Yara Mens
Yara Mens Mind 10 mrt 2015

12 voordelen van een mannelijke vriend

Een écht eerlijk antwoord (‘sorry, maar zou je niet toch wat anders aantrekken?’), of een stevige mannenknuffel kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Geloof ons: een male friend is zo gek nog niet! Een vriendschap met een man kan behoorlijk verfrissend zijn. En wel hierom:

1. Hij is eerlijker dan je vriendinnen

Hij geeft je altijd zijn ongezouten mening. Dat die leuke man je niet terugbelt omdat hij je gewoon niet leuk vindt, of dat je echt eens een keer wat minder moet kakelen. Niet altijd leuk om te horen, maar je hebt er wél wat aan. Zo blijf je niet dagen wanhopig op dat ene telefoontje wachten, wat wel was gebeurd als jij en je vriendinnen het erover hadden gehad en hadden besloten ‘dat hij vast zijn telefoon in de wc had laten vallen, want jullie hadden zoooooo’n klik samen.’

2. Van zijn kijk op kleding kun je een hoop opsteken

We zeiden het net al even, maar hoe fijn is het als iemand een keer écht zegt hoe die jurk je staat? Oke, je wordt niet heel blij van zijn antwoord ‘dat je net weer zwanger lijkt’ maar hé, je weet wel dat je iets anders uit de kast moet trekken om vanavond te shinen.

3. Even geen ‘vrouwengedoe’

Roddelen, ruziemaken, elkaar beoordelen op basis van uiterlijk of ander vrouwengedoe…Daar heb je bij hem in ieder geval geen last van. Een man heeft wel wat beters te doen dan roddelen én als hij iets niet leuk vindt aan jou zal hij dat gewoon zeggen. Dan heb je het er even over, haal je allebei je schouders op en drink je een biertje samen. Problem solved in a men’s world.

4. Hij heeft een andere kijk op de wereld

Het feit dat mannen de wereld toch nét ietsje anders bekijken dan vrouwen, geeft ons weer inspiratie om de wereld ook eens op die manier te bekijken. Wij vrouwen kunnen het leven soms ingewikkelder maken dan nodig is en een man laat je vaak inzien dat het zo veel simpeler kan.

5. Hij is de beste wingman

Oke, veel mensen zullen in eerste instantie denken dat jullie een koppel zijn, maar zodra die aanname uit de lucht is, heb je veel meer aan een man aan je zijde dan een vrouw. Je hebt geen concurrentie én hij kan makkelijker een praatje beginnen met de man in kwestie of zijn vriend (‘Hé, hebben jullie gisteren die wedstrijd gezien?’)

6. Je hoeft je minder snel te generen

Boeren, bier drinken uit een flesje of lomp eten? Vrouwen zullen er misschien wat van zeggen, maar mannen boeit het niks. Die boeren gewoon lekker mee.

7. Je raakt alvast gewend aan mannelijk gezelschap

Nog niet de man van je dromen ontmoet? Door samen te zijn met je mannelijke vriend leer je alvast hoe het is om veel tijd in het gezelschap van een man door te brengen. En geloof ons: een beetje wennen kan geen kwaad…

8. Je kan eens lekker échte mannendingen doen

Stiekem ben je écht wel gek op een potje autoracen, een spannende voetbalwedstrijd of een overload aan bier en whiskey. Mannen begrijpen dat je af en toe helemaal geen zin hebt om te praten, maar gewoon even tegen elkaar wilt racen bij MarioKart.

9. Je hebt altijd een plus one in noodgevallen

Eh, geen date voor dat kerstdiner op je werk waar iedereen iemand meeneemt? Of wil je graag salsadansen, en heb je per se een man nodig? Ha, you know where to find him!

‘Bij een man kun je er vanuit gaan dat als hij dan een keer iets positiefs over je zegt, dat hij het dan ook écht meent.’

11. Zijn complimentjes zijn altijd gemeend

Als een vrouw je complimenteert zit er vaak een dubbele laag in. Natuurlijk is het soms wel oprecht, maar dat weet je eigenlijk maar nooit. Bij een man kun je er vanuit gaan dat als hij dan een keer iets positiefs over je zegt (‘wow deze jurk is echt sexy’), dat hij het dan ook écht meent.

12. Zijn lekkere mannenkleding (die jij kan lenen!)

Onze persoonlijke favoriet. Iets te lang blijven hangen waardoor je nu in de vrieskou naar huis moet? Dan kan je vast wel zijn heerlijke oversized vest lenen. Grote kans dat hij vergeet dat jij die ooit had geleend en tadaaaa: jij hebt je nieuwe bankhangoutfit!

Heb jij ook een mannelijke vriend? Of werkt dat niet volgens jou? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
12 voordelen van een mannelijke vriend
Sluiten