Redactie
Redactie Kids juli 15, 2014

12 x erop-uit-tips voor in de vakantie

Zomervakanties zijn er om uit te rusten. Om op vakantie te gaan. Of voor uitstapjes. Misschien heb je al aardig wat dingen op de zomeragenda staan, maar lijstjes vol leuke tips zijn er nooit genoeg.

Daarom: even iets anders dan de attractieparken en dierentuinen. FAMME geeft je 12 vakantie-uitstapjes voor jong en oud. Welke is jouw favoriet?1. South Pacific, tropisch onderwaterparadijs – Omniversum, Den Haag

Waan je je toch nog in tropische zeeën, deze vakantie. Laat je meesleuren door eilandbewoner Jawi, die je de onderwaterwereld laat zien rondom de eilanden van West-Papoea. South Pacific is Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden.

2. Corpus ‘reis door de mens’ – Oestgeest

Altijd al willen weten hoe het mensenlijk lichaam er van binnen uitziet? In het museum Corpus ‘reis door de mens’ bleef je binnen 55 minuten een adembenemende reis door de mens. Letterlijk. Want je stap in bij de knie, en eindigt bij de hersenen. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

3. De Parade – Utrecht & Amsterdam

Voor de 24ste keer trekt het bekende theaterfestival met al haar acteurs, dansers en muziekanten door het land. Een dag vol te gekke voorstellingen, zweefmolenervaringen en knutselpraktijken op De Parade is fijn te noemen. Check de website voor de betreffende data en plaatsen.

 

4. Dick Bruna Huis – Centraal Museum Utrecht

‘Nijntje, lief klein konijntje…’. Het simpel belijnde konijntje van Dick Bruna heeft aardig wat faam weten te maken door de jaren heen. Hij heeft zelfs een eigen museum. Het Dick Bruna Huis is zelfs compleet gewijd aan Nijntje. Wandel door het museum langs alle Nijntje-boeken ooit geschreven. En luister naar Nijntje-verhalen door een koptelefoon. Leuk voor jong en oud. Immers, wie is er niet groot gebracht met Nijntje Pluis? Het huis is onderdeel van het Centraal Museum Utrecht. Misschien een goed idee om daar ook gelijk even te spieken.

5. The Art of the Brick – Amsterdam Expo

CNN noemt het één van de tien must see exposities ooit. The Art of the Brick laat 75 kunstwerken zien, bestaande uit zo’n één miljoen LEGO-stenen. Van een zes meter lang T-Rex skelet tot een bekend Rembrandt exemplaar in 3D, alle kunstwerken zullen je doen verbazen. Wees snel, want de expo is nog te zien tot en met 14 september.

 

6. Giga Origami – Tropenmuseum

Origami-meester Sipho Mabona heeft zich de afgelopen tijd ontfermd over het vouwen van origami-vogels. Honderden vellen papier zijn omgetoverd tot gigavogels in de Lichthal van het Tropenmuseum te Amsterdam. Niet alleen de moeite waard om naar te kijken, ook kun je zelf aan de slag gaan. Wie weet is je kind wel een heuse origami-artiest. Nog tot en met 31 augustus te bewonderen in de Lichthal.


7. Duizel in het Park – Vroessenpark Rotterdam

Het Vroessenpark in Rotterdam wordt op 8,9 en 10 augustus omgetoverd tot een wonderlijk festival voor jong en oud. Er klinkt muziek, er wordt gedanst en voorgelezen. Geniet in het gras op een picknickkleed van de geweldige sfeer. En laat je betoveren door prachtige verhalen.

8. DoeZoo – Leens

Even geen zin in een gangbare dierentuin? Dan is DoeZoo een goed alternatief. Bij DoeZoo draait het om insecten en hun vijanden. Zo mag je een slang vasthouden of een stinkdier aaien. Regent het? No biggie, want DoeZoo is overdekt.


9. Magneet Kids – Magneet Festival, Amsterdam

De laatste twee weekenden van augustus is het weer zo ver. Tijdens het Magneet Festival in Amsterdam mag je je eigen creatieve ideeën inbrengen om zo kleur aan de inhoud van het festival te geven. Maar: bij Magneet Kids zijn kinderen de baas. Het kindergedeelte wordt omgetoverd tot paradijs met fantastische DIY‘s en andere creatieve activiteiten.

10. Zomertekenschool – Kinderboekemuseum Den Haag

Is je kind gek van tekenen? Bezoek dan eens de Zomertekenschool in het Kinderboekenmuseum. Door middel van workshops leren kinderen de fijne kneepjes van het vak. Natuurlijk wel geleid door professionele illustratoren. Kijk hier voor de data en verschillende workshops.

 

11. Blotevoetenpark – Brunssum

Ooit blootsvoets een wandeling gemaakt door een bos? In het blotevoetenpark te Brunssum kun je een parcours af leggen van 4 kilometer op verschillende ondergronden. Wel op blote voeten, natuurlijk. Wat blijkt, het lopen op blote voeten is hartstikke gezond! Ook is er een Keltisch bos en dolhof voor de kinderen. Klik hier voor meer informatie.12. GeoFort – Herwijnen

Deze über spannende attractie is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op GeoFort staat alles in het teken van navigatie en kaarten. Het fort bevat ondergrondse gangen waarbij de nieuwste geotechnieken je richtinggevoel op de proef stellen. Niet alleen interessant voor kinderen dus! Begeef je in de Vleermuisspeeltuin of het desoriënterende doolhof. Eens kijken of we nog kunnen kaartlezen.

Misschien heb je zelf ook nog ideeën. Deel deze met ons op de Famme-Facebookpagina!

Reageer op artikel:
12 x erop-uit-tips voor in de vakantie
Sluiten