Inga Stoit
Inga Stoit Kids 6 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Dít kun je beter niet zeggen tegen een moeder die haar kleine naar de opvang brengt

Het is voor geen enkele ouder makkelijk om haar kleine achter te laten op de kinderopvang. Maar na genoeg overwegingen is het misschien wel de juiste beslissing. Soms is dit simpelweg omdat het niet anders kan, maar dat maakt het niet minder moeilijk.

Er genoeg mensen die hier een mening over hebben, en sommige van hen zijn de beroerdste niet zijn om deze te delen. Dit kun je beter niet zeggen tegen een moeder die haar kleine naar de opvang brengt:

1. Heb je gehoord over ongelukken die op de opvang gebeuren?

Ja, dat hebben wij. Misschien is het iets wat men er per ongeluk uitflapt, maar met deze informatie kunnen wij precies niks. We voelen ons er in ieder geval niet prettiger door.

2. Een oma/opa of oppas is veel beter dan de kinderopvang

Is dat wel echt zo? Niet iedere opa of oma is klaar voor deze taak en zijn er wellicht niet voor weggelegd. Wie zegt dat een oppas beter is dan de lieve leidster van de opvang? Deze ongezouten mening kan men beter voor zich houden.

3. Jouw kleine loopt allerlei ziektes op door daar te zijn

Dat zou kunnen, maar het hoeft niet. En daarnaast moet een kind ergens een beetje weerstand opbouwen toch? Jouw kleine zal hoe dan ook een keertje ziek worden, net als jij. Kortom: Je hebt niks aan deze informatie.

4. Je kunt dat je kind toch niet aandoen?

Oké, deze uitspraak komt overduidelijk van mensen die er niks vanaf weten. Er zijn namelijk genoeg kinderen die het enorm naar hun zin hebben op de kinderopvang. Natuurlijk wordt er ook een boel gehuild, maar dat kan thuis evengoed het geval zijn.

5. Je kunt net zo goed stoppen met werken, want zo duur is de kinderopvang

Het is geen geheim dat deze plek voor jouw kleine een hoop geld kan kosten. Maar dat is toch geen reden om te stoppen met werken? Het is oké om als mama zijnde je geluk uit meerdere dingen te halen. Natuurlijk word je gelukkig van de kleine, maar ook van je werk. Of je hebt simpelweg geen andere keuze, dat kan natuurlijk ook.

6. Je kunt de tijd dat ze echt klein zijn, niet overdoen

Euh ja? We know. Het is niet zo dat wij hier nooit over nagedacht hebben, maar gelukkig blijft er nog een hoop tijd over. Tijd die wij met alle liefde met onze kleine doorbrengen. We werken namelijk niet 24/7. Dus die nodige knuffels komen er echt wel hoor.

7. Dit is de plek waar kinderen leren bijten, slaan en vloeken

Als ze het niet daar al leren, leren zij het wel op de peuterschool of op de basisschool. Het is nu eenmaal onmogelijk om jouw kind voor dit alles te behoeden. Daarnaast is het niet realistisch. Want zeg nou zelf, iedereen vloekt wel eens toch?

8. Zit jouw kleine nu al op de kinderopvang?!

Soms zitten er al baby’s op de kinderopvang vanaf 6 weken oud. Dit is niet voor niets, als het écht niet zou kunnen was dit namelijk niet het geval.

9. Medewerkers laten jouw baby de hele dag huilen

We kennen allemaal de horrorverhalen – of hebben hier beelden bij. Maar geldt dit niet voor alles? Het is vast niet zoals in onze ergste nachtmerries. Er werken genoeg lieve en zorgzame mensen op de kinderopvang. En mocht jij het niet vertrouwen, is een overplaatsing altijd mogelijk.

10. Heb je gehoord over dat onderzoek over problematische ‘kinderopvang kids’?

Uit geen enkele studie blijkt dat de kinderopvang funest is voor onze kinderen. Tot die tijd blijft dit een prima plek om jouw kleine naartoe te brengen. Er zijn namelijk ook genoeg studies die pleiten voor de kinderopvang.

11. Wat is jouw kleine goed opgevoed voor een kind wat op de kinderopvang zit

Huh? Eigenlijk beweert men indirect dat kinderen monsters worden wanneer zij op de kinderopvang zitten. Hoe komt men toch aan zulke informatie? Totaal onterecht, en een bijzonder onnodige uitspraak.

12. De kinderopvang is geen plek voor kinderen

Nou, dat is het dus eigenlijk wel. Want als het niet voor onze kleintjes is, voor wie dan wel? Het zal allemaal ongetwijfeld goed bedoeld zijn, maar handig zijn zulke uitspraken echt niet altijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dít kun je beter niet zeggen tegen een moeder die haar kleine naar de opvang brengt
Sluiten