Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 23 jan 2017

12 momenten tijdens hun zwangerschap die deze moeders nooit meer gaan vergeten

Zwanger zijn is leuk, bizar, zwaar, vreselijk, heftig, intens, maar bovenal heel bijzonder. De spanning vooraf en maandenlang zo’n klein wondertje in je buik hebben; het is een periode vol bijzondere en vooral onvergetelijke momenten.

Zo zal Famme’s Mercy nooit meer vergeten dat ze totáál verrast was door het geslacht van haar derde kind (een meisje na twee jongens? no way, dat kan niet!) en kan Muriël zich de eerste wee nog als de dag van gisteren herinneren.

Ook deze twaalf moeders delen de meest mooie, of juist ingrijpende momenten tijdens hun zwangerschap met je. Stuk voor stuk even bijzonder.

1. Streepjes

Marie: ‘Het moment dat ik die streepjes op mijn zwangerschapstest zag verschijnen. Dat zal ik echt nooit meer vergeten.’

2. Waar zijn mijn voeten?

Janelle: ‘Dat moment dat ik niet meer naar mijn tenen kon kijken, omdat mijn buik zo dik was geworden.’

3. Spreading the news

Rachel: ‘Het moment waarop ik mijn moeder vertelde dat ik zwanger was, was zó mooi. Ze huilde van geluk en heeft met zo ongeveer twintig minuten lang geknuffeld!’

4. Afscheid

Sue: ‘Dat moment waarop ik mijn partner de deur uit zag lopen, en ik mij realiseerde dat ik alles alleen zou moeten doen. Dat was niet mijn eerste keus, maar ik wist zeker dat we beter af waren zonder elkaar.’

5. Niet één, maar twee

Roz: ‘De gynaecoloog zei ons te gaan zitten. Toen hij daarna zei dat ik zwanger was van een tweeling heb ik de rest van de dag in een ongelooflijk mooie roes geleefd. Dat ene zinnetje gaat nooit meer uit mijn hoofd.’

6. Eerste echo

Samantha: ‘Dat moment waarop ik mijn dochtertje voor het eerst zag, was geweldig. Ze zoog op haar duimpje en schopte met haar beentjes. Zó onwerkelijk.’

LEES OOK: 11 verrassende feitjes over de zwangerschap die zelfs moeders vaak niet weten

7. Een golfje

Alice: ‘Mijn dochter voor het eerst voelen schoppen was onvergetelijk. Onze kat lag op mijn buik en sprong er ineens vanaf. Toen ik naar mijn buik keek zag ik de hele bovenkant bewegen, als een kleine golf. Geweldig!’

8. Tranen met een lach

Laurie: ‘Ik heb een zestienjarige zoon uit een vorige relatie, en hem vertellen dat ik zwanger was, was een magisch mooi moment. Toen ik hem vertelde dat ik hem iets moest zeggen ging hij heel rustig zitten, en barstte toen in tranen uit. Met een big smile op zijn gezicht. Zo lief was dat!’

9. De horror

Sally: ‘De geboorte. Ik zal mijn leven lang niet meer vergeten hoe vreselijk die was. Nóóit meer.’

10. Babyshower

Francesca: ‘Ik vond het heel leuk om zwanger te zijn. Het moment wat me het meest bij is gebleven is de babyshower. Ik voelde me heel mooi met mijn kleine babybuikje en iedereen was zo lief voor me. Mijn hele familie en al mijn vriendinnen waren er, ik voelde me heel geliefd.’

11. Die lucht!

Anna: ‘De scheten. Mijn god, ik bleef scheten laten. Ik heb 40 weken doorgebracht als een stinkdier!’

12. Paniek in de bus

Taylor: ‘Het moment dat mijn vliezen braken, zal ik nooit vergeten. Ik zat in de bus en dacht dat ik in mijn broek had geplast. Ik probeerde zo onopvallend mogelijk de bus uit te lopen, maar met zo’n enorme babybuik mislukte dat totaal. Helemaal toen mijn water een enorme plas bij mijn stoel had veroorzaakt, en ook nog over de schoenen van de dame naast mij was gekomen. Iedereen raakte in paniek, het was zo beschamend!’

Welk moment vergeet jij nooit meer? Deel het met ons op Facebook!

Hoeveel kun jij er afstrepen? Deze bizarre dingen kunnen zwangerschapshormonen met je doen

Bron hoofdbeeld: Mothering.com

Romper.com

Reageer op artikel:
12 momenten tijdens hun zwangerschap die deze moeders nooit meer gaan vergeten
Sluiten