Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 1 feb 2019

Goed nieuws: het blijkt dat we veel minder tijd in de sportschool nodig hebben om het maximale er uit te halen

Als je een avondje naar de sportschool in je drukke agenda hebt weten te wringen, hebben we goed nieuws: een kwartiertje HIIT kan al wonderen doen voor je gezondheid! Volgens een nieuw onderzoek is 15 minuten intensieve training namelijk genoeg om de insulinegevoeligheid te verbeteren en de spierkracht te vergroten.

Het onderzoek

Waar in eerdere onderzoeken wel eens is beweerd dat minstens 45 minuten sporten genoeg is, blijkt nu dat slechts een derde van die tijd genoeg is om de vruchten van te plukken. De deelnemers aan het onderzoek volgden een programma van zes weken, en na twee weken konden de onderzoekers (en de deelnemers zelf) al positieve effecten zien!

Goed nieuws voor mensen met diabetes type 2

De resultaten van dit onderzoek kunnen positieve gevolgen hebben voor mensen met diabetes type 2. Voor mensen met diabetes type 2 is beweging belangrijk. Zij voelen zich vaak beter door te bewegen. Als 15 minuten genoeg is om de insulinegevoeligheid te verbeteren, is dat goed nieuws voor mensen met diabetes type 2. Een verbetering van insulinegevoeligheid zorgt voor betere opname van koolhydraten. Mensen met diabetes type 2 of andere hormoonaandoeningen (zoals bijvoorbeeld PCOS) hebben vaak last van insulineresistentie. Insuline is een hormoon dat de bloedsuikerspiegel in het lichaam reguleert, voor mensen met diabetes type 2 of andere hormoonaandoeningen is door insulineresistentie lastig voor het hormoon om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Geen slopende uren meer in de sportschool doorbrengen dus!

Psst, sporten geeft je seksleven ook een boost. Dit is waarom! 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Goed nieuws: het blijkt dat we veel minder tijd in de sportschool nodig hebben om het maximale er uit te halen
Sluiten