13 dingen waar je je vrienden altijd nog een keer voor wil bedanken

Je bent je beste vriendinnen voor zoveel dingen dankbaar, maar ja… Hoe vaak spreek je dat nou uit? Misschien als ze een cadeautje voor je heeft gekocht of last-minute wil oppassen op je kinderen. Voor onderstaande zaken zijn we haar zó dankbaar, maar stom genoeg hebben we haar er nooit voor bedankt.

Daarom dit lijstje van de Famme-redacteuren, voor alle lieve vriendinnen out there! Lieve vriendin, ik ben je dankbaar…

[STAP stap=”1″]

Voor je geduld als ik non-stop over mezelf praat zonder te vragen hoe het met je gaat…

Meestal kom ik er te laat achter of heb ik het niet eens door. Sorry! Maar mán, wat heb jij een engelengeduld. Ik weet dat ik af en toe maar één keer praat. Zonder pauzes, dus.

Bron: Tumblr

[STAP stap=”2″]

Dat je bent blijven plakken toen ik door allemaal wazige ‘fases’ ging

Als ik foto’s terugkijk (je weet wel, die in een plakboek of doos zitten in plaats van je telefoon) kan ik soms niet geloven dat je vriendinnen wilde zijn met mij. Het onzekere meisje dat op foute jongens viel, Peter André boven haar bed had hangen en alles deed wat verboden was. Terwijl jij juist best braaf was. Of misschien was het bij jullie wel juist andersom. Dat jij je niet ‘cool’ genoeg voelde voor haar.

[STAP stap=”3″]

Dat je nooit hardop ‘ik zei het toch?!’ tegen mij zegt als ik een foute levenskeuze heb gemaakt

Echte vriendinnen hoeven elkaars fouten niet in te wrijven. We weten op welke vlakken we verschillen en dat is prima. Wie uiteindelijk zijn gelijk haalt, dat doet er niet toe.

[STAP stap=”4″]

Voor alle keren dat de deur gewoon openstond toen het contact wat verwaterd was

Misschien hadden jullie elkaar een week niet gesproken, misschien al tien jaar. Misschien kwam het door een discussie, een levenskeuze waar jullie het niet over eens waren of raakten jullie elkaar op een andere manier kwijt. Zit de relatie goed, dan maakt het niet uit hoelang je elkaar niet ziet. Cliché, maar waar. Misschien is je vriendin zoveel jaren later veranderd, maar dat ben jij toch ook? Mensen veranderen, net als relaties. Of hangen jullie nog steeds ieder weekend in de lampen?

[STAP stap=”5″]

Dat ik uren met je kan kletsen en aan het eind van de avond denkt: hé, we hebben het helemaal niet over onze kinderen gehad

Want dat is ook wel eens fijn. Dat je aan een half woord genoeg hebt, en soms ook even niks hoeft te zeggen.

[STAP stap=”6″]

Dat je altijd haar spullen mag lenen, ook al doe je er altijd eeuwen over voordat je ze weer teruggeeft

Dat was vroeger al met kleding, boeken en make-up, tegenwoordig doe je het dunnetjes over met babyspullen. Dat je sommige spullen niet meer kunt terugvinden (baby born, mobilio) vind ze, thank god, niet erg.

[STAP stap=”7″]

Dat ze het geen probleem vindt wanneer je met drie kleuters haar huis binnen komt walsen

En dat jouw kids dan een speelgoedbende achterlaten waar je u tegen zegt. En dat je vriendin dan zegt: ‘nee, joh ruim ik wel op. Oh, en wil je nog wat soep mee? Ik heb extra veel gemaakt.’ De schat!

[STAP stap=”8″]

Dat ze het altijd voor je opneemt tegenover anderen, terwijl dat misschien helemaal niet terecht was

[STAP stap=”9″]

Dat ze alleen haar eigen kinderen leuk vindt. En vooruit, die van jou natuurlijk ook.

Andere kinderen kunnen ook wel schattig zijn, maar nooit zo leuk als die van jullie.

[STAP stap=”10″]

Dat ze je vriendjes nooit heeft afgekeurd

Best knap, aangezien jullie een totaal andere smaak hebben. Ze heeft je nooit tegengehouden en als het dan uitging omdat hij een sukkel was, zei ze nooit: ‘Ik wist dat het een lul was.’ Misschien was een wake-up-call of bak water in je gezicht op dat moment goed geweest zijn, jij wilde het toch niet horen. En je vriendin wist dat. Je leerde van deze ervaringen en weet inmiddels welke types je moet ontlopen.

[STAP stap=”11″]

Omdat ze ook zo verschrikkelijk veel van eten houdt

Iets wat jullie samen als de beste kunnen: eten. Oké, en drinken. Jullie praten en eten. Shoppen en eten. Gaan met de kinderen op pad en eten. Is er een nieuw restaurant in de stad? Dan is dat de perfect reden om elkaar weer even te zien en via What’sapp alvast bespreken wat jullie sowieso gaan bestellen.

[STAP stap=”12″]

Mi casa, su casa. Dat de deur altijd voor je open staat (of dat je in ieder geval de sleutel hebt)

Je trekt rustig alle kastjes open als je iets uit haar keuken nodig hebt, loopt even naar haar badkamer voor deodorant en kunt altijd bij haar blijven logeren als het toch ietsje té gezellig werd na die borrel. Sta je bij haar voor de deur, maar is je vriendin nog niet thuis? Dan heb je altijd nog haar reservesleutel en zet je alvast de koffiepot aan. Kijk, dat noemen ze nou vertrouwen.

[STAP stap=”13″]

Dat ze altijd goudeerlijk tegen je is

Je beste vriendin is degene bij wie je moet zijn voor ongezouten kritiek en eerlijk commentaar. Ze lacht om de niet-zo-charmante outfit die je aanpast tijdens het shoppen, roept ‘ah néé he!’ als je een enorme blunder hebt begaan en waarschuwt je altijd even voordat je een slechte keuze maakt, omdat je er anders later spijt van krijgt. Ze biedt je een schouder om op uit te huilen als het nodig is. Maar wanneer het weer tijd is om weer terug in het zadel te klimmen, steekt ze haar hand uit. Zodat jij je daaraan kunt optrekken en verder kunt. Zonder haar advies kun je simpelweg niet meer.

Welke vriendin wil jij voor deze dingen bedanken? Reageer op onze Facebook!

Het is niet dat je niks meer geeft om je vriendinnen zonder kinderen, maar het is gewoon, tja, anders als met vriendinnen mét kids. 6 redenen waarom vriendinnen zónder kinderen top zijn! >

Reageer op artikel:
13 dingen waar je je vrienden altijd nog een keer voor wil bedanken
Sluiten