Redactie
Redactie Kids 14 maart 2015

16 dingen die kersverse moeders niet willen horen

Je loopt net niet meer wijdbeens, de hormonen gieren door je lijf en af en toe heb je geen idee waar je aan bent begonnen. Leuk zo’n baby, maar je wil het graag op jouw manier doen. Dat de kraamhulp of je moeder er zich mee bemoeit, soit.

Lief, ja heel lief, bedoeld die wijsheden van buitenaf, maar vrouwen die al een tijdje als moeder meegaan, weten het vaak altijd beter. Is ook zo, want dit heeft alles met ervaring te maken. En vrouwen die pas moeder zijn geworden, willen deze goed bedoelde adviezen later ook overbrengen. Gevorderde moeders zijn er om je gerust te stellen. Maar, in het beginstadium komen de onderstaande dingen net even iets anders aan. Wat missen we nog?

1. Geniet van elk moment, voor je het weet zijn ze groot

Kersverse moeders kunnen zich überhaupt niet voorstellen dat hun baby groot wordt. Daarbij is er zoveel gaande dat je echt niet even tussen twee tepelkloven door denkt: goh, genieten geblazen dit. Genieten doen we achteraf.

2. Neem ook even wat tijd voor jezelf

Ja, ja. Ga ik zeker doen! Als ik de baby verschoond, gevoed en neergelegd heb, dan ga ik eindelijk even plassen. Met een flesje water ernaast. Mijn moment voor mezelf.

3. Hè, drink jij koffie terwijl je borstvoeding geeft?

Ja, heb je die wallen onder m’n ogen gezien?

4. Je ziet er wel moe en uitgeput uit. Gaat het wel?

Vandaar die koffie…

5. Gelukkig sliep ons mannetje snel door

Fijn. Voor. Je.

6. Liefje, ik denk dat-ie moe is

Ik denk het niet.

7. Ah joh, die heeft gewoon nog honger

Oh, oké. Eh, ja en hoe gaan we dat dan doen als beide borsten net zijn leeggedronken?

8. Gewoon even slapen wanneer de baby slaapt

Goeie.

9. Je hoeft je niet schuldig te voelen hoor

Ik heb me nog nooit schuldig gevoeld in m’n leven, maar sinds ik geen idee heb wat ik aan het doen ben, voel ik me constant schuldig.

10. Als jij rustig blijft, word je baby ook rustig

Adem in, adem uit.

11. Ah joh, laat ‘m gewoon even huilen

Ja maar…

12. Oh ik kan me helemaal niet herinneren dat die van mij dat ook deed

Alle baby’s doen dit, dus ook die van jou.

13. Nou jouw bevalling is in ieder geval soepel verlopen

Heel soepel, ik merkte er niets van.

14. Jij wil straks alles zelf koken? Daar spreek ik je later nog wel over

Hoezo?

15. Hoe ouder ze worden, hoe meer zorgen

Nou gelukkig een hele geruststellende gedachte!

16. Lekker hè, om straks weer aan het werk te gaan?

Wat?

Zeg dit trouwens ook nóóit tegen een zwangere vrouw!

Reageer op artikel:
16 dingen die kersverse moeders niet willen horen
Sluiten