Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 2 april 2014

12 redenen om nú een huisdier te nemen

Of het nu een kat, hond, cavia, goudvis, kip of konijn is… Huisdieren zijn een aanwinst in elk gezin. Fammes Els heeft ze allemaal ooit gehad en maakte een mooi overzicht van de plussen om een dier in huis te halen. En wil je wel maar heb je geen idee. Volg dan de grappige infographic.

Daarom: 12 redenen om een huisdier te nemen…

1.

We said it before, and we’ll say it again: knoei met eten en je hond eet het op. Je keuken is nog nooit zó schoon geweest.

2.

Ze dwingen je om te bewegen, honden doen namelijk graag een wandelingetje en katten sneaken graag naar de buren (en dus moet je ze gaan zoeken).

3.

Ze zijn altijd, maar dan ook echt altijd, blij om je te zien. Er was zelden iemand iedere dag zo enthousiast om je te zien. En katten spinnen het liefst avonden lang bij jou op de bank. Hoe het met andere dieren zit? Geen idee, maar die geven je ook vast iets terug!

4.

Als je alleen thuis bent, heb je iemand om tegenaan te babbelen. Zeker honden zijn goed in je aankijken of precies weten wat je bedoelt.

5.

Een huisdier is een perfect lesje verantwoordelijkheid voor je kinderen. Laten ze hun schoenen midden in de kamer rondslingeren? Grote kans dat de hond of kat ermee vandoor gaat.

6.

Ze leren je kinderen ook een lesje anger management. Zie schoen hierboven.

7.

Dieren houden ervan om lekker bij je te komen liggen en warmte te geven als het koud is.

8.

Kinderen leren om ergens voor te zorgen (buiten zichzelf). Ze weten binnen no-time wanneer het dier gevoerd moet worden en wanneer hij vers water nodig heeft en regelen het zelf.

9.

Een huisdier is net als een baby, maar dan alleen de leuke dingen. Je kunt baby’s niet naar buiten sturen om even snel te plassen. Net als dat je ze niet de hele dag alleen kunt laten. Reden voor mij om nu geen huisdier te nemen, want: zielig, ik werk fulltime.

10.

Dieren vinden jou de coolste persoon op aarde. Wat vind je daar niet leuk aan?

11.

Als je niet houdt van haren, neem dan een naakthond (duh!), poedel, bichon frise of malthezer. Deze verharen amper, net als Mau (kat) of de Noorse boskat. Of neem een reptiel.

12.

Je speelt samen met het huisdier, of je kind nu 12 maanden of 12 jaar is. Hoe gezellig is het om iedere avond even samen met je kind de hond uit te laten? Of samen met de hond een balletje te trappen.

Nog niet overtuigd? Een kat kan zelfs de keuken stofzuigen en eenden opjagen!

Geen idee wat voor huisdier je moet kiezen? No problem, kijk hieronder!

Reageer op artikel:
12 redenen om nú een huisdier te nemen
Sluiten