Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 19 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

15 redenen om (nog meer) open te staan voor verrassingen

We maken allemaal plannen en daar is helemaal niks mee. Maar soms mag je die plannen best loslaten en openstaan voor de verrassingen die het leven brengt. Of die nou mooi of allesbehalve leuk zijn; dat die komen, is een vast gegeven. Omarm en benut dat.

Uiteraard moet er iets van een richtlijn zijn. Je moet naar je werk en de kinderen naar de crèche, of iets van een andere planning. Staar je hier alleen niet blind op. Dingen lopen nu eenmaal anders dan gepland en dat kan op z’n tijd enorm fijn zijn.

 1. Wanneer je durft los te laten, sta je open voor alles wat komen gaat. Je hebt vertrouwen en dit helpt je in alles wat je doet. Het komt goed, hoe dan ook.
 2. Als men heel erg gefocust is in bepaalde situaties wordt het ‘gevoel’ soms een beetje vergeten. Sta wat meer stil bij de dingen des levens. Wanneer je openstaat voor verrassingen, heb je ook daar meer ruimte voor.
 3. Verrassingen kunnen leiden naar de eindbestemming. Misschien droomde je nooit eerder over emigreren, maar komt er een buitenkans voorbij waardoor dit opeens wel een serieuze optie is. Van tevoren had je niet kunnen weten dat een kans als deze zich zou voordoen.
 4.  Verrassingen kunnen uitlopen op innerlijke rust. Dit heeft opnieuw te maken met durven loslaten. Heb vertrouwen in jouw pad en de timing die daar bij hoort, de rest volgt vanzelf.
 5. Een passie kan werkelijkheid worden wanneer je openstaat voor verrassingen. Wees gefocust op je doel en omarm de onverwachte kansen die voorbij komen. Wellicht overstijgt dit je stoutste dromen.
 6. De liefde van je leven is wellicht een grote verrassing. Misschien was jij er heilig van overtuigd dat het je buurjongen was, maar blijkt het die knappe Spanjaard. Je weet het niet, sta er voor open.
 7. ‘Ja’ zeggen brengt vaak meer positieve dingen teweeg dan ‘nee’ zeggen. Hij of zij die openminded is, plukt hier vaak de vruchten van. Kijk maar eens naar inspirerende mensen die hun verhaal vertellen. Zij zijn vaak ‘open’ en hebben vertrouwen.
 8. Wanneer je eenmaal gewend bent aan ‘openstaan voor verrassingen’, volgen deze elkaar steeds vaker op. Je dacht misschien dat het niet meer kon, maar ook jij kan zelfs dan nog perplex staan in sommige situaties.
 9. Je kunt nieuwe relaties opdoen met familieleden, kennissen of meer. Vooraf dacht je wellicht dat jullie geen enkele connectie hadden, maar als je dat oordeel loslaat kan dit tot veel goeds leiden.
 10. Je ontwikkelt een nieuw talent of een nieuwe eigenschap. Je doet iets waarvan je niet wist het te kunnen, en dat is het gevolg van niet alles uitgestippeld hebben. Pak dat schilderdoek en zie wat ervan komt, wellicht ben jij de nieuwe Picasso.
 11. Tegenslagen kunnen zich ontwikkelen tot kansen. Het leven is niet alleen maar fijn, tegenslagen zullen zich voordoen. Blijf hier niet in hangen, laat je positief beïnvloeden en verrassen door niet eerder bedachte oplossingen.
 12. Investeringen in geld, energie, liefde of dergelijke kunnen een hele andere uitkomst hebben. Je plant een zaadje en verwacht deze te zien bloeien. Dit gebeurt ook, maar dan op een andere plek. Dit kan heel goed en dat is prima.
 13. Hoe meer ups en downs je toelaat in het leven, hoe makkelijker die worden. Jij bent niet bang voor regen, want regen maakt plaats voor zonneschijn. Die wetenschap maakt je rustiger dan ooit tevoren.
 14. Zonder verrassingen is het leven saai. Misschien denk je nu alles precies te willen weten, maar het leven is een stuk saaier wanneer dit het geval is. Geniet van verrassingen.
 15. Verrassingen kunnen het mooiste in je leven zijn. Denk maar aan de man van jouw dromen, het ongeplande kindje, de droombaan en meer van dat soort dingen. We weten het allemaal niet, dus we kunnen er maar beter voor openstaan en van genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme