14 redenen om zo lang mogelijk twintiger te blijven (op advies van een dertiger)

Met grote wallen zit ik achter mijn laptop. Ik ben achtendertig en moeder van vier kinderen. Tien jaar geleden was ik achtentwintig en moeder van mezelf en niemand meer. Ik lees een artikel met levenslessen van een dertiger aan een twintiger. Het gaat over in balans zijn en jezelf accepteren. Nou, ik heb nieuws voor je. D’r klopt geen bal van al die ‘wijze’ lessen.

Stiekem wil iedere dertiger gewoon weer even twintiger zijn. Waarom? Daarom:

1. De wallen

Wallen waren het bewijs van een allemachtig mooi nachtleven. Dansen tot je erbij neer viel! Nu zijn wallen het zoveelste bewijs van ouderdom.

2. Dromen

Wakker worden als je twintiger bent doe je als je daar zin in hebt. Wakker worden als je eind dertig bent doe je niet meer. Want om wakker te worden zal je eerst moeten slapen. En dat bestaat niet meer echt.

3. Wat Motje?

Als twintiger fladder je als een vlinder door je leven. Je doet waar je zin in hebt. Je mag alles, want totaal op eigen benen maar je hoeft nog niks, want twintiger. Als dertiger ben je meer een mot met kapotte vleugeltjes. Het liefst ‘fladder’ je ’s nachts. Zonder al te veel prikkels, want die trek je niet meer.

4. Kedeng Kedeng

Als twintiger fantaseer je nog eindeloos over de toekomst. Als dertiger schrik je soms wakker :’verrek, heb ik nou die trein gemist?’

5. Losse Flodders

Als twintiger trek je iets uit de kast (het pas altijd )en ben je ook bij vreemde combinaties een lekker hapje. Als dertiger komt zelfs bij je ruime broeken die muffintop tevoorschijn, waardoor je zorgvuldig uitgekozen combinatie eruit ziet alsof hij uit de kast van ma Flodder komt. Je neemt nog maar een lekker hapje.

6. Mi-auw!

Als twintiger heb je na een avond goed doordrinken wel tien trucs om de kater te bestrijden. Als dertiger komt de kater terwijl je aan het drinken bent al naast je zitten, om pas na drie dagen weer treiterig langzaam weg te sukkelen.

LEES OOK: Hou je wel van een wijntje en soms eentje teveel dan herken je deze tien katers zeker

7. Binnen de lijntjes

Lippenstift zit gewoon op je lippen als je jezelf tot de twintigers mag rekenen. Als je bij de dertigers hoort beginnen die liplijntjes op lullige wijze vol te lopen. Ook als je zo zorgvuldig binnen de lijntjes had gekleurd.

8. OOOOHM

In balans?? Probeer als dertiger maar eens te mediteren. Tien tegen één dat je in slaap sukkelt. En yoga…? Ach ja. Yoga.

9. Lekker strak

Een vers nieuw mandarijntje met zo’n strak schilletje. Dat ben je als twintiger. Dat mandarijntje dat iets te lang in de tas van je kind bleef zitten, dat ben je als dertiger. Zuur en verrimpeld.

10. Frietje met

Als twintiger shampoo je eens in de zoveel tijd je weelderige lokken die nog feestelijk achter je aan wapperen. Als je dertig bent moet je ze iedere dag wassen om er niet uit te zien alsof je in een frituurpan hebt gelegen. Oh en zilvershampoo is ineens een levensbehoefte.

LEES OOK: 25 levenslessen die 40’ers aan 30’ers willen meegeven

11. Glad en guitig

Als twintiger zet je eens een guitig montuurtje op je gladde gezicht om hip en slim uit de hoek te komen, als dertiger zit je leesbril vast achter enorme diepe groeven rondom je ogen. Hip en slim? Wat is dat ook alweer?

12. Breinmist

Als twintiger werkt je brein nog zoals het bedoeld is. Er is sprake van een bepaalde frisheid en als je in een winkel bent, dan weet je nog wat je daar kwam doen. Als dertiger is er sprake van chronische breinmist. De kaas leg je in de oven en als je in een winkel staat, heb je werkelijk geen idee waarvoor je daar ook alweer was.

13. Slangenmens

De lenigheid die je als twintiger voor eeuwig denkt te bezitten, verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je bij de dertigers hoort. Je been in je nek? Alsof je daar nog behoefte aan hebt als je dertiger bent.

14. New Kids

Als twintiger ben je nog one of the guys. Je snapt de oudere generatie en begrijpt ook alle new kids on the block. Als dertiger hoor je bij ‘die ouwe lullen die er niks van snappen’. En ja, dat doet pijn.

Mijn advies

Er is dus maar één advies dat ik je als dertiger graag wil geven; blijf zo lang mogelijk twintiger en laat je niet verleiden door al die wijze adviezen!

Wil je ook weten wat je na je dertigste absoluut heus nog echt wel een beetje aan kunt trekken, lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
14 redenen om zo lang mogelijk twintiger te blijven (op advies van een dertiger)
Sluiten