Redactie
Redactie Erop uit november 8, 2014

15 betekenisvolle cadeaus om aan je kind te geven

Weet jij nog wat jouw kind op z’n eerste verjaardag kreeg? Waarschijnlijk wel, want dat is toch best een speciaal moment. Gelukkig zit het leven vol met speciale momenten én dus vol met cadeaus. Je hoeft echt niet elke keer iets nieuws te kopen, want er bestaat een grote kans dat jij de meest betekenisvolle cadeaus allang in huis hebt!

Ook als je kinderen iets ouder zijn, of zelfs al volwassen, zijn er veel gave dingen die je ze cadeau kunt doen. Met deze tips laat je zien dat het leven echt niet alleen om materiële zaken draait, maar om jullie herinneringen samen:

1. Geef je zoon of dochter een paar familierecepten

Het recept voor appeltaart of huzarensalade staat natuurlijk overal. Maar is het is zoveel leuker om het recept van je moeder of grootmoeder te maken. En laten we niet vergeten: het is veel lekkerder!

2. Maak een collage van een kinderhobby

Tegenwoordig zijn er speciale 3D-lijsten te koop die je zelf kunt vullen. Hier is gekozen voor balletschoentjes met een foto, maar hockey, voetbal etc. kunnen natuurlijk ook.

Bron

3. Geef een voicerecorder met een oud fragment

Mijn zusje zong 5 jaar terug keihard mee met Wii Singstar. We namen het stiekem op en kunnen er nog steeds hard om lachen. Over een paar jaar kunnen we het haar via een voicerecorder cadeau doen.

4. Lijst een bijzondere brief in

Heb je ooit een mooie brief ontvangen met Moederdag? Of schreef je ooit zelf een mooie brief aan je kind? Lijst ‘m in en je hebt er nog generaties lang plezier van.

5. Maak een collage met oud speelgoed

Zie #2 voor dit type 3D-lijst. Hier is gekozen voor treintjesspeelgoed, maar het kan net zo goed met Lego of Playmobile.

Bron

6. Geef een familiestamboom cadeau

Het tv-programma ‘Verborgen Verleden’ is een grote hit. En heel begrijpelijk! We willen toch allemaal weten waar we vandaan komen? Graaf eens in je archieven en deel het resultaat met je nageslacht.

Bron

7. Schrijf brieven voor later

Schrijf een mooie brief aan je kind en stop deze in een mooie envelop. Geef de envelop cadeau, maar zeg er nadrukkelijk bij dat ze deze pas op een speciaal moment mogen openmaken. Bijvoorbeeld als ze verdrietig zijn of zich even eenzaam voelen.

8. Bewerk een foto van het ouderlijk huis

Tegenwoordig bestaan er veel apps waarmee je toffe effecten kunt toepassen. Je kind heeft ongetwijfeld veel herinneringen aan deze plek en met dit cadeau kan hij of zij het een bijzonder plekje geven.

9. Geef een eerste ervaring cadeau

Dit kan van alles zijn: van musical tot voetbalwedstrijd. Op mijn negende ging ik met mijn moeder en zusjes naar de Musical Elisabeth in het Circustheater. Wat was dat gaaf! Die ervaring heb ik toch maar mooi meegekregen.

10. Maak een collage van entreekaartjes

Niet iedereen bewaart deze kaartjes, maar dat is eigenlijk zonde. Hoe leuk is het om later nog die kaartjes van Disneyland of dat vliegticket naar NY terug te zien? Dat wordt gegarandeerd een middagje herinneringen ophalen.

11. Lijst de favoriete teddybeer in

Hier is voor een fraaie Baroklijst gekozen, waardoor je snel een chique eindresultaat hebt. Lekker strak kan natuurlijk ook, het is maar net wat bij jouw interieur past.

Bron

12. Lijst het geboortekaartje in en geef het cadeau

Veel ouders bewaren gelukkig de geboortekaartjes van hun kinderen. Hoe leuk is het om deze op een dag aan je eigen kind te geven? Bijvoorbeeld zodra je zoon of dochter zelf een kindje heeft gekregen.

Bron

13. Geef een kookworkshop cadeau

Jong geleerd is oud gedaan! Jij wilt toch ook dat jouw kind zich later staande houdt in de keuken? Tegenwoordig kun je je samen met je zoon of dochter opgeven voor ouder-kind kookworkshops! Hartstikke leuk en een cadeau om nooit te vergeten.

Bron

14. Geef de nieuwste editie van een favoriet kinderboek cadeau

Altijd leuk om in de kast te hebben staan, maar veel volwassenen vergeten hun oude kinderboeken mee te nemen. Hoe leuk is het dan om alsnog je favoriete boek in een splinternieuwe editie cadeau te krijgen?

15. Plant samen een boom

Goed voor het milieu, maar ook een fijne herinnering voor later. Bij mijn opa in de tuin stonden nog bomen die mijn vader, ooms en tante hebben gepland. Toen wist ik het: dat wil ik later ook!

Wie is er nou niet blij met zo’n betekenisvol cadeau? Gelukkig zijn jonge kinderen al snel tevreden. Zo ook dit meisje, dat extreem gelukkig is met haar fopcadeau! Bekijk de schattige video >

Reageer op artikel:
15 betekenisvolle cadeaus om aan je kind te geven
Sluiten