Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 12 november 2015

13 vieze dingen die alle moeders doen

Met afgrijzen keek ik zo’n zes jaar geleden naar moeders die aan babybillen snoven of gevallen spenen op straat in de mond schoonmaakten. Nooit, nee nooit, zou ik dat soort vieze dingen doen. Totdat ik kinderen kreeg….

Eigenlijk is het heel simpel. Als je geen kinderen hebt snap je niet dat je al die moeders vieze dingen ziet doen. Als je wel kinderen hebt snap je niet dat je het niet zou doen. Uit liefde, uit noodzaak of uit wanhoop. Hoe dan ook. Op welke viezigheid heb jij jezelf weleens betrapt? Ik kom een heel eind!

[STAP stap=”1″]

Gesnoven aan de billen van je baby

Voor twijfelgevallen en verse drollen die nog niet hun geurvlag verspreiden tot aan de overkant van de straat. We tillen de billen en snuiven de broek. Nog steeds niet 100% zeker. Dan heb je vast de vinger check ook wel eens uitgeprobeerd. Even tussen het randje voelen. En ja hoor!

[STAP stap=”2″]

De billen van je peuter afgeveegd

Babybilletjes verschonen is schattig en helemaal niet vies. Dat geldt steeds minder naarmate de leeftijd vordert. Staat daar ineens een kleuter voor je neus in de 90gr voorovergebogen houding met een miniscuul stukje papier. Brrr. Mijn zoontje zingt altijd: ‘Ik heb gepoeehoeehoept, mama.’ Zo belangrijk als zindelijkheidstraining is, zo’n groot voorstander ben ik voor een officiële billenafveeg cursus.

[STAP stap=”3″]

De billen van een vriendje van je peuter afgeveegd

Yuk, nog viezer.

[STAP stap=”4″]

Bruine drijvende objecten uit bad gevist

Nee, geen bruine badeendjes…

[STAP stap=”5″]

De gele stroom genegeerd in het net volgelopen bad

Wie heeft er zin om het bad helemaal opnieuw te vullen?

[STAP stap=”6″]

Kots uit het kinderzitje geschraapt

Die ene bocht was net te veel en daar ging de inhoud van het ontbijt. Nergens is kots zo hardnekkig als in de auto en in de vele hoekjes en gaatjes van het kinderzitje. Ze zouden er eigenlijk speciale ‘Kinderstoel carwash’-plekken voor moeten hebben. Tot die tijd is het poetsen en peuteren geblazen.

[STAP stap=”7″]

Kots met je blote handen opgevangen

Waar het vandaan komt weten we niet, maar het lijkt wel een moederinstinct. Het moment dat je ziet dat je kind moet overgeven. Alsof het een eerste natuur is vormen je handen zich tot een bakje en vang je met je handen de kots op. Blijkbaar vinden we dit minder erg dan de gevolgen zoals hierboven beschreven. En zo is het.

[STAP stap=”8″]

Een speeltje uit de wc gevist

Of het nu kwam omdat je peuter wilde zien hoe het speeltje het ervanaf zou brengen in de draaikolk of per ongeluk z’n autotje tussen zijn benen liet floepen, er komt een moment dat er gegraaid moet worden in het toilet. Nee nu niet twijfelen, dat deed je ook niet toen je je Iphone in de toiletpot liet vallen…

[STAP stap=”9″]

De neus van je kind gesnoten, met blote handen

Ja, stom die verdomde tissues ook. De volgende keer neem ik een extra verpakking mee in mijn tas, de auto én de luiertas.

[STAP stap=”10″]

Een babymelkboer van je schouder geboend

We weten allemaal dat die vlek er niet echt uitgaat en als je op je werk zit er een wittige ronde smurrie op je zwarte truitje zichtbaar is. En je bent niet de enige die het ruikt. Sorry collega’s, tijd om te verkleden was er niet.

[STAP stap=”11″]

Met spuug het gezicht van je kind schoongemaakt

Moederspuug werkt altijd. Tot groot afgrijzen van je kind.

[STAP stap=”12″]

Vieze spenen in je mond schoongemaakt

Als je moet kiezen tussen bacterieën in je eigen mond of in die van je baby, is de keuze snel gemaakt. Trouwens tussen wachten op een kraan om af te spoelen of het gekrijs van je baby ook.

[STAP stap=”13″]

Met chloorhanden de dag doorgebracht

Omdat je de ooit zo witte shirts van je zoontje schoon probeerde te krijgen. Gooi er de volgende keer die witte broek met kinder handafdrukken van jezelf bij!

En tot hoeveel kom jij?

Lees ook: 5 dingen die niemand je vertelt over het opvoeden van een kleuter >

Reageer op artikel:
13 vieze dingen die alle moeders doen
Sluiten