13 handige baktips waar je vanaf nu niet meer zonder kan

Vaak zijn het de kleine dingen die het leven een stuk makkelijker maken. Er is genoeg waar je tegenaan loopt tijdens het bakken van een cake, bijvoorbeeld. Want zeg nou zelf, bijna íedereen vergeet die verdomde boter op tijd uit de koelkast te halen, waardoor hij veel te hard is om te gebruiken. Met onderstaande hacks wordt bakken een stúk leuker!

[STAP stap=”1″]

Wil je je zelfgemaakte cake vers houden?

Leg er een sneetje bruin brood bovenop. Dan blijft hij lekker zacht.
Brood op cake

[STAP stap=”2″]

Zó haal je die enorme klonten uit (basterd)suiker

Doe de suiker in een theedoek of een bakje dat in de magnetron kan en zet de magnetron op twintig seconden. Hop, zacht is je suiker!
basterdsuiker2

Bron: VTM

[STAP stap=”3″]

En zo houd je het ook zacht

Heel simpel: gewoon een sneetje brood of een paar marshmallows bij de suiker, en je hoeft nummer 2 van dit lijstje nooit meer te doen.
Brood in suiker

[STAP stap=”4″]

Zo maak je je boter vliegensvlug zacht

In de magnetron? Nee. Bekijk het filmpje maar:

[STAP stap=”5″]

Is er een klein stukje eierschil in de kom gevallen?

Maak dan even je vinger nat en voilá, je kunt ‘m er zo uit halen. Je kunt ook de halve eierschil gebruiken om het schilletje eruit te vissen.
baktips

Bron: CDNMedia

baktips

Bron: CDNMedia

[STAP stap=”6″]

Geen cupcake-vormpjes in huis?

Gebruik dan een stuk bakpapier. Hier zie je hoe je de vormpjes gemakkelijk vouwt.
handige baktips

[STAP stap=”7″]

Nooit meer spetteren tijdens het mixen

Maak twee gaten in een papieren bordje, steek daar de beslaghaken doorheen, en mixen maar! Dat schort kun je voortaan wel achterwege laten.
handige baktips

[STAP stap=”8″]

Koekjes een beetje verbrand maar nog wel eetbaar?

Gebruik dan een kaasrasp. Haal het verbrandde gedeelte langs de fijne kant van de rasp, en weg is de aangebrandde plek. Eet smakelijk!
Chesse Grater

[STAP stap=”9″]

De perfecte manier om een taart te snijden

[STAP stap=”10″]

Baksels versieren moeilijk?

Welnee. Leg een koekjesvorm op de taart en vul deze met chocoladehagelslag of andere versiersels. Druk de koekjesvorm een klein beetje in de taart en haal hem er daarna voorzichtig af. Perfect resultaat!
handige baktips

[STAP stap=”11″]

Geen topping voor je muffins paraat?

Leg een kanten kleedje op de muffin en strooi er poedersuiker overheen voor een fancy motiefje.
handige baktips

[STAP stap=”12″]

De perfecte manier om je koekjes vers te houden…

…is door een stukje appel in de koektrommel te stoppen. Zachte koekjes blijven lekker smeuïg, en harde goed knapperig.
handige baktips

[STAP stap=”13″]

Heb je geen boter om mee te bakken?

Maar wel een avocado? Dan kun je die ook gebruiken in plaats van die klont vette boter. Het resultaat is hetzelfde, alleen een stuk gezonder!
handige baktips

Met welke tip hebben we jouw leven verrijkt? Laat het ons weten op Facebook!

Gelijk zin om te bakken? Dit is een heerlijk recept voor een regenachtig herfstweekend >

Reageer op artikel:
13 handige baktips waar je vanaf nu niet meer zonder kan
Sluiten