Redactie
Redactie Beauty 8 mrt 2015

14 beauty tips die je van je moeder hebt

Wat hebben moeders toch veel wijsheden. En dat is niet zo gek, aangezien ze meer levenservaring hebben en hun huid een stuk ouder is dan die van jou! Ze weten dondersgoed hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Daarom: 14 beauty tips van mama waar we haar meer dan dankbaar voor zijn.

1. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

We weten allemaal dat ontharen, scrubben en andere beautyrituelen niet pijnloos zijn. Dat nemen we, net als onze moeders, graag voor lief!

2. Blijf met je handen van je gezicht af

Weet jij hoeveel bacterien er op je handen zitten? Heel veel! Goed voor de weerstand maar niet voor je huid. Heb jij een vette huid of pukkels? Blijf er dan met je handen vandaan!

3. Korstjes laten zitten

Toegegeven, het is verleidelijk om korstjes van je gezicht af te pulken. Gelukkig zijn we gewaarschuwd zodat mini-littekens op ons gezicht geen kans van slagen krijgen.

4. DIY bronzer

Met een snufje kaneel, nootmuskaat, cacao en maïzena krijgt jouw gezicht een natuurlijke zomerse tint.

5. Zorg goed voor jezelf

Neem uitgebreid de tijd voor een douche of ga in bad. Smeer je in met bodylotion, verzorg je haren, neem een gezichtsmasker en lak je nagels. Neem hier vooral uren de tijd voor!

6. Smeer je in met zonnebrandcrème

Het beste advies ooit! UV straling is de ergste vijand voor je huid. Zonneschade ontstaat vaak al in de kinderjaren, logisch dat moeders hun kinderen om de haverklap insmeren. Naarmate je ouder bent, laat de zon ook zichtbare sporen na. Wees dus niet zuinig met zonnebrandcrème, want daar kan geen antirimpelcrème tegenop!

7. Repareer je make-up

Maak van je brokkerige poeder of oogschaduw weer een solide massa. Je begint met het verzamelen van de benodigdheden: plastic folie; spatel; een pipet en alcohol 70%. Dan ga je aan de slag. Wikkel eerst het plastic folie over het poedergedeelte. Nu kun je de stukjes poeder fijnmalen door erop te duwen met de spatel. Vervolgens verwijder je het plastic folie en druppel je de alcohol geleidelijk in het doosje zodat de poeder zich weer gaat hechten. Maak de massa glad met een dunne spatel, laat deze enkele uren drogen, en voilà de poeder is weer als nieuw!

8. Ga nooit slapen met make-up

Hier ben jij vast schuldig aan! Na een drukke werkdag of avond met veel drank schiet het reinigen van je gezicht er wel eens bij in. Niet doen! Als je slaapt, is de huid bezig zichzelf te vernieuwen. Een dikke laag make-up staakt dit proces.

9. Smile

Je bent het mooiste als je lacht.

10. Wrijf je handen in met olijfolie

Koud weer, koken en afwassen kunnen oorzaken zijn van kloven. Voorkom een extreem droge huid door je handen in te smeren met olijfolie. Je handen worden er superzacht van!

11. Houd je hoofd ondersteboven

Zie je bleek en heb je geen blusher bij de hand? Houd je hoofd dan ongeveer 15 seconden ondersteboven zodat er bloed naar je wangen stroomt.

12.Pluk niet te veel van je wenkbrauwen weg

Er zijn trends die komen en gaan, zo was er eens: de getatoeëerde wenkbrauw. Thank god dat mijn moeder het hier niet mee eens was!

13. Less is more

Je moeder ziet je graag zo naturel mogelijk (veel mannen trouwens ook!). Te veel make-up maakt je niet altijd mooier.

14. Volg alle beauty tips die je van je moeder krijgt!

Ze geeft ze niet voor niks…

Welke beautytip vergeet jij nooit meer? Of misschien heb je ook nog wat aan deze wijsheden!

Reageer op artikel:
14 beauty tips die je van je moeder hebt
Sluiten