Redactie
Redactie Kids 24 okt 2020
Leestijd: 5 minuten

13 x Wat niemand je vertelt over het hebben van meisjes

Een huis vol meiden. Wie had dat gedacht? Dat brengt (in de meeste gevallen) een hele hoop meisjesdingen met zich mee. Herkent u deze?

Meisjes meisjes meisjes

Na enig speurwerk en advies presenteren wij jullie de lijst: 13 x wat niemand je vertelde over het krijgen van meisjes, in wellicht herkenbare cliché’s (want er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen).

1. Een walk-in closet is geen overbodige luxe

Diadeems, 500 schuifspeldjes, maillots met spikkels/hartjes/streepjes, ringetjes, oorbellen, tassen, armbanden, kettingen, zonnebrillen. Al deze accessoires horen bij het leven van jouw mini diva en loop je samen in de winkelstraat dan kunnen jullie je beiden niet bedwingen bij het zien van de nieuwste trends. Vooruit, drie halen – twee betalen, dat kun je toch niet laten liggen?

2. Het roze monster

Als vliegen op honing, ergens in het brein van een meisje gebeurt er iets bij het zien van de kleur roze. En roze is geen roze, nee we hebben zalmroze, lichtroze, oudroze, donkerroze, roodroze, cupcakeroze, flamingoroze, balletpakroze, rozig en eenmaal alle kleuren roze in huis combineert het ook zo lekker met elkaar. ‘Mooi roze is niet lelijk’ is het credo van jouw prinses.

3. Berg je spullen, of juist niet

‘Nou, daahag, ik ga ff boodjsapjes doen, zooo terug’. Zodra je dochter maar enigszins kan lopen zal ze letterlijk en figuurlijk in je schoenen stappen. Berg je hakken of juist niet en geniet van het schouwspel van verkleden, in je hoge hakken stappen en gaan. Pas op, voor je het weet heeft ze werkelijk maat 38 en blijft het niet bij spelen.

4. Early Birds

Meisjes ontwikkelen zich razendsnel. Kijk maar om je heen bij je vriendinnen met jongens. Voordat een baby boy kruipt, loopt jouw meisje al langs de bank en als jongensmoeder wil ik niet eens uitrekenen hoeveel meer luiers ik heb moeten kopen voordat mijn jongens eindelijk zindelijk waren. Als een kleuter jongen nog strepen krast tekent jouw dochter al keurige bloemen met netjes ingekleurde blaadjes (ja, roze-geel, roze-geel, zonder buiten de lijntjes te treden). Uiteindelijk verdwijnt het verschil wel weer, dus geniet ervan!

5. Vlechtjes, hooihaar en paardenstaarten

De kans is klein dat jullie gelijk lopen in de wens van de haardracht. De ene keer draagt ze het liefst ‘hooihaar’ (ongekamd, ongewassen alsof ze in een hooiberg heeft lopen rollebollen) net als jullie bij opa en oma op bezoek gaan, de andere keer eist ze een drie dubbele flik flak vlecht, net voor het slapengaan. Over een ding zijn jullie het eens: haar is heel belangrijk. Nu nog in sync dezelfde haardracht timing vinden.

6. Papa’s kleine player

Vooral vaders zullen DE blik niet kunnen weerstaan. Geboren manipulators zijn ze. Met een blik (ogen open, knipperend en schuin lachje) winden ze papa om hun kleine vinger. Zijn we erop beducht? Zeker! Werkt het? Vaak wel. Helaas.

7. Ik-bepaal-wat-ik-aantrek fase

Of het nu hartje winter is of een hete zomer, vanaf een jaar of tweeënhalf bepaal niet jij, maar zij haar garderobe voor de dag. Met minus vijf graden kan dit gerust het balletpakje zijn met daaronder een spijkerbroek en plastic hoge hakjes. De Ariel zeemeerminnen outfit gaat ook heel goed samen met de bontmuts van mama en RayBan van papa. Waag het niet er wat van te zeggen, want het is gewoon heel erg, eh … mooi.

8. All the sexy ladies

Met of zonder een nummer van Beyonce op de achtergrond, en waar ze het vandaan haalt mag Joost weten, maar de modellen pose (Victorias Secret Doutzen Kroes is er niks bij) doet ras zijn intrede. Heupjes naar voren, lipjes getuit, hoofd schuin. Je ogen rollen en je zegt dat ze het nooit meer moet doen. Helaas, deze strijd ga je verliezen.

9. Oscarwaardige drama vertolking

Of het nu komt omdat ze het verkeerde kleur haarelastiekje (‘Nee dit is flamingoroze en niet lichtroze!’) in haar staart heeft of haar Barbies pas afgeknipte haar niet snel genoeg aangroeit, er zal drama zijn en de vertolking van deze hoofdrol kun je met gerust hart oscarwaardig noemen. Gelukkig kan het drama snel genoeg omslaan in een komedie en is alles snel weer pais en vree.

10. Echo, echo

Je zult jezelf terughoren. Met precies dezelfde intonatie, pauzes, woorden en zinnen. ‘Flappie, flappie, hoe vaak moet ik het nog zeggen’ en ‘Barbie, als je je bordje goed leegeet heb ik een heel lekker toetje voor je’ of ‘Ik denk dat het tijd is voor een time-out, ga maar eventjes afkoelen in de hoek.’

11. Sneu voor die jongensmoeders

Je ziet ze gaan, die moeders met jongens. Al paardrijdend op handen en voeten, achter een voetbal aansjokkend en wanhopig om zich heenkijkend waar Klaasje nu weer naartoe gerend is. Je bent maar wat blij dat je in ieder geval een meisje hebt gekregen en vindt het ook daadwerkelijk sneu voor een jongensmoeder dat ze niet urenlang zal gaan shoppen en nagels lakken met dochterlief en tzt het droomhuwelijk met prinsessen trouwjurk kan gaan voorbereiden. Jaloers zijn we ook wel een beetje als jongensmoeder, maar voor een vierde gaan? Nee, dank u.

12. Eerste positie, hop-hop

Als je kleine meisje niet kiest voor ballerina met bijpassende tutu en spitzen dan moet het haast wel een paardencap met ruiterlaarzen worden. Een van deze twee sporten doet zijn intrede en wordt dan ook met verve uitgevoerd. Vol opperste concentratie wordt er gewerkt aan de vervolmaking van de pliés, pirouet en arabesque. Of draf, galop en dressuur, huuuuh.

13. Zengirl: Macramé, glitters en Caran d’ache

Een jongensmoeder weet niet waar ik het over heb, en ikzelf moest ook even hard inlezen, maar met dochters kun je dus uren en uren knutselen, kneden, tekenen, haken, breien en punniken. Het liefst rukt ze een pak Caran d’ache met tachtig verschillende kleuren aquarelpotloden aan om de allermooiste tye&dye stijl tekeningen te maken van prinsessen in kastelen en Barbies op witte paarden. En rustig dat het is. Heel zen. Jaloersmakend zen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
13 x Wat niemand je vertelt over het hebben van meisjes
Sluiten