12-jarige jongen maakt emotionele afscheidsvideo voor zijn 9-jarige broertje

Soms stuit je op een video die zo indrukwekkend is dat je er nog dagen over na kunt denken. Deze video is er zo eentje: gemaakt door de 12-jarige Luka, nadat hij zijn 9-jarige broertje Kosta aan kanker verloor.

Zijn broertje belandde in februari 2015 in het ziekenhuis met een hersentumor. Hij vocht 13 maanden lang tegen deze ziekte, maar overleed helaas in maart dit jaar. Luka kon zijn verdriet in dit project kwijt.

Aandacht

Met deze video wil Luka aandacht vragen voor kinderkanker. Zijn video met de titel Our Superhero’s, is door Luka zelf gefilmd en in elkaar gezet. Het resultaat is hartverwarmend en emotioneel.

Zie hier het filmpje

LEES OOK: Hoe help je een kind dat met kanker in zijn omgeving te maken heeft?

Luka interviewde Kosta’s leraren van school, zijn favoriete dokter, zijn ouders en andere familieleden. Voor iedereen was het belangrijk dat Kosta altijd blij en gelukkig was, ondanks zijn slopende ziekte. Op de filmpjes die in de video te zien zijn, is het duidelijk dat Kosta ook zeker een vrolijk mannetje was.

Onvoorwaardelijke liefde

‘Ik heb nooit mijn broertje willen zien lijden, maar dat kreeg ik wel te zien. Het was het meest hartverscheurende ooit,’ vertelt Luka in de video.

Het doel van het maken van de video? Geld ophalen voor onderzoek naar kinderkanker. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Luka heeft al meer dan 200.000 dollar opgehaald. Wauw, respect voor dit mannetje.

Kippenvel. Kankerpatiëntje zingt ‘fight song’ met zijn idool

Reageer op artikel:
12-jarige jongen maakt emotionele afscheidsvideo voor zijn 9-jarige broertje
Sluiten