13 x ongemakken van de zomer die alleen vrouwen herkennen

Fijn hoor, dat vandaag de zomer is begonnen, maar er komen toch wat struggles bij die warme dagen kijken. We weten dat we absoluut niet mogen klagen, maar we mogen best wel even stilstaan bij de ongemakken die wij vrouwen doormaken tijdens een warme zomer.

Na een rondje klagen op de redactie hebben we dit lijstje samengesteld. Aanvullen mag altijd, laat het ons weten in de comments op Facebook.

1. Schurende dijen

Kun je eindelijk dat fijne zomerjurkje aan, heb je na een halve dag al last van rode, jeukende bovenbenen die na veel lopen vuurrood zijn. Benieuwd hoe je ze kunt verhelpen? Lees dan deze 5 tips tegen schurende dijen.

2. Uitgelopen make-up

Heb je net je best gedaan om er zo flawless mogelijk uit te zien, gooit niet de regen maar de warmte roet in het eten. Je dagcrème komt spontaan (met een halve liter zweet) je poriën weer uit en een uur later vind je je mascara daarom op een heel andere plek terug dan waar je ‘m die ochtend had aangebracht.

3. Overal zweet

Op je plek zitten alleen al zorgt ervoor dat het zweet in straaltjes van je rug loopt, laat staan dat je door de warmte moet fietsen of lopen. Laat die witte, grijze of lichtgekleurde top maar in de kast, want een hete dag staat garant voor klotsende oksels. En daar hoeft niet iedereen van mee te genieten, denken we zo.

4. Pluishaar

Door de schadelijke uv-straling die de zon op ons afvuurt, wordt geen enkele coupe beter. Het wordt eerder droog en gaat sneller pluizen, waardoor zelfs de beste olie vaak niet werkt. Beach hair is leuk, maar niet permanent.

5. Plakkende haren

Lange haren zijn fijn, maar met warm weer niet heel praktisch. Het valt vaak slierterig over je schouders en de haren in je nek zijn negen van de tien keer plakkerig en nat. Om over die pony op je voorhoofd nog maar te zwijgen. De oplossing: met een hoge staart of een zijwaartse vlecht de deur uit.

6. Vergeten scheerbeurten

De zomer is aan, dus is het jurkjes seizoen ook officieel geopend. Sta je eindelijk buiten in het leukste exemplaar uit je kast, kom je erachter dat je je benen bent vergeten te scheren. Nu maar hopen dat niemand naar je beneden kijkt.

LEES OOK: 8 x zo slaap je als een roos tijdens deze warme zomernachten

7. Onverzorgde voeten

Bij blote benen horen open schoenen en bij open schoenen horen verzorgde voeten. Het kost je even een uurtje, maar na wat scrub- en schuurbeurten ben je voorlopig van die droge eeltplekken op de zij- en achterkant van je voeten af. O ja, vergeet dat vrolijke lakje niet op je teennagels.

8. Irritante bikinilijn

Hoe fijn zou het zijn als álle haartjes als sneeuw voor de zon verdwenen na een scheerbeurt? Voordat je naar het strand gaat nog even je bikinilijn bijwerken resulteert negen van de tien keer in een slagveld. In plaats van een smetteloos zacht huidje, is het er ruw, rood en pukkelig. Op je buik liggen dan maar, de hele dag.

9. Melkflessen

Als je niet gezegend bent met een huid die snel bruin wordt, is dit echt ergernis numero uno. Bezigheid van de dag: jaloers naar de bruine benen van vriendinnen en collega’s staren en hopen dat je in september ook kunt pronken met dat ene tintje donkerdere huid op je ledematen.

10. Met een rok op de fiets

Met temperaturen als deze kun je die broek lekker in de kast laten liggen en je zwierige rok eruit toveren. Nadeel is wel dat je op de fiets meer bezig bent het ding continu naar beneden te trekken dan dat je op het verkeer let.

11. Pigmentvlekken in je gezicht

Door de verandering in je hormoonhuishouding tijdens je zwangerschap hebben sommige vrouwen last van pigmentvlekken in hun gezicht. Beetje jammer dat die door de zon nog meer geaccentueerd worden.

12. Kledingstress

Het is dertig graden, maar je kunt moeilijk op je werk aan komen zetten in een shortje met teenslippers eronder (tenzij je de hele dag achter een bar op het strand staat). Doe je dan die broek aan waarin je de rest van de dag zit te puffen van de hitte, of toch dat misschien iets te korte jurkje? Oneindige vraagstukken waar (zo lijkt het) niemand een antwoord op weet.

13. Pijnlijke schoenen met hakken

Op de een of andere manier doen schoenen met hakken altijd meer pijn als het warm is. Door de warmte zetten je voeten uit en zitten de bandjes net iets krapper dan normaal. Dan toch maar die platte sandaaltjes aan.

Met deze 7 easy haar hacks is je zomercoupe zo gefixt op warme dagen

Reageer op artikel:
13 x ongemakken van de zomer die alleen vrouwen herkennen
Sluiten