Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Lifestyle januari 23, 2015

12 x wat je niet moet zeggen tegen een thuiswerkende moeder

Famme Lezeres Ingrid liet zich inspireren door onze succesvolle reeks ´Dingen die je niet moet zeggen tegen…´ en schreef voor ons haar thuiswerkende moeder versie.

Ingrid mailde ons een tijdje terug met haar ervaringen als thuiswerkende moeder. Sinds haar zoon 4 jaar is werkt ze vanuit huis. Ze runt twee websites die ze solo in de steigers zette. Leuke vakanties met kinderen en Mybb. Inmiddels zijn haar kinderen 9 en 7 en geniet ze van de combinatie werken en voor de kinderen zorgen. Wel kreeg ze nogal wat opmerkingen naar haar hoofd die ze speciaal voor ons omzette in deze 12 dingen die je niet zegt tegen een thuiswerkende moeder:

1. Hoe bevalt het werkeloze leventje?

Ik ben niet werkeloos, ik werk gewoon, maar dan vanuit huis!

2. Vind je het niet vervelend dat je carrière nu stilstaat?

Carrière? Ik heb een eigen bedrijf!

3. Ik dacht dat je een netjes opgeruimd en superschoon huis zou hebben?

Denk je dat echt? Ik ben inderdaad veel thuis, maar ik werk thuis, ik WERK thuis, en zit dus achter mijn pc, en houd me tijdens mijn werk niet bezig met huishoudelijke klusjes.

4. Heb je een schoonmaakster/oppas? Maar je werkt toch thuis?

Wat ik daarnet al zei, ik WERK thuis, jeweetwel met deadlines enzo. Ik ga tijdens mijn werk echt het huis niet stofzuigen en de badkamer soppen of achter de kinderen aanrennen, dat doe jij toch ook niet tijdens je werk?

5. Ik zou dat niet kunnen, thuis zijn als de schoonmaakster er is.

‘Voel je je dan niet schuldig?’ ‘Heb je niet het gevoel dat je mee moet helpen?’ Ik ben aan het werk, en tegelijkertijd doet de schoonmaakster haar werk, daar betaal ik haar voor, dus wat was je vraag ook alweer?

6. Ben je in de toekomst/over een jaar weer van plan om een echte baan te nemen?

Ik HEB een echte baan, krijg ervoor betaald, dus ehm, wat bedoel je precies?

7. Ik zou dat nooit kunnen, dat thuiswerken, ik zou veel te veel mijn collega’s en mijn werk missen.

Bedankt voor het compliment. Ik begrijp dat het niet zou passen in jouw belangrijke leven met indrukwekkende carrière, spannende deadlines en diepgaande gesprekken met collega’s.

8. Wat fijn dat je vanuit huis werkt! Maar waarom gaan je kinderen naar de opvang?

Jij denkt dat ik met mijn kinderen kan spelen en tegelijkertijd kan werken? Was dat maar zo. Jij neemt je kinderen toch ook niet mee naar kantoor?

9. Wat doe je eigenlijk de hele dag?

Werken!!

10. Ohh, wat zou ik veel gedaan krijgen als ik de hele dag thuis zat.

Dus jij denkt dat ik aan het klussen, opruimen, maken van vakantie-fotoboeken en oude hobbies toekom? Helaas niet, als de kinderen er niet zijn dan werk ik gewoon, ik heb evenveel tijd als jij om te freewheelen.

11. Vind je het niet vervelend om minder geld te verdienen dan je partner?

Verdienen jullie precies evenveel dan? Ik heb maanden dat ik meer verdien dan mijn partner, en maanden dat ik minder verdien, dus ik begrijp je vraag eigenlijk niet zo goed.

12. Wel zonde van je Universitaire graad

Valt reuze mee hoor. Komt heel goed van pas bij het werk wat ik doe, ik doe namelijk alles zelf. Als mijn computer bijvoorbeeld problemen heeft, of het internet het niet doet, dan bel ik niet naar de afdeling IT, maar los het zelf op.

Met dank aan: Ingrid

Reageer op artikel:
12 x wat je niet moet zeggen tegen een thuiswerkende moeder
Sluiten