Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 6 februari 2015

15 artiesten maken van kinderziekenhuis een fijne plek

Als kinderen naar een kinderziekenhuis moeten voor langere tijd hoop je dat ze los van de ellende ook gewoon kind kunnen zijn. En dat lukt in het London Royal Children’s hospital dat ingericht werd door 15 kunstenaars met oog voor de kinderwereld.

De steriele, kille omgeving van een ziekenhuis kan heel angstig zijn voor kinderen. En de reden dat ze er zijn is vaak al naar genoeg. En waarom eigenlijk, moet Vital Arts hebben bedacht. Deze kunst organisatie verzamelde 15 kunstenaars die de belevingswereld van een kind goed begrijpen. De opdracht: verander het kinderziekenhuis in een vrolijke, kleurrijke plek.

Kinderboeken en Tord Boontje

De ruimtes, van kamers tot afdelingen tot speelruimtes en kantine. Alles kreeg een make/over binnen de grenzen van wat kan en mag in een ziekenhuis. En daar herken ik toch in ene de houten blokken van Miller Goodman, waar ik altijd mee speel met mijn zoontjes. En welja, de tekeningen uit ‘Mama kwijt’ van Chris Houghton. Zelfs onze eigen Tord Boontje ontwierp een hele afdeling. Wat een feest der herkenning.

Bekijk hier een groot deel van de ruimtes in het Londense Royal Kinderziekenhuis:

Cornelia Baltes
De verloskunde afdeling in het vrouwen en kinder centrum van het Royal London ziekenhuis heeft precies de juiste sfeer tussen sereen en lief.

Morag Myerscough

Donna Wilson

Chris Haughton (‘Mama kwijt’)

Miller Goodman (houten speelgoed)

Tord Boontje (onze eigen)

Cotrell en Vermeulen & Morag Myerscough
De activiteiten ruimte op de 7de verdieping waar de kinderen kunnen spelen, rennen en ravotten. Zo mooi…

Blaise Drummond

Lemn Sissay & Morag Myerscough

Reageer op artikel:
15 artiesten maken van kinderziekenhuis een fijne plek
Sluiten