Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle september 29, 2015

12 low budget manieren om je huis een luxe uitstraling te geven

Je hoeft niet in een kast van een huis te wonen om een gevoel van luxe te krijgen. En je hoeft ook geen miljoenen op je bankrekening te hebben staan. Je kunt zelfs heel low budget een paleisje voor jezelf en je kids creëren. Met deze tips en tricks ben je er zo.

Voordat we eens onze loft in hartje New York of die moderne boerderij kunnen betrekken, dat gaat waarschijnlijk nog even duren. Of we kunnen nooit meer op vakantie en zitten voor eeuwig aan een boterham met pindakaas. Slechte optie, lijkt ons zo. Luxe zit ‘m niet in grootte, maar vooral in creativiteit en slimme trucjes. En dat kan al in een vingerknip. Hoppa, kind kan de was doen.

[STAP stap=”1″]

Drie is je lucky number

Al het goede komt in drieën. Zo ook in je interieur. Nu zijn wij Nederlanders, en mensen in het algemeen, al dol op symmetrie. Maar wie het volgens de laatste regels wil spelen, gaat nu dus voor trio’s (dit heeft verder geen risico’s voor jullie relatie). Dit zorgt meteen voor een wow-factor. Maar dit wordt een lastig verhaal wanneer we praten over een exclusief werk aan de muur. Een slimme oplossing: download een gratis print van internet, maak een extra grote afdruk in de printshop, snijd in drieën en gooi er drie goedkope IKEA-lijsten omheen.

[STAP stap=”2″]

Kussens! Kussens! Kussens!

Ken je het tv-programma MTV cribs nog? Een kijkje in de reusachtige villa’s van ‘s wereld rijkste en beroemdste sterren. En dan kwamen ze in de ‘master bedroom’, waar ‘the magic happens’. Wat al deze slaapkamers gemeen hadden: de bedden waren bedolven onder de kussens. En dat roept luxe op. Dus of het nu om je bed of bank gaat, wees niet te spaarzaam met kussens. Speel met patronen, kleuren en prints. Dat je ze er elke keer weer af moet gooien om fatsoenlijk te kunnen zitten of slapen, soit. Het gaat om het idee.

[STAP stap=”3″]

Less is more

Niet alleen in de mode, ook in huis dus. Want als er één ding opvalt aan alle irritant perfecte beelden op Pinterest, dan is het wel het simplistische en cleane. En dat geeft niet alleen rust en ruimte, maar ook een gevoel van luxe. Zeker in combinatie met strakke witte muren. En vul je boekenkast niet tot de nok, maar slechts met een paar fijne (koffietafel)boeken en mooie vazen. Speel ook met variatie in hoogte en kleur, dit zorgt voor meer karakter.

[STAP stap=”4″]

Hang spiegels op

Ze doen de ruimte niet alleen groter lijken, maar het is ook een mooie en klassieke manier om je muren aan te kleden.

Wel eens gedacht aan een ronde spiegel in je interieur?>

[STAP stap=”5″]

Speel met lichtinval

Ben jij zo’n geluksvogel met een huis waar het stralende zonlicht zo naar binnen valt, haal daar dan je voordeel uit. Niet alleen doet het je humeur veel goeds, ook je huis lijkt er nog tien keer mooier, warmer en lichter door. Wil je er het maximale uithalen? Neutrale kleuren laten natuurlijk licht het best stralen.

[STAP stap=”6″]

Oh, wat een uitzicht!

Ben je gezegend met een fantastisch uitzicht, hang je er vervolgens gordijnen voor. Zonde toch? Vermijd daarom felle kleuren en prints en kies voor een neutraal gordijn dat het oog naar het raam toetrekt.

[STAP stap=”7″]

Fake it till you make it honey

Neppe houten plafondbalken geven je huis een warm en landelijk gevoel. Niemand die het ziet.

[STAP stap=”8″]

Lichte kleuren

Dit maakt elke ruimte groter, lichter en stralender en geeft het automatisch een meer high-end gevoel.

[STAP stap=”9″]

Creëer contrast

Heb je een prachtige donkergrijze muur, zet er dan een mooie okergele bank voor. Kies welke meubels of items jij het mooist vindt en wilt uitlichten en creëer er contrast omheen.

[STAP stap=”10″]

Creëer illusies

Een vloerkleed of tapijt speelt een belangrijke rol in elk huis. Het kleedt je woonkamer niet alleen letterlijk en figuurlijk aan, maar het kan de ruimte ook optisch groter doen lijken. Hoe groter het vloerkleed, hoe groter de ruimte zal voelen. Kun je geen goed exemplaar vinden? Combineer dan verschillende met elkaar.

[STAP stap=”11″]

Kies een eyecatcher

Elke ruimte heeft een centraal punt nodig. Kies dus voor één eyecatcher, bijvoorbeeld een gigantisch schilderwerk aan de muur, een grote plant of een prachtige bank.

[STAP stap=”12″]

Zet bloemen en planten neer

In je badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer. Overal. Ze geven kleur en -letterlijk- leven aan je huis.

Heb jij een kleine badkamer? Hierbij een paar handige interieur-tips>

Reageer op artikel:
12 low budget manieren om je huis een luxe uitstraling te geven
Sluiten