florine duif
florine duif Kids 24 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

12 geluksmomentjes die alleen moeders snappen

Er zijn van die dingen waar je als moeder helemaal blij van wordt, maar waarvan een ander zou denken: are you serious?! Of het nou is omdat je je er eerst zorgen over hebt gemaakt, maar het toch goedkomt, of omdat je er gewoon heel blij van wordt; deze geluksmomenten herkennen wij moeders allemaal.

En och man, wat waarderen we het moederschap toch als deze momenten zich voordoen. Op een rij:

1. Het ‘Yes, m’n kind heeft eindelijk gepoept’-moment

Wat een opluchting! Zo poept je kind vier dagen niet en ligt het met buikpijn op de bank, zo legt het eindelijk een enorme drol. Wat is dat toch, dat wij moeders hierdoor zo opgelucht zijn?

2. Het ‘Dit meen je! Mijn kind eet zowaar zijn broccoli op’-moment

Komt het toch nog allemaal goed.

LEES OOK: Deze 40 dingen omtrent onze kinderen, maken ons zielsgelukkig.

3. Het ‘Och gelukkig, de koorts is aanzienlijk gezakt’-moment

Een ziek kind is dus echt geen pretje hè. Buiten dat je zelf het liefst de koorts, kots en klefheid wilt overnemen, is je kleine meid/knul ongelooflijk kwetsbaar. Wat ben je blij als je merkt dat het iets beter gaat en je kind opleeft. Life’s good, mensen.

4. Het ‘Mam, zullen we lekker thuisblijven vandaag?’-moment

Maar lieverd, wat een uitstekend idee! Kies jij maar een film uit, zet ik een kop thee.

Samen spijbelen

5. Het ‘De twaalf weken zijn om en alles lijkt goed’-moment

Nu zijn de eerste twaalf weken van een zwangerschap nogal precair en is het zeker niet gezegd dat daarna wel alles vlotjes gaat, maar een beetje meer zekerheid heb je in ieder geval wel. Ofwel: gefeliciteerd, je bent zwanger.

6. Het ‘Heb ik nou serieus een hele nacht doorgeslapen?’-moment

Zonder dat er een lief klein wezen naast je kwam liggen, zonder dat je hoefde te plassen, zonder dat je hebt liggen woelen en draaien. Even een vreugdedans.

7. Het ‘Het is 20:00 uur en ik ga lekker naar bed jongens’-moment

Je kroost ligt op één oor, manlief is even de kroeg in, en jij, jij kan ervoor kiezen om te gaan slapen. Of dat ook echt gebeurt legt Famme’s Muriel uit, maar de keus is er in ieder geval. Een dik ‘Hoera!’-moment.

8. Het ‘De koffiecupjes zijn op. Oh gelukkig, er ligt er nog één in de kast’-moment

Koffie is je beste vriend. Of eigenlijk: je meest noodzakelijke. Vooral in de ochtend.

9. Het ‘Oh my lord, de wasmand is gewoon leeg’-moment

Wilde je een was draaien, blijkt er maar één paar sokken in de wasmand te liggen.

10. Het ‘Het blije gezicht van je kind na een nachtje logeren’-moment

‘Maaamááá!’, roept het guitig en je kleine maakt een sprong om je nek. Leuk hoor, zo’n nacht weg met je geliefde, maar wie dat ‘quality time’-moment heeft bedacht, heeft zeker zelf geen kinderen. Oké, het is goed voor jullie relatie, en ja het was heel gezellig, maar dit is ook toch wel fijn. Getsie. Nu ben je echt zo’n moeder.

11. Het ‘M’n kater valt reuze mee’-moment

Een avond in de lampen hangen met je vriendinnen is misschien niet als vanouds, maar wel nodig af en toe. Oké, die flessen wijn wegtikken gaat echt niet meer, maar een wijntje of vier (of vijf) kan prima. Vooral als jij je de dag erna ‘wel goed’ voelt. Ja zeg luister eens even, jij kan ook niet meer uitslapen sinds die kleine er is, dus een dikke vette ‘yes’ wanneer die kater niet tegen je hersenpan aanschopt.

12. En last but no least: Het ‘Ik ben gezegend met (een) fantastisch(e) kind(eren)’-moment

Zo ongelooflijk cliché, maar ook zo ongelooflijk waar. Soms wil je ze achter het behang plakken maar er zijn van die momenten dat je zo blij van ze wordt. En dat is geen ‘gat in de lucht’, maar een ‘krater in het heelal’.

Nu je zelf moeder bent, begrijp je de bovenstaande goed. Maar valt het je niet ook op dat je anders over andere moeders bent gaan denken? Famme’s Inge geeft het goede voorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
12 geluksmomentjes die alleen moeders snappen
Sluiten