Redactie
Redactie Kids 15 apr 2016

15 intieme foto’s die laten zien hoe ontroerend mooi een keizersnede kan zijn

We hebben al verschillende reeksen geboortefoto’s gezien, maar wat deze foto’s bijzonder maakt is de keizersnede. Verschillende geboortefotografen vertellen over hun meest bijzondere foto’s:

Dit was de tweede keizersnede voor moeder Meg. ‘Het is ongelooflijk surrealistisch. Je ligt vastgebonden op de operatietafel, voelt de druk en dan ineens ligt de baby in je armen.’

Nederlandse geboortefotograaf Inge Berken koos deze foto vanwege het saamhorigheidsgevoel in de operatiekamer en het welzijn van de moeder. ‘Ze willen allemaal dat de moeder zich zo prettig mogelijk voelt. Het voelde daarom bijna niet als een OK.’

Bron: Keri-Ann

Deze moeder kreeg een geplande keizersnede vanwege een zeer traumatische ervaring vlak voor de geboorte. De geboorte was een ongelooflijke genezing voor haar, een positieve ervaring waar zij zo naar verlangde.

Na drie jaar proberen waren Jacqi en haar man eindelijk zwanger. Toen er werd besloten dat het kindje met de keizersnede ter wereld zou komen, kozen zij voor een doorzichtig gordijn in plaats van een blauw gordijn, zodat ze de baby direct konden zien.

De allereerste ademhaling van dit kleine wondertje!

De geboorte van een tweeling. De eerste baby kwam er zo uit, met zijn handjes omhoog. Reikend naar de hemel en naar zijn familie. Een bijzonder moment.

Deze vader was erbij toen zijn derde kindje ter wereld kwam. Over een meisjesnaam had hij alleen nog niet nagedacht, omdat hij eerder drie jongens kreeg. Ze noemde haar Denthe, maar hij wees er wel op dat de medewerkers bij zijn vrouw moesten nagaan of de spelling wel klopte.

Dit was de derde jongen en derde keizersnede in drie jaar voor moeder Lia, met dezelfde doktors in dezelfde kamer.

Ik verwachtte eigenlijk een jongetje, maar toen ik over het gordijn keek, keek ik recht in de ogen van een prachtig meisje. ‘Haar kleine, uitgestrekte armen en handen waren zo perfect, het maakte me zwak in de knieën.’ Aldus vader André.

‘Het voelde alsof ik aan boord ging van een vliegtuig. Ik haat het om te vliegen, maar ik ben wel opgewonden om naar de bestemming te gaan. In dit geval was de operatie het vliegen en mijn kind de bestemming.’

Bron: Ker Fox

Curtina was zo opgelucht toen zij haar zoon voor het eerste hoorde huilen. Haar keizersnede was niet gepland, maar uit nood vanwege haar hart. ‘Ik probeerde niet van het ergste uit te gaan, maar bad dat alles goed zou komen. Ik kon de kracht voelen in zijn stem, toen hij huilde.’

Bron: Amy Lynn

Moeder Brooke was een emotioneel wrak voorafgaand aan de operatie, maar toen zij haar kleine Asher vast kon houden verdwenen al haar angsten en zenuwen als sneeuw voor de zon.

Hoe hard deze moeder haar best ook deed, haar derde kindje moest (net als haar twee eerdere kinderen) via de keizersnede geboren worden. Gelukkig had zij een ontzettend lieve, zorgzame en deskundige kraamverzorgster. ‘De ogen van de moeder liepen vol met tranen en die van ons ook,’ aldus fotograaf Ashley.

Na een lange bevalling konden ze elkaar eindelijk in de armen sluiten.

Moeder Esther kwam speciaal vanuit Nigeria overgevlogen naar de Verenigde Staten voor een keizersnede. In haar eigen land is dat niet gebruikelijk en zijn er maar beperkte mogelijkheden.

Reageer via Facebook!>

En dít zijn de zeven beste bevallingsfoto’s van de wereld!>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
15 intieme foto’s die laten zien hoe ontroerend mooi een keizersnede kan zijn
Sluiten