijken in de agenda, maar je ziet dat er op woensdagmiddag over drie weken nog wel een gaatje vrij is. Oh, een hockeyfeest op vrijdag? Nadat je hebt geregeld wie brengt en haalt, wat de exacte tijden zijn en waar het precies is, kan jouw kind gerust naar dat feest. Wel nadat ze eerst moet worden opgehaald bij vriendinnetje S. Want die zit niet op die club. Of nou ja, dat moet je trouwens ook nog even uitzoeken.

2. Taxichauffeur

Wat nou Uber-chauffeur? Jij rijdt de privé-bolide gewoon overal heen. Gratis! Misschien moeten we een soort carpoolcommunity opzetten voor alle rijdende moeders. Wij zien een gat in de markt!

3. (Dieren)dokter

Is er iets met de cavia van je zoon of heeft je dochter een oogontsteking? Jij kijkt er wel even naar. Daarbij weet je ze altijd gerust te stellen en weet je kind dat het in goede handen is.

4. Onderzoeker

Buiten dat je met je een vergrootglas rondloopt om te kijken wat voor ondefinieerbare vlekken er nou weer op de bank zitten, onderzoek je ook het ‘waarom’ van het overgelopen bad. Het ‘hoe’ van het slechte proefwerk dat is gemaakt en het ‘wie’ die jouw dochter aan het huilen heeft gemaakt.

5. Politieagent

Dat politieagentje spelen, daar word je af en toe weleens moe van. ‘Nee hij heeft het gedaan, nee zij zei…’. Jongens, rustig aan, niks aan de hand, laten we even gaan zitten. Niet allemaal door elkaar schreeuwen.

6. Kok

Oké het mag dan niet altijd driesterren-waardig zijn, maar het komt aardig in de buurt. Je weet precies wanneer de broccoli in de pan moet, terwijl de aardappelen koken en de tafel dekken, dat doe je ook gewoon nog ergens tussendoor. Misschien dat je zelfs nog een lekker wijntje uitkiest voor jouw en je man. Dus eigenlijk ben je gastvrouw, sommelier, ober en kok in één.

7. Manager

Want het gaat soms nog iets verder dan ‘secretaresse’. Jij managet een heel team. Dus mocht je ooit solliciteren op een functie van manager, zeg dan niet dat je geen ervaring hebt.

8. Timmerman

Meten = weten. Jij weet de de exacte lengtes van je kinderen, hun gewicht en je vertrouwt op je timmermansoog als je kleding koopt.

9. Weervrouw

Wordt het warm, koud of middelmatig vandaag? Zal tennisles doorgaan? Wat moeten ze aan? Gaan we met de fiets of de auto? Jij weet onderhand wel wat voor weer het in april wordt. Je houdt het allemaal goed in de gaten.

10. Accountmanager

Jouw accounts zijn je kinderen. Je begeleidt ze, je vormt ze en je onderhoudt ze.

11. Alleskunner

Niet per se een beroep, maar het is wel iets waar we trots op mogen zijn.

12. Allesweter

Ook geen baan waar geld mee te verdienen valt, maar je weet inmiddels een hoop. Natuurlijk is er altijd ruimte om te blijven leren, maar komt als moeder maar moeilijk weg met ‘dat weet ik niet’. Moeders weten altijd alles, in de ogen van onze kinderen dan.

Reageer op artikel:
12 banen die wij als moeders er gewoon even bij doen
Sluiten