florine duif
florine duif Kids 7 okt 2016

15 onvergetelijke dingen die je met je kind kunt doen

Denk je terug aan je kindertijd, dan zijn het waarschijnlijk vooral de leuke, bijzondere momenten die je zijn bijgebleven. Een goede reden dus om ook zulke herinneringen met je kind te creëren. Hier 15 voorbeelden van onvergetelijke dingen die je met je kind kunt doen en waar je kind het later ongetwijfeld nog over zal hebben. En jij ook!

Tip: de activiteiten hoeven niet groots te zijn om impact te maken!

1. Bouw samen een hut onder de tafel

Met lakens, kussens en knuffels. Een boomhut is misschien nog wel leuker, maar hè, wie het kleine niet eert… Of denk eens aan een soort hut uit de film The Holiday, die alleenstaande vader Graham a.k.a. Jude Law voor zijn dochters heeft gemaakt. Pfoe… wat een heerlijke man, eh, film.

2. Organiseer een sleepover met vriendjes en vriendinnetjes

À la de Stampertjes uit Pluk van de Petteflet. Dus: matrassen op de grond en heel veel patat bestellen!

3. Maak een koude, donkere avond extra gezellig

Maak warme chocolademelk, steek de kaarsen aan, leg allemaal dekens op de bank, trek pyjama’s aan en dikke sokken en kijk met de hele familie tot in de late uurtjes een film.

4. Pak dat ene verjaardagscadeau overdreven groot in

Met strikken en linten. Het gezicht van je kind wanneer ‘ie ‘s ochtends de kamer in komt gelopen is onbeschrijfelijk.

5. Laat je kroost een dag lang kiezen wat ze willen eten

Dus is het ijs als ontbijt, dan is het ijs als ontbijt. Hoe gek het ook is, zij bepalen. (Morgen gewoon wat extra broccoli).

6. Laat je kind zomaar iets uitkiezen wat hij of zij heel graag wilt

Dit kan een mooi cadeau zijn, maar nog beter: ga iets doen met je kind waar hij al tijden van droomt. Naar dat ene pretpark of samen een nachtje in een hotel.

LEES OOK: Deze 15 briljante papa’s hebben het vaderschap goed begrepen.

7. Organiseer een één-op-ééndag

Laatst zei een mannelijke kennis van me dat hij eens per jaar iets leuks/cultureels/gezelligs met zijn dochters gaat doen. Zonder bijzijn van zijn vrouw. Al vijftien jaar lang. Goed voor de bonding, vond ‘ie zelf, en een goed moment om eens over andere dingen te praten dan typische moeder-dochter onderwerpen. Ook een aanrader voor moeders met zoons.

8. Zet een speurtocht uit in het donker

Ik kan me herinneren dat ik ooit – in de zomer – een partijtje had, waarbij de moeder een speurtocht in de duinen had uitgestippeld. Het was pikkedonker en super spannend. De helft van de klas was er en uiteindelijk sliepen we pas om 00.00 uur. Zoiets vergeet geen enkel kind.

9. Laat je kind een superheld uitzoeken en maak samen een kostuum

Ook voor de niet creatieve moeders onder ons: tegenwoordig kan je ook met twee linkerhanden iets knaps maken. Lang leve YouTube en al zijn tutorials!

10. Organiseer een ‘zomaar-feest’ met je kind

Versier de kamer, koop een taart, blaas de kaarsen uit, dans de kamer door en vier het leven!

11. Begraaf een schat

Of het nu in een tuin is of een plantenbak; maak er in ieder geval een schatkaart bij.

12. Creëer een familiegewoonte

Kinderen zijn dol op tradities en rituelen. Het geeft rust en zekerheid, denk maar aan de vaste manier waarop je je kind naar bed brengt. Probeer daarnaast unieke rituelen te creeeren die speciaal zijn voor jullie gezin. It’s up to you, als het maar uniek is voor jouw gezin en dagelijks terugkomt.

13. Ga met je kinderen naar buiten als het keihard regent

Trek regenjassen en laarzen aan en spring door de grootste plassen. Wie vindt het nou niet leuk om lekker nat te worden?

14. Probeer concertkaartjes te regelen voor het idool van jouw kind

In mijn tijd waren dat de Spice Girls, maar wie het op dit moment ook is. Justin Bieber? Maar het kan natuurlijk ook kaartjes voor een evenement zijn waar ze hun sportheld kunnen zien.

15. Organiseer één dag waarop zowel jij als je kind een keer helemaal niets hoeven

Skip hockey, ga met pyjama’s aan een beetje hangen, laat hem of haar spelen – of niet – en eet alleen maar dingen waar jullie allebei zin in hebben, kijk een fimpje en val samen op de bank ik slaap. Who cares, niemand die het ziet en morgen is er weer een dag.

Wat is jouw mooiste herinnering en wat zou jij je kinderen willen meegeven? Laat het ons weten via de Famme-Facebookpagina (waar we sinds kort meer dan 100.000 likes hebben, dankzij jullie!).

Reageer op artikel:
15 onvergetelijke dingen die je met je kind kunt doen
Sluiten