Redactie
Redactie Mind 11 juli 2015

12 momenten waarop niet alles aan de zomer fantastisch is

Oh, wat zijn we blij als de zon zich van zijn beste kant laat zien. Het kwik boven de twintig en de rokken boven de knie. Toch (ja we moeten wat te klagen hebben) heeft die hitte ook zo zijn nadelen.

Wij zette twaalf, ongetwijfeld herkenbare en soms genante situaties, op een rij:

1. Als je je ogen nét te laat dichtknijpt en er een druppel zweet van je voorhoofd gemixt met zonnebrand in je ogen drupt

Waardoor je instinctief in je pijnlijk oog wrijft en je mascara ook nog eens over je hele gezicht zit. Au…

2. Een autoritje op een leren stoel met blote benen

De eerste 3 minuten zijn een verademing. Heerlijk die koele bank! Maar dan…ga je zweten en na een half kun je moeiteloos van de ene naar de andere kant sliden. Just great… En nog leuker: je zit bij iemand in de auto die je niet zo goed kent. Probeer dan maar eens als je opstaat jouw enorme zweetafdruk verbergen.

3. Wanneer je het hete zand moet oversteken om naar je plek te komen

Je kunt kiezen tussen ploegen met Havaianas aan op slakkentempo (en je waarschijnlijk kilo’s zand richting zonnende badgasten slingert) of een sprintje trekken op blote voeten. Beide opties zijn verre van ideaal.

4. Muggenbulten

Het moment dat je onbezorgd aan je been denkt te krabben en je onmiddellijk wenst dat je dat niet had gedaan… Het is namelijk duidelijk dat een mug je te grazen heeft genomen. En ja, probeer nu maar eens te stoppen met krabben.

5. De files

Want zodra het ook maar een beetje mooi weer is rukt heel Nederland uit om de kustplaatsen te bezoeken. Wat resulteert in gigantische files, waar je hoogstwaarschijnlijk ook nog in staat. Fantastisch.

6. Zand… OVERAL

Nog zoiets leuks wat er bij het strand komt kijken. Het is verbazingwekkend waar zand allemaal weet te kruipen. ‘Ik dacht niet dat dat deel van mijn lichaam ook met zand in aanraking was gekomen…’ Om over de kinderen maar niet te beginnen. Daar kun je je lokale zandbak thuis mee vullen.

7. Het constante gezoem van bijen, wespen en andere insecten

Je wil gewoon weten waar dat beest uithangt en dus kijk je iedere keer om als er eentje langs je vliegt. En daar word je verdomd onrustig van.

8. Het feit dat je moet werken

Maar ik wil buiten zijn… snik. En je moet óók nog in enigszins bedekkende kleding op je werk verschijnen. Het leven kan soms zo zwaar zijn. En de weerapp voorspelt het weekend regen, gadverdamme.

9. Jezelf in een omgeving met veel mensen begeven

Waar het benauwd is en iedereen zweterig is. Denk de tram in Amsterdam. En het echt onvermijdelijk is om niemand aan te raken… Bah bah bah bah!

10. Airco’s binnen

Als het buiten warm is betekent dat automatisch dat de airco’s overal op standje noordpool gaan. Wat heb je er dan aan dat het buiten warm is als je nog stééds met vesten en jassen in de weer moet?

11. Wanneer je nét een drankje hebt in geschonken en hij een kwartier later warm is

En je dan een slok neemt met de gedachte dat je iets koels en verfrissends gaat drinken. Wat een teleurstelling.

12. Insmeren, insmeren en… ohja insmeren

Je moet je de hele dag bezig houden met insmeren van jezelf, je kids én soms ook je partner. ‘Even’ snel naar buiten is er niet bij. Voordat je het weet duurt het net iets langer en kom je met een knalrood hoofd terug. Helemaal leuk als er dan ook nog zand in het spel is…

Misschien heb jij wel oplossingen gevonden voor deze ongemakken of zijn we er een vergeten. Vertel het ons op Facebook.

Ben jij al bikiniklaar? Vast wel!

Reageer op artikel:
12 momenten waarop niet alles aan de zomer fantastisch is
Sluiten