Redactie
Redactie Mind 26 sep 2015

12 x wat je nog moet doen voordat je moeder wordt

Ik was 33 jaar toen ik zwanger werd. En 34 jaar (welgeteld vier dagen, maar toch) toen ik beviel. Is dat laat? Neuh, valt mee. Maar echt vroeg is het ook niet. Gelukkig staat iedereen compleet vrij in de ‘keuze’ wanneer ze eraan toe is om moeder te worden. Voordat mensen denken dat hier een pleidooi voor moederschap-op-latere-leeftijd-volgt, dat is niet zo.

Waar deze intro dan wél toe leidt? Tot een lijstje tips die je zou kunnen/willen/mogelijkerwijs zou wensen te overwegen te (lees: moeten) doen voordat je moeder wordt danwel voordat je zwanger raakt.

1. Een hele avond aan de bar hangen, tequila’s slammen en de dag erna de hele dag in je bed blijven liggen

Niet omdat het per se leuk is of omdat tequila zo lekker is (getver), maar gewoon omdat het kan. NB. Deze doen vóórdat je zwanger raakt, niet vóórdat je moeder wordt (dan ben je namelijk te laat).

2. Op vakantie met een vriendin

Of meerdere vriendinnen, als ze tenminste nog geen kinderen hebben en zolang van huis weg kunnen. Meerdere vakanties mag ook. Een stedentrip(je) telt in deze zin ook als vakantie (minimaal drie dagen).

3. Op vakantie met de vriend

En dan heel vaak tegen elkaar zeggen dat ‘dit de laatste vakantie zonder’ is. En naast heel erg uitkijken naar de volgende vakantie mét, toch ook volop genieten van het zonder-aspect.

4. Geld uitgeven aan een nieuwe jas, laarzen of iets anders dat je in feite niet echt nodig hebt

Omdat je vanaf het moment dat je een kind hebt dat zelden meer doet. Het is een raar soort moeder-instinctief-zuinigheids-mechanisme dat je vanaf dat moment vrijwel alleen nog kleren en accessoires koopt voor je kind.

5. Een middag op het terras zitten met een boek

Of zonder boek, wat jij wilt. Maar gewoon stug blijven zitten.

6. Een marathon rennen

Nou ja, alleen als je die ambitie al langer had, zeg maar.

7. Langsgaan bij een vriendin met een kind (of meerdere)

En je dan realiseren dat je niets hoeft te doen als kindlief vervelend is; een schone luier nodig heeft; aan één stuk door jengelt; geen zin heeft om z’n kamer op te ruimen danwel überhaupt niet voor rede vatbaar is. Wat je wél kunt doen? Weggaan als je er een goed beeld van hebt.

8. Uitgebreid koken voor vrienden

Of alleen voor jezelf en de vriend. Of voor mijn part alleen voor jezelf. En je dan realiseren dat het idee van een recept uitkiezen waar ‘bereidingstijd: drie uur’ bij staat over een tijdje in beginsel al een no-go is.

9. Netflix optimaal benutten

‘Toen Simon drie maanden was keek ik het derde seizoen van Suits.’ Said no one, ever.

10. Op vakantie gaan naar die vriendin die zo ver weg woont

Jaf, deze is voor jou.

11. Een broodje filet amèricain eten

Als je in Amsterdam woont: bij slagerij Hergo. En daarna een broodje ossenworst. Zie #1: deze doe je vóórdat je zwanger raakt (dus juist niet tijdens je zwangerschap).

12. Seks hebben op onverwachte momenten op gekke plekken

Verder zeg ik niks.

Roep het maar, welke zijn we vergeten? Laat het ons weten!

We bereiden je graag alvast voor. Zo ziet je eerste maand als moeder eruit >

Reageer op artikel:
12 x wat je nog moet doen voordat je moeder wordt
Sluiten