Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 8 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

14 x lessen over vrouwen die mannen aan hun zoon willen meegeven

Wij houden van onze mannen, en dat is alleen maar meer geworden sinds de kinderen. En we smelten als we dit lijstje lezen, waar 14 mannen lessen over vrouwen meegeven aan hun zoon(s). Lief, respectvol, maar ook met een knipoog. Want zo makkelijk zijn wij nou ook weer niet.

We maakten ook een rondje bij de mannen uit onze eigen omgeving. Dit waren hun grappige, maar ook mooie antwoorden.

1. Zayed:

‘Ik wil dat mijn zoon alle vrouwen behandelt zoals hij ook zijn moeder behandelt.’

2. Mitchell:

‘Als je niet weet hoe je met een vrouw moet omgaan, luister dan altijd meer dan dat je praat.’

3. Mario:

‘Ik wil dat hij weet dat vrouwen wel alles kunnen doen, maar dat een échte man ervoor zorgt dat dat niet gebeurt. Ik leer hem koken en de was doen. Ik wil dat hij een volwaardige partner wordt, niet alleen de kostwinner.’

4. Jeremy:

‘Ik heb een hekel aan de manier waarop de maatschappij mannen en vrouwen altijd tegenover elkaar zet. Alsof we van een andere planeet komen. Ik wil m’n zoon leren dat we uiteindelijk bijna hetzelfde zijn.’

5. Edward:

‘Woorden zijn zo krachtig. Ik zorg dat ik zelf niet seksistisch of agressief over vrouwen praat, ook niet over zijn moeder. Zelfs nu we gescheiden zijn. Ik zal altijd met respect over haar blijven praten.’

6. Luc:

‘Blijf trouw aan de vrouw waar je van houdt, en als je niet meer van haar houdt, zorg dan dat je dat meteen tegen haar zegt.’

7. Kevin:

‘Ik doe mijn uiterste best om zelf het goede voorbeeld te geven. Ik behandel mijn vrouw met de meeste respect en verwacht van mijn zoon hetzelfde.’

8. Rick:

‘Als je denkt dat je de vrouw van je leven hebt gevonden, ga daar dan voor de volle honderd procent voor.’

9. Ted:

‘Mijn zoon is 8 en begint net te leren dat meisjes iets gevoeliger zijn dan jongens. Daarom vertel ik hem dat je sommige dingen wel gewoon tegen jongens kunt zeggen, maar bij meisjes moet je de grove randjes er eerst even afhalen! ;-)’

LEES OOK: Hilarische uitspraken van kinderen over hun zwangere moeder

Alrik:
‘Geef ze altijd gelijk. Ook al hebben ze geen gelijk.’

10. Mohammad:

‘Mijn familie is alles voor me. Ik leer mijn zoon dat vrouwen het hart van het huis zijn en daarom verwend moeten worden. Zonder hen is er geen gezin en familie.’

11. Lewis:

‘Ik wil dat hij weet dat vriendschap het belangrijkste is in elke relatie. Dat is het begin van alles, heb lol en wees respectvol.’

12. Jelle:

‘Zorg dat ze snapt dat voetbal hoog op het prioriteitenlijstje van de man staat. Snapt ze dat niet, moet je verder zoeken!’

13. Perry:

‘Dat vrouwen de tijd nemen om zich klaar te maken. Heel veel tijd hebben ze nodig. Het heeft geen zin om je geduld te verliezen en chagrijnig te worden.’

14. Ben:

‘De kracht van het woord nee. Of het nou nu over speelgoed gaat of later over het huishouden, nee moet je erg serieus nemen. Ga maar niet in discussie.’

Maar wat als vrouwen mannen zouden naroepen? In plaats van andersom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
14 x lessen over vrouwen die mannen aan hun zoon willen meegeven
Sluiten