Eva Dusch
Eva Dusch Kids 11 nov 2015

13 soorten ‘speelgoed’ waar je iedere baby ontzettend blij mee maakt

Een baby ontdekt de hele wereld om zich heen door te spelen. En dat is bij voorkeur niet met die berg aan speelgoed die je in huis hebt liggen…

Of je nu verantwoord en hip ‘doe-maar-mooi-hout’ koopt of supersonisch speelgoed met geluidjes en felle kleuren, de gedachte dat je kleine het liefst deze fragiele of gevaarlijke items in handen heeft is best lachwekkend. Of om te huilen. We weten het zo nog niet.

[STAP stap=”1″]

Bubble wrap

Als wij volwassenen het al leuk vinden, laat staan een baby of peuter.

[STAP stap=”2″]

ALLE telefoonopladers

Niet alleen je telefoon zelf, ook de opladers zijn niet meer veilig. Vooral die nieuwe, hagelwitte iPhone charger is natuurlijk het lekkerst om op te knabbelen. Túúrlijk joh, waarom ook niet.

[STAP stap=”3″]

Het stoffen konijn

Alles wat zacht, pluizig en fluffy is werkt als een magneet op je baby en andersom. Gouden combinatie.

[STAP stap=”4″]

De afstandsbediening

Als je lief ‘m niet ergens heeft verstopt om zo controle te krijgen over alle voetbalwedstrijden, dan heeft je kleine ‘m wel. Het magische ding met al die gekleurde knopjes is een dream come true voor elk kind dat is uitgekeken op speelgoed. En bonuspunten wanneer mama of papa de afstandsbediening nú per direct nodig heeft.

[STAP stap=”5″]

Lege dozen

Net als met katten, hebben dozen een onverklaarbare aantrekkingskracht op baby’s. Je kunt er op klimmen, in klimmen of gewoon opeten. Ja, eten. Wel een beetje goed kauwen.

Kattenliefhebbers: Dit zijn de purrrrfecte meubels voor je kitten>

[STAP stap=”6″]

Zo’n beetje alles waarin je kunt stikken

Hebben ze zóveel speelgoed, van elektronisch tot pratend en bewegend. Maar nee, wat willen ze? Alles waar ze praktisch in kunnen stikken. Rondslingerend geld, oorbellen, knikkers of Lego poppetjes.

[STAP stap=”7″]

Alles dat van zijn grote zus of broer is

Objecten zijn opeens veel interessanter wanneer het van een ander is of wanneer je het nu meteen dringend nodig hebt.

[STAP stap=”8″]

Jouw mooiste boeken (die je graag in goede staat wilt bewaren)

Heb je een huis bomvol kinderboeken, toont je koter nul interesse in alles waar het peek-a-boo-effect aan kleeft. Kom dus niet aanzetten met Dora, het alfabet of Jip en Janneke. En jij je maar afvragen waar dat nieuwe exemplaar van Peter Buwalda is gebleven.

[STAP stap=”9″]

De energierekening

Zo, hoeven we die ook niet meer te betalen.

[STAP stap=”10″]

Je telefoon

Nee, hij weet niet hoe dat ding werkt. Maar het is plastic, smaakt goed, heeft fijne rondingen, trilt en heeft geinige kleurtjes. En oja, het kost ook nog aardig wat. Verdomme.

Bron: Kinfolk

[STAP stap=”11″]

Eten van de grond

En dan het liefst eten waar je snel in kunt stikken (zie #6)

[STAP stap=”12″]

Interessante huisplanten

Heb je eindelijk je urban garden bij elkaar verzameld en zou VT wonen je huis écht eens moeten zien, blijkt het perfect speelmateriaal voor je peuter. Vooral die scherpe cactus.

[STAP stap=”13″]

Jouw eten

Gewoon stug zijn bordje eten wegduwen, want het eten van mama is vele malen lekkerder. Het proeft nu eenmaal beter wanneer een ander het wilt eten, snap je? Logica, moeders. Logica.

Het allerbeste speelgoed voor je baby (en waarom ‘t dan zo goed is)>

Reageer op artikel:
13 soorten ‘speelgoed’ waar je iedere baby ontzettend blij mee maakt
Sluiten