12 x leuk om binnen te doen als het buiten koud en nat is

Is het echt van dat weer waarop je totaal geen zin hebt om naar buiten te gaan, maar beginnen de kinderen zich inmiddels te vervelen binnen? Met deze leuke en originele activiteiten komt het helemaal goed.

Wedden dat je kinderen (en jij) een topdag hebben, met deze leuke dingen om binnen te doen?

[STAP stap=”1″]

Organiseer een verkleedfeestje

Als kinderen íets geweldig vinden, dan is het verkleden. En daarvoor hoef je écht geen overvolle verkleedkist op zolder te hebben. Trek wat oude kleren uit de kast, haal mutsen, petten en sjaals tevoorschijn en het feestje is aan!

[STAP stap=”2″]

Houd een Netflix-marathon

Een binnenfeestje is natuurlijk niet compleet zonder Netflix. Zet de allerleukste tekenfilms en -series op voor een middagje luieren. Kun jij stiekem tussendoor nog even een wasje draaien.

LEES OOK: Mensen die huilen zijn juist sterk en empathisch

[STAP stap=”3″]

Organiseer een picknick in de huiskamer

Lunchen kan aan tafel, maar om het bijzonder te maken doe je het voor een keertje middenin de woonkamer! Leg een gezellig kleed op de vloer, zet de borden erop, verzorg een stapel lekkere broodjes en drankjes en aanvallen maar!

[STAP stap=”4″]

Doe een spelletjesdag

Haal alle spelletjes tervoorschijn en leg ze op een grote stapel. Begin desnoods na het ontbijt, en organiseer verschillende rondes. Spelletjes brengt iedereen dichter bij elkaar.

[STAP stap=”5″]

Ga samen bakken

Muffins, koekjes, pannenkoeken, brood, alles wat je zelf gemaakt hebt en óók nog eens helemaal zelf op mag eten is dat al een feestje op zich.

[STAP stap=”6″]

Organiseer een karaoke

Zet een willekeurige muziekzender op (ja, die bestaan nog. Goed zoeken) en zing alle liedjes mee die jullie kennen. Ook als je de tekst even kwijt bent, blijven zingen!

[STAP stap=”7″]

Doe samen een high tea

Hapjes maken, de tafel mooi dekken, opa en oma uitnodigen en daarna weer alles opruimen. Daar zijn ze wel een middagje mee zoet en opa en oma over de vloer is altijd leuk.

LEES OOK: 7 dingen die alleen een moeder binnen tien minuten kan

[STAP stap=”8″]

Maak een puzzel

Koop er eentje met duizend stukjes, en het liefst met een moeilijke afbeelding. Die heb je niet zo gemaakt, en moet je met behulp van iedereen die meedoet in elkaar leggen. Werkt rustgevend en verbindend.

[STAP stap=”9″]

Doe een fotoshoot

Haal al je mooie, gekke, feestelijke kleding uit de kast en poseer op je best. Bekijk na afloop de foto’s samen, om dan sowieso in een deuk te liggen.

[STAP stap=”10″]

Maak je eigen bordspel

De fantasie van kinderen heeft geen grenzen, dus als je ze vraagt om zelf een spel te verzinnen zullen ze meteen met de meest inventieve ideeën komen. Elk spelletje moet uitgeprobeerd worden!

[STAP stap=”11″]

Maak een familie fotoboek

Koop een goedkoop leeg album bij HEMA, samen met stickers, glitters, lijm en stiften, om jullie familiealbum zo mooi mogelijk te maken.

[STAP stap=”12″]

Houd een kinderen-zijn-de-baas-dag

Je kinderen mogen voor één dag zeggen wat ze willen doen. En dat is dan voor jou weer een vrijbrief om de hele week te zeggen dat kinderen-zijn-de-baas-dag voorbij is, dus dat ze nu gewoon weer moeten luisteren.

Toch naar buiten als het slecht weer is? Met deze stoere regenjassen is jouw kind elke plensbui de baas

Reageer op artikel:
12 x leuk om binnen te doen als het buiten koud en nat is
Sluiten