Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 4 mei 2015

12 kleine dingen waardoor je hart iedere keer weer even stil staat

Er zijn van die dingen, hoe vaak het ook gebeurt, waar je áltijd van schrikt.

Wij zette er een paar voor je op een rij, hoe herkenbaar zijn ze voor jou?

1. Drie gemiste oproepen van je ouders

Meestal wil je moeder je alleen maar enthousiast iets vertellen en kan ze niet wachten tot jij opneemt. Maar in je hoofd speelt zich een rampscenario af.

2. Op je werk aankomen en bedenken dat je iets aan hebt laten staan

Kaarsen bijvoorbeeld of het gasfornuis… Moet ik helemaal terug? Of heeft je buurvrouw toevallig nog de sleutel? Heeft iemand een sleutel? Paniek!

3. Als je kinderen vrolijk aan het spelen zijn en het ineens angstvallig stil wordt

Zijn mijn kinderen heel? Brand mijn huis al af? Zijn mijn muren nog schoon? Moet ik nieuwe meubels kopen? Een kleine selectie uit de vragen die dan door je hoofd gaan. De ouders van deze kinderen weten precies hoe je je voelt.

4. Als je een groot bedrag gaat pinnen en je even niet kunt bedenken hoeveel geld je nog op je rekening hebt

Die angst is hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op een eerdere ervaring met ‘saldo niet toereikend’ of op het einde van de maand. Een moment dat je graag wil verdringen en absoluut niet van plan bent nog eens mee te maken. Toch kom je af en toe ongepland in de gevarenzone.

5. Als je net even wilde roddelen over die ene collega via de mail en je niet weet of hij naar de juiste persoon verstuurd is

Wij vrouwen houden nou eenmaal van roddelen. Doordat je met iemand in je hoofd zit, kan het gebeuren dat je daar ook nog mee in je hoofd zat toen je het mailadres intikte. Meestal gaat het goed, maar we hebben allemaal wel eens een blunder gemaakt… En dan, heb je heel wat uit te leggen.

6. Als iemand vraagt of hij/zij heel even iets mag opzoeken op je computer

Waar heb ik allemaal naar gezocht? Laatst zocht ik naar schimmels down there… Als hij maar niks met de ‘V’ zoekt.

7. Langs de douane gaan

En laten we het voor de verandering eens hebben over de poortjes hebben waar je doorheen moet, in plaats van de bagagecontrole. Want, natuurlijk gaat dat niet altijd zoals gepland. Ik had ooit een heel leuk shirt met metalen pailletten, nooit bij stil gestaan natuurlijk. Maar goed, je voelt hem al aankomen, toevallig had ik die aan toen ik met het vliegtuig ging. Riem af, sieraden af, alles wat ik me maar kon bedenken, maar het apparaat bleef maar piepen. Ik wist niet waar ik het zoeken moest en het duurde veel te lang voordat we erachter kwamen dat het mijn shirt was…

8. Een blaastest

Ook al heb je niets gedronken, het is vreselijk. De doemscenario’s van geboeid in de politieauto zitten en maanden je rijbewijs kwijt zijn gaan al door je hoofd.

9. Wanneer je kinderen ineens verdacht lief zijn

Waarom? Daar zul je ongetwijfeld snel achterkomen… Het kan variëren van een grote vlek op het tapijt tot slechte rapportcijfers.

10. Wanneer je computer hapert en je nog niets opgeslagen hebt

Waarop je onmiddellijk bedenkt hoeveel je nog weet van wat je net hebt opgeschreven. Is dat weinig? Dan is het tijd voor paniek.

11. Een berichtje van iemand met: ‘We moeten praten’

Hoe belangrijk je boodschap ook is… Als hij ook maar enigszins positief is, mag je daar níét mee beginnen. Mijn ouders haalde dat grapje uit bij een gesprek over zakgeldverhoging way back. Niks vreselijks aan, eerder fantastisch, maar ik ging er echt met lood in mijn schoenen zitten.

12. Een mailtje van je baas met: ‘kunnen we binnenkort even zitten?’

Geef gewoon een klein detail, dan kan iedereen weer lekker slapen. Want man, je hoopt dat het om salarisverhoging gaat of een bonus ofzo, maar je vreest het ergste. Bah.

Over schrikken gesproken, dit zijn de cijfers achter het krijgen van een kind.

Reageer op artikel:
12 kleine dingen waardoor je hart iedere keer weer even stil staat
Sluiten