Redactie
Redactie Body 7 mei 2015

15 x interessante kindernamen die celebs aan hun kinderen gaven

Feit: we moeten minder oordelen. Over wat andere mensen vinden en doen. Of juist niet doen. Over namen die ze aan hun kinderen geven. Lang verhaal kort: we moeten gewoon minder oordelen.

We gaan dus ook niet zeggen dat we onderstaande kindernamen raar of ‘niet kunnen’ vinden. We delen ze gewoon graag met je omdat ze, geheel neutraal en oordeelvrij gesproken, ‘opmerkelijk’ te noemen zijn. Toch?

Lees en oordeel zelf. Of nee, lees alleen maar.

1. Poppy Honey Rosie, Buddy Bear, Daisy Boo Pamela en Petal Blossom Rainbow (Oliver)

Kinderen van Jamie en Jools Oliver. Voor de duidelijkheid: Poppy, Daisy en Petal zijn meisjes; Buddy is een jongen. Naar eigen zeggen kon mama Jools elke keer niet kiezen, vandaar dat ze allemaal 2 à 3 namen hebben. Moet kunnen. Dat Petal Rainbow één van de paarden uit de My Little Pony stal is ook.

2. Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence (Thurman)

In de categorie: Uma kon waarschijnlijk ook niet kiezen. Hoewel, de roepnaam van haar dochter (geboren in 2012) is dan wel weer uiterst kort en bondig: Luna (afgeleid van de vierde naam Altalune).

3. Tu (Morrow)

In de categorie: lastig afspraken mee te maken, deze dochter van Amerikaanse acteur Rob Morrow.

4. North (West)

Wijlen Herman Brood werd ooit weggestuurd bij het gemeentehuis toen hij zijn dochter ‘Sneetje’ aan wilde geven. Het werd Lola. Je kunt je afvragen of er bij de aangiftebalie destijds (we spreken juni 2013) misschien ook iemand een stokje had moeten steken voor deze wandelende routeplanner die de dochter van Kim Kardashian en Kanye West de rest van haar leven zal zijn.

5. Royal Reign (Kim)

Het had ook de naam van een nieuwe boyband kunnen zijn, maar het werd de naam van de vorig jaar ter wereld gekomen dochter van Lil’ Kim. Voor zij die niet weten wat ‘reign’ betekent: ‘heerser’. Met ‘royal’ ervoor wordt dat ‘koninklijk heerser’. Juist ja.

6. Destry (Spielberg)

Met zijn track record zou je bijna denken dat papa Steven aan een nieuwe, allesvernietigende film dacht toen hij zijn jongste dochter in 1996 verwelkomde. Is niet zo natuurlijk, maar het maakt toch voor een aparte combinatie (en volgorde) van letters.

7. Moroccan en Monroe (Carey)

Rock ‘n Roll wordt vanzelf Rock ‘n Roe met deze tweeling (2011). Leuk bedacht door Mariah en ex-echtgenoot Nick Cannon.

8. Zuma Nesta Rock, Kingston James McGregor en Apollo Bowie Flynn (Rossdale-Stefani)

Misschien ligt het aan mij, maar ik moet bij Zuma Nesta Rock dus de hele tijd denken aan ‘Victor Charlie Charlie’, zoals de piloten in Flying Doctors ooit vol overgave hun coördinaten door de intercom doorgaven. Drie jongens met bijzondere namen: Zuma is vernoemd naar het gelijknamige strand in Malibu waar volgens Rossdale het begin van zijn muzikale carrière ligt; Kingston wordt doorgaans afgekort tot ‘King Rossdale’ (tevens een georgrafische etymologische verklaring) en Apollo is de god van de zon.

9. Kal-El (Cage)

Kal-El betekent is de oorspronkelijke naam (in het Kryptoniaans) voor Superman. Volgens de overlevering zoon van Jor-El en Lara-El. En sinds 2005 ook van Nicholas Cage en Alice Kim.

10. Apple Blythe (Martin-Paltrow)

Steve Jobs zal in z’n nopjes geweest zijn toen hij in 2004 het geboortekaartje van Gwyneth Paltrow en Chris Martin ontving.

11. Pilot Inspektor (Lee)

Zoon van Amerikaanse acteur Jason Lee en actrice Beth Riesgraf. Geïnspireerd op het liedje ‘He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot’ van de Amerikaanse indie rock band Grandaddy. Het lied stamt uit 2000, de zoon uit 2003. Nou, Pilot Inspektor, daar ben je mooi klaar mee.

12. Mirabella Bunny (Adams)

Tja, ze werd immers op 22 april 2011 op Goede Vrijdag geboren, vlak voor Pasen. Daar ga je, bunny!

13. Seargeoh (Stallone)

‘Sorry Sergio, kun je dat nog één keer spellen?’ In 1979 golden er wellicht andere spellingsregels.

14. Diva Thin Muffin Pigeen, Ian Donald Calvin Euclid (roepnaam: Dweezil), Ahmet Emuukha Rodan en Moon Unit (Zappa)

Vooral de combinatie van ‘Diva’, ‘Thin’ en ‘Muffin’ is fascinerend gekozen. Een tikkeltje gemeen ook. Ook Moon Unit kan bij veel mensen bijzondere associaties aanboren. Hoe het ook zij: zo creatief als de muzikant en componist Frank Zappa was, zo was hij duidelijk in de jaren ’60 en ‘70 ook in het bedenken van namen voor zijn kinderen.

15. Jermajesty (Jackson/Jacksun)

Jermaine, what were you thinking? Nou ja, dat weten we eigenlijk wel. Geboren in 2000 en doorgaans aangesproken in koninklijk meervoud.

Last but not least…

In de categorie ‘nieuws van eigen bodem’ zou het simpelweg té makkelijk zijn om iets te zeggen over de dochters van Nicolette van Dam en vriend Bas: Lola-Lily en Kiki-Kate. Dus dat doen we ook gewoon niet.

Heb je er al over nagedacht met welke (Nederlandse) namen je kinderen het later in het buitenland lastig gaan krijgen? Lees even dít hilarische artikel >

Wat is de meest bijzondere, opmerkelijke of fascinerende kindernaam die jij ooit op een
geboortekaartje voorbij zag komen? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
15 x interessante kindernamen die celebs aan hun kinderen gaven
Sluiten