Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 9 mrt 2017

15 dingen die moeders zeggen… maar wat ze eigenlijk denken

De zinnen die we tegen onze kinderen zeggen. Als we moe zijn en op van de dag, de week, de maand. Ik kan er wel om lachen, want op die moeilijke momenten denk ik even iets heel anders…

Echt, ik heb de grootste lol met mijn kinderen, geniet me 90% van de tijd suf van ze. En ben echt dankbaar dat ik die drie schatjes heb gekregen, gezond en wel. Maar 10% van de tijd ben ik moe, sjaggerijnig en kan ik weinig hebben. Op dat soort momenten zeg ik dingen tegen mijn kinderen, maar denk ik iets heel anders. Komt ‘ie:

1. Heb je bananen in je oren?

Kun je ajb nu eens luisteren naar wat ik te zeggen heb, voor één keertje please. Het zou het leven zo veel makkelijker maken. En zou ik niet zo veel bananen hoeven te kopen…

2. ‘Zie je deze Cars auto in de vorm van een lepel met spaghetti? Vroem, vroem daar gaat ‘ie je mond in racen’

Ben je nou nog niet oud genoeg om die lepel zelf in je mond te stoppen en in dezelfde versnelling als McQueen je bordje schoon leeg te eten.

3. ‘Stop-nu-met-elkaar te…bijten/slaan/trappen/stompen/haren trekken’

Als jullie nog heel even doorgaan zijn jullie zo moe, dan val je vast in een diepe tomeloze slaap.

5. ‘Moet ik komen ingrijpen?’

Ik heb dus echt geen zin om uit mijn welverdiende bad te stappen en die twee uit elkaar te halen. Ze zoeken het maar uit. Ik blijf lekker liggen met mijn wijntje. Mag ik ook even tien minuten?

6. ‘Omdat ik het zeg’

Omdat ik het zeg.

7. ‘Moet ik de auto omdraaien en naar huis rijden?’

Alsof ik weer naar huis rij en binnen ga zitten met die apen. We gaan toch lekker naar speeltuin en op de terugweg langs de super en gall&gall. Ik bluf dus eigenlijk en ik hoop dat jullie er volkomen intrappen. Wat gelukkig meestal zo is.

8. ‘Zal ik dan maar weer Op een klein stationnetje zingen?’

Ik heb zo geen zin in weer het kleine stationnetje. Die zeven wagentjes kunnen het heen en weer krijgen. Ja, ja ze zijn heel keurig en staan op een rij. En dat miezerige machinistje met zijn wieletje. Hij hakt en puft maar een eind weg.

9. ‘Eet je worteltjes op, super lekker en gezond’

Als ik jou was zou ik het ook niet eten, maar het moet nu eenmaal. Als ik het niet doe voel ik me later schuldig als ze pips bij de dokter zitten en hij vraagt of ze wel genoeg groenten en fruit eten. Morgen weer lekker patatjes, nu doorbijten. Nee jij niet, ik.

10. ‘Ah, ben je gevallen op je knie?’

Laat het meevallen alsjeblieft, ik weet niet waar de pleisters zijn, zo kusje erop, ga maar weer lekker verder buiten spelen. Dahag, stoere vent.

11. ‘Zeg je even bedankt voor het spelen tegen Japies moeder?’

Ik snap eigenlijk niet waarom. Japies moeder moet blij zijn dat mijn zoontje komt spelen, heeft zij meer rust en hoeft ze haar hyperactieve Japie niet zelf te vermaken zelf. Maar het staat wel keurig en ‘comme il faut’ dus zeg het nou maar, dan lijk ik ook een nette moeder.

12. ‘Ik ben nog altijd de ouder en jij het kind’

Kon het maar omgekeerd zijn. Ben ik het kind, ga ik lekker urenlang niks doen, me vervelen, een tekening maken, Monopoly spelen, tv kijken. Mag ik alsjeblieft het kind zijn, please

13. ‘Niet van de grond eten, dat is vies’

Op zich best handig. Als je thuis nou wel van de grond eet en buiten de deur niet, dan vind ik het prima. Hoef ik minder te stofzuigen.

14. Slaap lekker lieverdje, droom zoet

Als je nu weer van monsters gaat dromen dan pak ik die foto’s er weer bij. Wordt alsjeblieft vanavond niet wakker, laat me slapen, al is het maar 6 uurtjes. Ik zou er een moord voor doen. Theoretisch dan hè.

15. Ik tel to drie. 1…, 2….., drrrriiii

Ik tel liever tot 1.000. Ik heb geen energie meer om op te staan. Je op de time-out te zetten, je naar bed te dragen. Ik wil nu, met mijn voeten omhoog, met een plankje kaas en een glas Sauvignon Blanc de Slimste Mens kijken. Omdat er niks anders op tv is. En ik dol ben op Maarten van Rossum.

En last but not least:
Ik hou van jullie en alle moeilijke momenten, slapeloze nachten, laag energie pijl en nul eigen tijd zijn het dubbel en dwars waard om jullie moeder te zijn. Tot in de lengte der dagen. Copy Paste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
15 dingen die moeders zeggen… maar wat ze eigenlijk denken
Sluiten