Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 17 feb 2015

15 ‘gebreken’ die je partner waarschijnlijk leuk aan jou vindt

In films, bladen en boeken gaat het altijd over de perfecte love story. Prinsen op witte paarden en de meest romantische ontmoetingen op hét perfecte moment. Lariekoek. Een handjevol van ons zal misschien man of vriend heel romantisch ontmoet hebben, maar de picture perfect bestaat niet. En we moeten ook gewoon stoppen met dat te willen, want het levert alleen maar teleurstellingen op. En daarbij, niemand is perfect.

Voor de degenen die al zover zijn, zit er niets anders op dan deze gebreken (lees: imperfecties) te accepteren. Sommige gebreken zijn zelfs helemaal niet zo verkeerd en zijn precies wat mannen zoeken in de ‘perfecte vrouw’.

1. Je geeft té veel om hem

Je denkt de hele dag aan hem en maakt beslissingen met zijn geluk in je achterhoofd. Je wil dat hij blij is, want een glimlach op zijn gezicht is in jouw ogen het mooiste wat er is.

2. Je hebt veel te veel tijd nodig om jezelf klaar te maken

Jullie hadden om 20.00 afgesproken en om 20.47 zit hij nog steeds zuchtend op de bank, nadat je net voor de derde keer iets anders aan hebt getrokken. Ach, hij is het wel gewend. Een uurtje eerder beginnen met klaarmaken heeft toch geen zin, loopt altijd uit. Als je klaar bent zie je er fantastisch uit en is hij degene die de hele avond naast jóú staat. En dat vindt-ie eigenlijk alleen maar leuk.

3. Je weet zonder moeite zijn gebreken te noemen (en dat doe je, onbewust, heel vaak)

Jij weet dat hij niet perfect is. Hij weet, dat jij weet dat hij niet perfect is. Maar toch zeg je het veel te vaak terwijl hij niet echt van plan is te veranderen. Toch kun je jezelf niet inhouden en weet je dat hij van je houdt.

4. Je doet altijd compleet onverwachtse dingen – speciaal voor hem

Je verrast hem met picknicks en dagjes uit. Je bent spontaan en vrij oncontroleerbaar. Hij verveelt zich nooit omdat je hem daar de tijd niet voor geeft. Hij voelt zich eigenlijk schuldig omdat hij niet zo zijn best doet als jij (al weerhoudt dat jou nergens van).

5. Je besteedt veel te veel tijd aan het uitzoeken van het perfecte cadeau voor hem

Je hebt werkelijk altijd hét perfecte cadeau en daar kan kan hij niet aan tippen – en dat wil je ook helemaal niet. Het enige wat je belangrijk vindt, is dat hij zijn best doet om er net zo veel tijd en moeite in te stoppen als jij voor hem doet. Het cadeau maakt je eigenlijk niets uit – alleen dat hij genoeg van jou houdt om in zijn ogen het perfecte cadeau voor jou uit te zoeken.

6. Je zorgt goed voor jezelf en dat zorgt ervoor dat hij er af en toe uitziet als een slons

Je bent altijd aan het trainen en bezig met gezond eten. Waardoor je er altijd goed uitziet in een strakke jurk die perfect aansluit op je ‘curves’. En tja, als dat iets minder is voor zijn zelfvertrouwen, so be it.

7. Jij hebt altijd gelijk

Iedere keer wéér – alsof je helderziend bent (en dat vindt-ie maar niks). In discussie gaan heeft geen zin, want je kent hem beter dan wie dan ook. Gelukkig hebben mannen de gave, om te wachten tot de storm is gaan liggen. Daarna praten ze weer tegen je. Heel goed, mannen.

8. Je krijgt het op de een of andere manier voor elkaar om hem zowel nodig als niet nodig te hebben (ja, het is heel verwarrend)

Soms lijkt het wel alsof je niet kunt leven zonder hem en de andere keer zorg je beter voor jezelf dan hij voor jou. Je wist niet dat het mogelijk was dat je iemand zo nodig kan hebben en tegelijkertijd zo onafhankelijk kunt zijn.

9. Je dwingt hem om zichzelf te verbeteren, wat heel veel werk kost…

Je stimuleert hem altijd. In zijn werk, zijn persoonlijke doelen en in jullie relatie. Je weigert te accepteren dat hij ‘gewoon lui’ is, hoeveel hij ook protesteert. Je wil hem en je houdt van hem – maar het liefst, heb je de versie van hem die hij altijd had willen zijn. Je bent graag het extra duwtje in zijn rug en dat vindt-ie best prettig.

10. Je bent nooit bang om te zeggen wat je denkt

De ene helft van de keren is hij bang dat alles wat jij tegen hem zegt, zijn leven alleen maar nóg moeilijker zal maken en de andere keer kan hij niets anders dan lachen om wat je zegt. Je steekt jouw mening niet onder stoelen of banken. Je bent een beetje een flapuit, maar wel zíjn flapuit en daar is hij echt wel trots op.

11. Je houdt het liefst de hele dag zijn hand vast of ligt in zijn armen

Het is zomer, 30 graden – en toch wil je zijn hand vasthouden. We gaan heus niet dood van een beetje zweet.

Maar wanneer het kouder wordt en je dicht tegen hem aankruipt, geniet hij van ieder moment. Dat gaat hij jou natuurlijk nooit vertellen en zijn vrienden al helemaal niet. Maar dit zijn misschien wel jullie favoriete momenten samen.

12. Je doet altijd dingen buiten je ‘comfort zone’ en sleept hem daarin mee…

Altijd nieuwe dingen proberen; onbekende gerechten, vreemde plaatsen ontdekken, voor hem ook een verrijking!

13. Je verwacht dat hij meer van jóú houdt dan van welke vrouw ooit

Je wil hem helemaal voor jezelf, delen bestaat niet.

14. Je geeft hem het gevoel dat hij je ieder moment kan verliezen

Meestal geef je hem het idee dat jullie relatie veilig en goed is. Maar dan… wanneer hij het net iets te comfortabel krijgt, herinner je hem eraan hoe fantastisch je eigenlijk bent. En hoeveel mannen er een moord voor zouden doen om met jou te zijn. Je wrijft het niet in z’n gezicht – daar ben je te ‘cool’ voor. In plaats daarvan laat je het hem zelf uitzoeken, wat hij eigenlijk véél erger vindt (en dat weet je).

15. Je verwacht dat jullie de voor rest van jullie leven samen zijn

Je wil iedere nacht samen slapen en ‘s ochtends samen wakker worden. Je wil dat hij er altijd voor je is. Als je ziek bent, wanneer je verdrietig bent en als het leven je even te veel wordt. En dat, tot jullie oud, grijs en verschrompeld zijn. Het grappigste van alles is, is dat je niets van dit alles teveel gevraagd vindt. Maar aan de andere kant zou je exact hetzelfde voor hem doen, dus zo gek ben je misschien wel niet.

Meer lezen over relaties? Lees dan ook: Vier redenen waarom een beetje jaloezie goed is voor je relatie en 12 manieren om aan je relatie te schaven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
15 ‘gebreken’ die je partner waarschijnlijk leuk aan jou vindt
Sluiten