Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 7 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

12 handige trucjes voor je iPhone

Wat zijn we blij met onze iPhone en wat-ie allemaal kan. Maar, hij kan stiekem nog veel meer! Hieronder een handig lijstje. Sorry lezers met een ander merk telefoon, dit bericht is helaas niet voor jullie.

1. Schud je telefoon om iets ongedaan te maken

Foutje gemaakt tijdens het typen of het bewerken van een foto? Geen nood! Schud je telefoon (alsof je een martini maakt) en dan vraagt je iPhone vanzelf of je de actie ongedaan wilt maken.

2. Je telefoon laadt sneller op wanneer je hem in vliegtuigmodus zet

Door hem in deze modus te zetten schakel je batterijvreters als wifi en apps uit.

3. Zet automatisch je muziek uit met de timer

Val je soms in slaap met je muziek aan? Dan is deze hack iets voor jou! Hij schakelt namelijk automatisch na een tijdje je muziek uit, zodat deze niet de hele nacht aan blijft. Ga naar de timer in je Klok-app, selecteer ‘Als timer eindigt’, scroll naar beneden en kies ‘Stop afspelen’. De muziek stopt dan automatisch na de tijd die jij hebt ingesteld.

4. Neem een foto met de volumeknoppen

Waarschijnlijk kende je deze al, maar we noemen hem toch even. Soms is het lastig om een foto te nemen met het knopje op je scherm (bijvoorbeeld omdat je handschoenen aan hebt). Maak simpel een foto door op de plus of min te drukken.

5. Neem meerdere foto’s tegelijk

Op het perfecte moment een scherpe foto te maken: je moet het maar kunnen, zeker met kinderen! Houd simpelweg de ‘ontspanner’, ofwel de knop om een foto te maken, langer vast. Zo kun je meerdere foto’s achter elkaar maken en vervolgens de beste kiezen.

6. De tijdsaanduiding bij een sms’je zien

Schuif het tekstballonnetje naar links en je krijg te zien om welke tijd je het bericht kreeg.

7. Ga snel naar je ‘concepten’ in Mail

Deze tip kennen niet veel mensen. Houd het ‘nieuwe mail opstellen’-icoon rechtsonder een paar tellen vast. Zo springt hij automatisch naar de mailtjes die je in ‘draft’ had staan.

8. Maak zelf sneltoetsen

Stel dat er een woord of zin (of wachtwoord) is wat je vaak gebruikt, maak er dan een sneltoets voor aan. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Trefwoorden > Nieuw trefwoord… Kies een woord of zin en de shortcut die je erbij wilt hebben. Iedere keer dat je de shortcut tikt, komt het woord of de zin tevoorschijn.

9. Gebruik je iPhone als waterpas

Moet je een schilderijtje ophangen? Open de kompas-app (zit op iedere iPhone) en swipe naar links voor een handige waterpas. Is het scherm groen? Dan hangt je schilderij waterpas.

10. Maak een wachtwoord met letters (in plaats van nummers)

Standaard vraagt je iPhone om nummers in te tikken als vergrendeling. Dit kun je veranderen! Ga naar Instellingen > Algemeen > Codeslot en schakel ‘Eenvoudige code’ uit. Je wordt gevraagd om je wachtwoord te veranderen, een toetsenbord komt automatisch tevoorschijn in plaats van de cijfers. Dit toetsenbord wordt telkens zichtbaar wanneer je je telefoon wilt ontgrendelen.

11. Laat je telefoon licht flitsen wanneer je wordt gebeld of een bericht krijgt

Naast een geluidstoon of vibreren kan je er ook voor kiezen dat je telefoon licht flitsen geeft wanneer je wordt gebeld. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid, scroll naar beneden en schakel ‘Led-flits bij melding’ in. Let op: de lichtflitsen zijn erg fel!

12. Begin een nieuwe zin door op dubbel op de spatiebalk te klikken

Ben je aan het tikken en wil je een nieuwe zin beginnen? Dubbelklik op de spatiebalk en je iPhone tikt automatisch een punt en een spatie.

Meer trucs die je leven makkelijker maken? Bekijk dan eens: Slimme trucs voor ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
12 handige trucjes voor je iPhone
Sluiten