Eva Dusch
Eva Dusch Body november 13, 2015

13 dingen die je never nóóit met een ander moet delen (gadver!)

Je leent je tandenborstel uit aan je beste vriendin en deelt dezelfde nagelknipper met je lover. Het doet jullie band vast goed, maar hygiënisch is het niet. Deze tien dingen kun je beter voor jezelf bewaren.

Natuurlijk speelt het een grote rol aan wíe je hetgeen uitleent. Maar we blijven allemaal mensen en we dragen allemaal een bunch aan bacteriën, virussen en ander viezigheid met ons mee. Daar kan zelfs geen blok zeep tegenop.

Tja, misschien lijdt ondergetekende aan smetvrees. De meeste moeders kijken al niet op van een hand vol snot van je kind, laat staan van een paar bacteriën aan een blok zeep. De moraal van het verhaal? Doe waar jij je goed bij voelt! En onthoud: uiteindelijk zijn die paar bacteriën alleen maar goed voor je weerstand. Waar gruwel jij bij?

[STAP stap=”1″]

Handzeep

Het maakt je toch schoon? Eh, niet echt nee. Na gebruik zit-ie vol met levende organismen die van jouw eigen huid afkomen. En je wilt niet weten waar dat blok allemaal is geweest.

[STAP stap=”2″]

Je badkamerhanddoek

Waar dacht je dat die duffe geur vandaan kwam?

[STAP stap=”3″]

Douchebal

Zéker wanneer je ‘m ook gebruik om jezelf een lichte scrub te geven. Huidschilfers alert!

[STAP stap=”4″]

Scheermesjes

Are you serious?! Alsof je van scheren op zich al niet genoeg huidirritatie, rode bultjes en ingegroeide haren krijgt.

[STAP stap=”5″]

Je tandenborstel

Hoe romantisch het ook mag klinken om je tandenborstel te delen met je lover. Orale objecten krijgen niet eens het voordeel van de twijfel.

[STAP stap=”6″]

Nagelschaartjes

Dit lijkt een heel veilige optie, maar misschien loopt een van jullie rond met een verborgen schimmelinfectie onder de nagels. Sowieso een plek waar een hoop ‘ongedierte’ broeit.

[STAP stap=”7″]

Je epileersetje

De kans dat je geliefde deze gebruikt is vrij klein, maar leg ‘m voor de zekerheid toch even aan jouw kant van de wasbak.

[STAP stap=”8″]

Alles dat in een potje zit

Ga maar na hoe vaak jij met je (vieze) vingers in zo’n potje zit. Het krioelt er van de bacteriën.

[STAP stap=”9″]

Deodorantroller

Om te beginnen: iets hergebruiken wat bij een ander onder de oksel heeft gezeten is sowieso een absolute no-go. Maar zo’n roller kan ook serieuze infecties veroorzaken wanneer de bacteriën de huid weten binnen te dringen via kleine wondjes of ingegroeide haartjes. Toch delen? Ga er dan eerst met een alcoholdoekje overheen.

[STAP stap=”10″]

Ooglenzen (ben je helemaal gek geworden)

Lijkt ons vrij logisch…

[STAP stap=”11″]

Lipbalm

Ik weet hoe vaak wij dit vrouwen doen, maar bacteriën kunnen via de membranen in je mond in je bloedbaan terecht komen. De bloedbanen in je mond liggen namelijk vlak onder het oppervlak (dunne huid) en kunnen zo snel gemakkelijk dingen opzuigen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het herpesvirus (koortslip).

[STAP stap=”12″]

Oorbellen

Je steekt iets letterlijk in of door je lichaam heen, wat (soms) bloed en bacteriën met zich meebrengt. Dat moet je niet willen delen, mensen. Echt niet.

[STAP stap=”13″]

Oordopjes

Inderdaad een mini-ramp wanneer je ze vergeten bent in de trein, in de sportschool of à la minuut de nieuwe track van Craig David moet luisteren om straks mee te kunnen praten bij het koffiezetapparaat. Maar doe toch maar niet, of het nu gaat om degenen die je voor je iPhone gebruikt of die je gebruikt om de boel te temperen met uitgaan. Oorsmeer, oorharen, viezigheid. Snap je ‘m?

13 vieze dingen die alle moeders doen>

Reageer op artikel:
13 dingen die je never nóóit met een ander moet delen (gadver!)
Sluiten