Thea Tijssen
Thea Tijssen Persoonlijk 1 februari 2016

12 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand met een veel jongere of oudere partner

We kennen alle clichés natuurlijk wel: een vrouw met een veel jongere vriend is een cougar. Een vrouw met een veel oudere man een golddigger. Hier nog een rijtje met dingen die je beter níet kunt zeggen tegen een vrouw die een relatie heeft met iemand die veel ouder/jonger is dan zij.

Tegen de jongere vrouw met de oudere vriend:

[STAP stap=”1″]

‘Ben je niet bang dat jullie kinderen straks opgroeien zonder vader?’

En bedankt. Natuurlijk denkt iemand met een veel oudere partner daar over na. Maar aan de andere kant kan een jongere man ook onder de tram lopen of ziek worden. Dus: ja, waarschijnlijk is ze er diep vanbinnen bang voor, maar nee: het is niet heul aardig om haar daar nog extra aan te herinneren.

[STAP stap=”2″]

‘Denk je niet dat je over een paar jaar vooral aan het zorgen bent? En dus meer verpleegster dan geliefde bent?’

Nou, dat is vast weleens door haar hoofd gegaan. Maar het is ook niet iets waar je dagelijks over na wil denken, dus misschien kun jij maar beter je mond houden.

[STAP stap=”3″]

‘Heb je daar weleens bij stilgestaan: als Junior 30 is, dan is z’n vader al 80.’

Daar zal ze vast wel ooit haar berekeningen op los hebben gelaten. En heeft zich daar toen blijkbaar bij neergelegd, want na Junior kwam er nog eentje.

[STAP stap=”4″]

‘Hoe is jullie seksleven eigenlijk?’

‘Nou, ga er even voor zitten meid, dan zal ik het je uitgebreid vertellen. Nee, natuurlijk niet! Ik vraag toch ook niet aan jou hoe vaak jullie het doen? Nou dan!’

[STAP stap=”5″]

‘Ah, jullie hebben een relatiecrisis? Toch dat leeftijdsverschil dat opspeelt hè?’

Terwijl het daar helemaal niet over gaat. Maar mensen verwachten dat wel. Als ‘zij met die oude man’ issues heeft, dan zullen ze wel te maken hebben met hun leeftijdsverschil. Omdat dat bij hun relatie nu eenmaal het eerste is waaraan men moet denken.

[STAP stap=”6″]

‘Zo, dat jullie zóveel zouden schelen, had ik nou ook weer niet gedacht!’

Oké en dus moet de jongere vrouw met de oudere man dit als een compliment zien? Dat haar man eigenlijk nog veel ouder is dan jij dacht? Hmm… doe maar niet, dit compliment komt vast niet als zodanig aan.


Tegen de oudere vrouw met de jongere vriend:

[STAP stap=”7″]

‘Volgens mij scheelt hij minder met je zoon dan met jou, toch?’

Ja, duh. Dat had ze zelf ook al uitgerekend. En dan? Moet hij maar vriendjes met haar zoon worden in plaats van haar geliefde?

[STAP stap=”8″]

‘Ben je niet bang dat hij over een paar jaar een vrouw van zijn eigen leeftijd wil?’

Bang is ze vast niet, maar het is niet iets waar ze graag door de buitenwacht op wordt gewezen, lijkt me.

[STAP stap=”9″]

‘Toen jij acht was, was hij dus nog niet geboren!’

‘Jij had zeker wiskunde in je pakket? Het klopt namelijk! En wat wil je er nu precies mee zeggen?’

[STAP stap=”10″]

‘Is hij niet nog echt een jongetje, want mannen worden toch pas later volwassenen?’

Dat verschilt natuurlijk sowieso per persoon. En misschien vindt zij het wel heel fijn om met een jongetje samen te wonen. Anders was ze vast wel voor een oudere man gegaan…

[STAP stap=”11″]

‘Lekker geregeld, zo’n toyboy! Maar ik neem aan dat dit niet serieus is!?’

Ook een fijne opmerking als je net elkaar de liefde hebt verklaard. Dus houd vooral je mond als je niet precies weet hoe het zit. Voor hetzelfde geld heb je het over de liefde van haar leven.

[STAP stap=”12″]

‘Vind je het niet irritant dat hij niet kan meepraten met jou en je vrienden als jullie het over series of trends van vroeger hebben?’

Ach ja, die generatiekloof neemt ze waarschijnlijk op de koop toe, vraag haar maar eens naar de voordelen van een jongere vriend. Want de kans is groot dat ze het wel heel leuk vindt om daarover uit te weiden. En geef haar eens ongelijk!

Heb jij ook een (veel) jongere of juist oudere partner? Praat mee op Facebook!

Of je nou een oudere of jongere partner hebt of dat jullie van dezelfde leeftijd zijn, dit simpele trucje zou jullie relatie – mocht het nodig zijn – van de ondergang moeten redden.>

Reageer op artikel:
12 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand met een veel jongere of oudere partner
Sluiten