Thea Tijssen
Thea Tijssen Beauty 3 apr 2016

12 gedachtes die je hebt zodra je die eerste grijze haar ontdekt

Het is alweer even geleden dat ik mijn eerste grijze haar ontdekte. Ik weet niet eens meer wanneer het was, dus zo’n big deal zal ik er niet van hebben gemaakt. Dat komt natuurlijk doordat het met één simpel grijs haartje begint. Maar luister: ze zijn met veel meer! En uiteindelijk komen ze met z’n allen.

Natuurlijk had ik liever nog helemaal mijn natuurlijke haarkleur gehad. Maar de genen die mijn ouders me hebben meegegeven, beslisten anders. Ik heb van mezelf vrij donker haar met een beetje een rode gloed erover. Maar sinds een jaar of zes is daar dus verandering in gekomen dankzij de komst van De Eerste Grijze Haar. En zijn hele f….ng grijze gevolg dat later aan de deur klopte. Niet allemaal tegelijk, hoor. Maar ze zijn nu al met een stuk meer dan een paar jaar terug. De volgende gedachten kunnen door je hoofd gaan als je grijs wordt:

[STAP stap=”1″]

Is-ie echt grijs of komt het door het licht?

Vervolgens sta je in de meest onmogelijke houdingen je haar te bestuderen.

[STAP stap=”2″]

Ik trek ‘m er gewoon uit!

Dat kan ook gewoon. Het fabeltje dat er dan twee nieuwe grijze haren voor in de plaats komen, klopt niet. Het heet niet voor niets een fabeltje.

[STAP stap=”3″]

Ik kan voortaan uren bij de kapper doorbrengen

En da’s toch heerlijk? Althans, ik hou ervan: naar de kapper gaan. Het is voor mij een waar oplaadmomentje en ik kijk er echt naar uit.

[STAP stap=”4″]

Of: Hè shit, nu moet ik weer naar de kapper!

Want misschien zit jij helemaal niet te wachten op een mega-dure rekening van de kapper (verven is vaak dúúr). Of zit je totaal niet relaxt in de kappersstoel (hállo drie onderkinnen en hoofd vol folie).

[STAP stap=”5″]

Het begin van het einde: nu moet ik elke maand m’n haar verven

Verven is bijhouden.

[STAP stap=”6″]

Ik zit bovenop de trend

Als je tenminste all the way gaat en je haar helemaal grijs laat verven. Heeft je nichtje van vijftien ook! Onder het mom: Als je het doet, moet je het goed doen.

[STAP stap=”7″]

Ik begin op m’n moeder te lijken

Help!

[STAP stap=”8″]

I’m getting oooooold

Na de rimpels kan dit er ook nog wel bij. Zucht.

[STAP stap=”9″]

Grijs? Ik ben fucking 24! Nu al?

Dat kan dus ook ja, dus ben maar blij als jouw eerste grijze haar zich pas op je dertigste openbaarde.

[STAP stap=”10″]

Ik héb tenminste nog haar

Sommige mensen worden kaal of krijgen heel dun haar, maar jij wordt grijs. Soit.

[STAP stap=”11″]

Ik zie er nu wijzer en gedistingeerder uit

Je kunt het denken. Nadeel is dat dit vooral voor mannen geldt. Grrr…

Lees ook even 11 redenen waarom grijs haar juist heel sexy is bij mannen >

[STAP stap=”12″]

Het is maar haar

Je kunt je er heel druk om maken. Verdrietig van worden. Of onzeker. Het kan allemaal, maar bedenk als je dat doet ook even ‘dat het maar haar is’. Ben je verder gelukkig? Dan is die grijze haar maar een heel klein stoorzendertje in je verder fijne leven. En om daar nou je dag door te laten verpesten?

Heb jij onlangs je eerste grijze haar ontdekt of ben je al (bijna) volledig grijs? Praat me op Famme’s Facebook.

Wel of geen grijs haar dít zijn de knapste kapsels van 2016!>

Reageer op artikel:
12 gedachtes die je hebt zodra je die eerste grijze haar ontdekt
Sluiten