13 dingen die je nóóit tegen een vader moet zeggen

Hallo wereld, we leven in 2015. Hoog tijd om onze ouderwetse vooroordelen over de rol van de vader in het gezin te laten varen. Nietwaar?

1. ‘Ah, moet je oppassen/babysitten vandaag?’

Nou, aangezien hij de vader is heet zoiets ‘opvoeden’.

2. ‘Heb je de luier al verschoond?’

De meeste vaders vervangen ook de luiers van hun kind. Vanaf dag een. Dus ja, waarschijnlijk kent hij de signalen van een volle luier inmiddels. Maar dank voor het meedenken.

3. ‘Volgens mij wil ze naar haar mama’

Baby’s huilen niet omdat ze naar hun moeder willen. Baby’s huilen omdat ze getroost willen worden, eten willen of een schone luier. Allemaal dingen die een vader ook kan doen (oké, behalve borstvoeding dan).

4. ‘Wie heeft haar aangekleed?’

Kom je als vader ergens met je kind en je kind ziet er lief uit, dan krijg je dít te horen. Ja, vaders kunnen ook een schattige outfit uitkiezen. Veel mannen zijn zelfs een pro in kapsels maken. Ja, echt!

5. ‘Ja, de good times zijn voorbij’

Deze opmerking krijg je meestal van mensen die middenin de party-lifestyle zitten en niet aan kinderen moeten denken. Tuurlijk, alles veranderd als je papa wordt, maar dat wil niet zeggen dat er geen of minder lol te beleven is.

6. ‘Is dat jouw kind?’

Nee, ik probeer alleen dit jongetje die op de vloer op de grond ligt te schreeuwen te kidnappen. Het is tóp dat mensen alert zijn, maar het kan soms wel wat vermoeiend zijn als vader zijnde.

7. ‘Weet je ZEKER dat je geen hulp nodig hebt?’

Een vader vragen of je hem kunt helpen is heel lief. De vraag nóg een keer aan een vader stellen nadat hij aan heeft gegeven dat hij alles onder controle heeft, klinkt een beetje als: ‘Volgens mij weet je niet wat je aan het doen bent. Laat mij maar…’

8. ‘Jeejtje! Moet je hem zien. Wat goed!’

Vaders krijgen natuurlijk graag een complimentje. Maar wanneer je dit zegt nadat hij iets iets simpels heeft gedaan als een luier verschonen, zal hij zich vooral een hersenloze nitwit voelen.

9. ‘Weet je zeker dat je je vrouw niet even wil bellen?’

Ja, vaders kunnen ook prima keuzes maken voor hun gezin. Als het echt belangrijk is, overlegt hij het heus wel met zijn partner.

10. ‘Moeders wil is wet’

Soms is het gewoon vaders wil. En nee, nou niet over ‘onder de plak zitten’ beginnen.

11. ‘Wil je soms niet werken?’

Zucht. Jij hebt een baan: 24/7 voor je kinderen zorgen.

12. ‘Had je niet liever een zoon gewild?’

Op de een of andere manier denk onze hele maatschappij dat mannen jongens willen om mee te voetballen. En ja, die zijn er heus. Maar een leuke meid is in de heel veel gevallen net zo welkom als die leuke jongen.

13. ‘Oei, laat dat maar niet aan je maten zien’

Hoezo niet? De meeste vaders zijn trots op de rol die ze spelen in het leven van hun kinderen. En als dat betekent dat je soms een luier moet verschonen, de afwas doet of voor mijn part als een Prinses Elsa verkleed, lekker doen!

Welke opmerking zijn we vergeten? Reageer op onze Facebook! >

Vader en zoon maken 28 jaar zelfde foto, en dan gebeurt er dit… >

Reageer op artikel:
13 dingen die je nóóit tegen een vader moet zeggen
Sluiten