Redactie
Redactie Kids 24 februari 2017

12 dingen die je alleen begrijpt als je van kinderen houdt

Sommige dingen begrijp je alleen als je niet van kinderen houdt, maar zijn er ook dingen die je alleen begrijpt als je wel dol bent op kinderen. Of die je alleen begrijpt als je zelf moeder bent. En die sommen we graag even voor je op in een leuk lijstje.?

1. Je vindt kraamvisite heel leuk

Vooral als het om het kind van vrienden gaat. Je weet waar je het over moet hebben en vooral waar je het niet over moet hebben. Je weet wanneer je weg moet gaan en wat je moet kopen.

2. Je wil heel graag de baby vasthouden

Die kleine nagels, die gekke geluiden en die ongecontroleerde bewegingen; wat verlang jij weer naar een baby. Totdat-ie begint te huilen en je hem of haar weer netjes aan z’n moeder geeft. Dan ben je blij dat je baby-af bent.

3. De dingen die je kind zegt, zijn af en toe best grappig

Zo blijkt uit deze quotes, maar ook omdat het gewoon een hele vreemde gewaarwording is om zo’n klein mens iets heel opmerkelijks zegt. Daarbij zeggen kinderen gewoon wat ze zien en denken. Niet meer, niet minder.

4. Je bent bereid om nachten door te halen

En dat is – helaas – niet meer in de kroeg. Er zijn periodes dat je kind ziek is, nieuwe indrukken krijgt en heel onrustig slaapt. Reken er maar op dat je de volgende morgen vier koppen koffie nodig hebt om de dag door te komen. Maar hé, weet bent echt de beste moeder ever voor je kind als je ‘s nachts met natte washandjes klaarstaat. Sowieso zijn moeders de bom.

5. Vieze handen op je brandschone blouse vind je helemaal niet erg

Oké, dat is niet helemaal waar. Je baalt er van. Eigenlijk kun je wel janken. Maar: je hebt ook geleerd dat je bij dit soort situaties gewoon diep moet inademen en weer heel rustig moet uitademen. Je bent helemaal mindful, sinds je kinderen hebt.

6. Die mijlpalen zijn steeds reden voor een feestje

Niet dat je de slingers ophangt of complete taarten in huis haalt, maar het zijn wel momenten van blijdschap. Je hebt een bepaalde trotsheid ontwikkeld die je nog nooit eerder had. Ik bedoel, je kind voor het eerst op de pot…! Eindelijk resultaat voor al jouw effort. Daarbij: zo heb jij het ook geleerd, toch?

7. Je vindt kleine kinderen gewoon heel erg schattig

Net als dat het kijken naar kittens, baby-apen en puppy’s een hoog aah-gehalte oplevert, zo zijn baby’s het allerliefst. Het is zelfs bewezen waarom je eigenlijk in zijn of haar wang zou willen bijten. We zijn dus niet helemaal achterlijk…

8. Je begrijpt waarom een kind huilt

Het kan voor mensen enorm irritant zijn als ze zich in een ruimte bevinden en er begint een kind te janken. Als moeder voel je vaak aan waarom je kind huilt (iets met moederinstinct) en hoor je de hele dag gepiep en gejammer. Op een of andere manier heb je een sensor ontwikkelt voor huilende kinderen, waarbij je de irritatie automatisch uitschakelt. Tenzij jij een off day hebt, dan is sowieso alles irritant.

9. Je wil je kinderen te allen tijde beschermen

Dit gevoel heb je alleen als je kinderen hebt. Je houdt van je man, je bent dol op je vrienden, maar ach, als je kinderen iets overkomt…

10. Je huis staat vol kinderspul

Je ontkomt er niet aan. Tuurlijk, je kunt het opruimen ‘s avonds, maar als jij ergens binnenkomt en het staat er vol speelgoed, dan kun je enkel denken: logisch, hier wonen kinderen.

11. Een telefoongesprek wordt gewoon heel ingewikkeld

Kinderloze vrienden kunnen het hoogst irritant vinden wanneer ze met jou aan de telefoon zitten. Want: jij aan de telefoon betekent dat je kind nog meer aandacht wil. De hele dag kijkt het kroost niet op of om, totdat je aan de telefoon zit. ‘Mama, mama, mama!’

12. Die continue schreeuw om aandacht

Snap jij. Want ze hechten nou eenmaal veel aandacht aan jouw mening. Daarbij ben je gewoon de leukste persoon op aarde voor ze en voelen ze zich compleet op hun gemak bij je. Is toch leuk?

Lees ook: 7 beloftes die je met jezelf maakt voordat je kinderen krijgt >

Reageer op artikel:
12 dingen die je alleen begrijpt als je van kinderen houdt
Sluiten