Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 30 nov 2016

12 x zo werkt het brein van een peuter als iets ‘Van Mij’ is

Als je een peuter in huis hebt rondlopen dan weet je dat je een korte periode te maken hebt met de meest uitdagende periode van de kindertijd. Het is hilarisch, het is slopend, het is schattig, het is doodvermoeiend en als het voorbij is verlang je er naar terug.

Zo krijg je te maken met de fases ‘Zelluf doen’ en ‘Van Mij’. Zoomen we deze keer even in op hoe het brein van een peuter werkt als ze iets – wat dan ook – als hun eigen bezit beschouwen. Dat kan daadwerkelijk een eigen speeltje zijn, maar ook gerust een duur sieraad uit jouw juwelendoosje, de bos met alle sleutels eraan of jouw peperdure schoenen…

10 x dit denkt een peuter over het concept ‘Van Mij’:

1. Als ik het leuk vind, is het van mij

via GIPHY

2. Als ik het in mijn handen heb, is het van mij

3. Als ik het ooit in mijn handen gehad heb, is het van mij

4. Als ik het kan afpakken, is het van mij

5. Als het eruit ziet alsof het van mij is, is het van mij

LEES OOK: Een peuter en een dronken vriendin lijken toch verdacht veel op elkaar.

6. Als ik het het eerst zie, is het van mij

7. Als het van mijn broertje is, jammer, maar het is van mij

via GIPHY

8. Als het van mij is maar ik kijk er nooit naar om, dan is het meteen van mij zodra iemand er maar naar kijkt

9. Als het levend is en schattig, is het van mij

via GIPHY

10. Als ik het stom vind, maar iemand anders niet, dan is het van mij

11. Als ik iets niet mag hebben, hoort het alsnog van mij te zijn

via GIPHY

12. Als het kapot is, is het van jou

LEES OOK: Heb je een peuter in huis rondlopen, dan moet je dit ook herkennen.

Reageer op artikel:
12 x zo werkt het brein van een peuter als iets ‘Van Mij’ is
Sluiten