Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 20 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

12 herkenbare dingen die je meemaakt als er een klein leeftijdsverschil tussen je kids zit

Is het leeftijdsverschil tussen jouw kids klein? Dan herken je deze dingen vast!

1. Twee kinderen maken zo ontzettend veel troep. Je zou denken dat het twee keer zoveel is als wanneer één kind troep maakt. Wrong! Het is minstens tien keer erger. Hoe ze het voor elkaar krijgen blijft een raadsel.

2. Genoeg zitplaats creëren in de auto is dus lang niet even makkelijk met die kinderzitjes. Zeker niet als je boodschappen en andere artikelen ook nog mee moeten.

3. De tijd die het kost om een kind aangekleed en wel te krijgen en je al puffend eindelijk klaar bent. Tenminste dat denk je, want dan realiseer jij je dat nummer twee ook nog moet worden aangekleed.

LEES OOK: 7 redenen waarom het fijn is een groot leeftijdsverschil tussen kinderen te hebben

4. Kinderwagens met twee zitjes zijn perfect, maar helaas is niet elk gangpad van winkels en restaurants daarop ingericht. Het zorgt er wel voor dat je creatief wordt wanneer je de kleintjes mee op stap neemt.

5. Wanneer de een klaar is met een dutje doen, is het tijd voor de ander. Betekent wel dat er altijd iemand wakker is, waardoor jij – jawel – ook wakker moet blijven.

6. De kids zijn altijd met elkaar bezig. Het ene moment zijn ze leuk met elkaar aan het spelen, maar het volgende moment is het knallende ruzie. Ze zijn onafscheidelijk in goede en slechte tijden. Voor jou is het in ieder geval never a dull moment.

7. De vrienden die ze maken, kunnen maar beter dol zijn op allebei. Omdat ze qua leeftijd zo dicht bij elkaar liggen, hebben ze ook veel dezelfde vriendjes en vriendinnetjes.

8. Je zegt regelmatig: ‘Waarom delen jullie je spullen eigenlijk nog, als er toch ruzie van komt?’

9. Vervolgens doe je een vergeefse poging om van hetzelfde item voor ieder eentje te kopen. Met alsnog het resultaat dat er maar eentje daadwerkelijk door ze gebruikt wordt. Waar vroeg of laat uiteraard ook weer ruzie van komt.

10. Ze zijn geen tweeling, maar ze hadden het net zo goed wel kunnen zijn. Ze zijn niet alleen broertjes en zusjes maar begrijpen elkaar heel goed. Ze delen tenslotte vrijwel dezelfde belevingswereld en levensfase.

11. Alles komt in meervoud en tegelijkertijd. Van nieuwe fietsen tot schoolreisjes, beugels en het betalen van de ouderbijdrage: het is een waas van activiteiten, afspraken en eurotekens die aan je voorbij raast.

12. De een zal jou altijd vertellen waar een ander mee zit. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van wat er speelt. Al zullen ze vanaf hun tienerjaren misschien steeds meer onderonsjes hebben waardoor ze niet meer alles zo makkelijk met je bespreken. Je weet in ieder geval dat ze bij elkaar terecht kunnen.

LEES OOK: Goede vraag: wat is het ideale leeftijdsverschil tussen kinderen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
12 herkenbare dingen die je meemaakt als er een klein leeftijdsverschil tussen je kids zit
Sluiten